کاهش کشت جاليز در استان/  چارچوب اقتصادی کشور بايد درست شود

خبرگزاری شبستان: رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه کشت جالیز در استان کاهش یافته، تصریح کرد: کشت جالیز در مدت هفت سال گذشته از میزان ۱۲ هزار و ۷۲۰ هکتار در سال ۹۴ به میزان ۴ هزار و ۹۹۵ هکتار رسیده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند،‌ هاشم ولی پور مطلق امروز(27 تیر) در مراسم تجلیل از قهرمانان تولید کشاورزی استان، اظهار کرد: کشاورزان سخت کوش، مظلوم ترین و کم توقع ترین تولیدکنندگان کشور هستند.

 

وی با بیان اینکه باید از الگوهای توسعه اروپایی اما بومی سازی شده با فرهنگ کشور استفاده کنیم، افزود: جای این سوال است که چرا در عصر تکنولوژی به سمت کشاورزی ناپایدار حرکت کردیم و وضعیت منابع آبی به این روز رسیده که روستاها خالی از سکنه می شود؟

 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی  به سقوط ارزش پول در سالهای گذشته و  تورم بالای در کشور اشاره کرد و گفت: در این شرایط چه انتظاری بود که کشاورزی رونق یابد و  یا اینکه روستائیان سرمایه گذاری کرده و در این مسیر حرکت کنند.

 

ولی پور مطلق ادامه داد: ما ایمان داریم که همت کشاورزان بلند است و هنوز با این وضعیت نابسامان تولید می کنند و این کار بزرگی است.

 

وی با اشاره به اینکه باید چارچوب اقتصادی کشور درست شود و تورم را تک رقمی کرد، بیان کرد: باید با حرکت بنیادین دولت با کاهش نرخ تورم نقدینگی کشور به سمت تولید هدایت شود.

 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی خاطر نشان کرد: در حوزه رونق فعالیت های کشاورزی در طول چهار سال آینده با حفظ پایه اقتصادی رونق مشاهده خواهد شد.

 

ولی پور مطلق با بیان اینکه در وضعیت موجود و در سیاست های خرد و منطقه ای باید به بهره وری مناسب تولید در کشاورزی توجه کنیم، گفت: باید به برنامه های پرداخته شود که بهره وری تولید افزایش یابد.

 

به گفته وی کشاورزان و تولیدکنندگان نمونه نباید توانایی های خود را دست کم بگیرند و امروز با توجه به وضعیت و ساختار اقتصادی کشور این مهم اهمیت بیشتری دارد و طرح مشکل نباید ما را تسلیم کند.

 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه کشت جالیز در استان کاهش یافته، تصریح کرد: کشت جالیز در مدت هفت سال گذشته از میزان 12 هزار و 720 هکتار در سال 94 به میزان 4 هزار و 995 هکتار رسیده است.

 

ولی پور مطلق  با تاکید بر اینکه افزایش بهره وری در سرمایه باید در دستور کار باشد، بیان داشت: سه طرح بارانی و قطره ای و تیپ اجرا کردیم.

 

وی از خرید حدود 18 هزار تن خرید تضمینی گندم در استان خبر داد و گفت: در سال جاری در 10 هزار هکتار از  مزارع گندم طرح آبیاری تیپ اجرا می شود.

 

 

 

کد خبر 559141

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha