رونمایی و افتتاح خطوط تولیدی باتری‌های پیشرفته نظامی و صنعتی و نیروگاه تولید همزمان برق و حرارت

خبرگزاری شبستان:خطوط تولیدی باتری های پیشرفته (MF) و نیروگاه تولید همزمان برق و حرارات(CHP) به طور رسمی افتتاح و از ۷ باتری پیشرفته نظامی و ۱۹ باتری پیشرفته خودوریی و صنعتی رونمایی شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از سپاه نیوز؛ در یکصد و شانزدهمین روز از سال اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل، با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور و سردار حسین دهقان وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، خطوط تولیدی باتری های پیشرفته (MF) و نیروگاه تولید همزمان برق و حرارات(CHP) به طور رسمی افتتاح و از 7 باتری پیشرفته نظامی و 19 باتری پیشرفته خودوریی و صنعتی رونمایی و تولید مجموعه باتری‌های مخصوص دوچرخه، موتورسیکلت برقی و شارژ سیار تلفن همراه و رایانه که توسط متخصصان سازمان توسعه منابع انرژی وزارت دفاع به مرحله بهره برداری رسیده است، آغاز به کار کرد.

 

سردار دهقان طی سخنانی در حاشیه افتتاح این خطوط تولیدی اظهار داشت: با استعانت از الطاف الهی و با یاد و نام امام شهیدان و یک هزار شهید وزارت دفاع و تحت زعامت و فرماندهی کل قوا در سالی که به فرموده معظم له سال اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل نام گرفته است، مصداقی بارز از اقدام جهادی و اقتصاد مقاومتی توسط فرزندان متعهد و متخصص ملت ایران در وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با همکاری شرکت های دانش بنیان اجرا شد و امروز خط تولید باتری های پیشرفته توسط معاون اول ریاست جمهوری آقای جهانگیری افتتاح و مورد بهره برداری قرار گرفت.

 

وزیر دفاع گفت: سازمان توسعه منابع انرژی وزارت دفاع به عنوان متولی مبحث انرژی و ذخیره سازها در فرآیندی کاملاً کارشناسی طی 14 ماه با صرف بیش از 75 هزار ساعت کار کارشناسی در فضایی به مساحت 42 هزار متر مربع زمینه اشتغال مستقیم برای 120 نفر را فراهم کرد و با دستیابی به فناوری برتر در زمینه ساخت باتری خودرو عملاً با ایجاد توان تولید بیش از 10 میلیون واحد انواع باتری، امکان تأمین 100 درصدی نیاز بازارهای داخلی را فراهم کرد.

 

وی افزود: طراحی، تولید و عرضه بالغ بر 15 نوع محصول جدید، کاهش 100 درصدی مصرف انرژی، افزایش بهره‌وری مواد اولیه، برخورداری از پیشرفته ترین دانش فنی، تجهیزات تولید صنعت باتری و بکارگیری نیروهای دانش بنیان و متخصصان صنعت کشور از بارزترین مصادیق اجرای طرح تحول و توسعه در صنعت باتری کشور است که بحمد الله در سازمان توسعه منابع انرژی وزارت دفاع به منصه ظهور رسید.

 

وزیر دفاع همچنین اظهار داشت: با عنایت به سیاست های کلی ابلاغی اقتصاد مقاومتی توسط رهبر معظم انقلاب در راستای کاهش مصرف انرژی و افزایش فرصت صادرات انرژی، احداث نیروگاه های مقیاس کوچک تولید همزمان برق و حرارت(CHP) گزینه مناسبی جهت سرمایه گذاری های خرد بخش خصوصی در صنعت برق بوده که موجب افزایش امنیت تولید و صادرات برق و همچنین کاهش شدت مصرف انرژی می شود. این سیستم ها علاوه بر تولید برق قابلیت بازیافت حرارت اتلافی از مولد الکترونیکی را داراست که راندمان واحدهای نیروگاهی را از 35 درصد معمول به 85 درصد می رساند.

 

سرداردهقان افزود: در همین راستا شرکت توسعه منابع انرژی وزارت دفاع با استفاده از سرمایه گذاری بخش خصوصی، اقدام به احداث یک واحد نیروگاه تولید هم زمان برق و حرارت کامل(CHP FULL) به ظرفیت 3 مگاوات الکتریکال و 3 مگاوات حرارتی در یکی از گروه های صنعتی خود کرده است. این نیروگاه با استفاده از 3 دستگاه موتور ژنراتور گاز سوز1 مگاوات در طول سال برق تولیدی را به شبکه سراسری واگذار می کند و در صورت قطع برق شبکه نیروگاه به عنوان پشتیبانی برق گروه صنعتی عمل می کند.

 

وزیر دفاع گفت: حرارت بازیافتی به صورت آب گرم در فصول سرد برای گرمایش در موتور خانه مرکزی و در فصول گرم برای سرمایش در چیلرهای جذبی مورد استفاده قرار می گیرد که در صورت استفاده کامل از این نیروگاه سالانه به طور میانگین 20 میلیون کیلو وات ساعت برق تولید شده و به میزان یک و نیم میلیون متر مکعب در مصرف گاز صرفه جویی می شود.

 

همزمان با افتتاح این خطوط و رونمایی از7 باتری پیشرفته نظامی و 19 باتری پیشرفته خودوریی و صنعتی توسط اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور، تولید مجموعه باتری های مخصوص دوچرخه، موتور سیکلت های برقی و شارژ سیار تلفن همراه و رایانه در کارخانه تولید باتری های لیتیومی سازمان توسعه منابع انرژی وزارت دفاع آغاز شد و گام مهمی دیگر در امکان پذیری حمل و نقل الکتریکی در جهت خودکفایی و جلوگیری از واردات برداشته شد.

 

وزیر دفاع با بیان اینکه باتری های لیتیومی از فن آوری های نوین بوده که در توسعه حمل و نقل الکتریکی، مخابرات، سامانه های تجدید پذیر و انرژی های پاک نقش کلیدی دارد، خاطرنشان کرد: تولید این باتری‌ها گام بلندی جهت توسعه فن آوری های نوین ذخیره سازهای انرژی بوده و در حال حاضر کشورهای محدودی در دنیا به این فن آوری دست پیدا کرده اند.

 

سرداردهقان در پایان با اشاره به راهبرد وزارت دفاع در کمک به توسعه ملی تأکید کرد: تلاش برای نهادینه سازی اقتصاد مقاومتی با نگاه به استعداد و توان داخلی بعنوان یک هدف مهم در این وزارتخانه با جدیت دنبال می شود و پروژه های افتتاحی نیز در همین راستا برنامه ریزی و اجراء شد.

کد خبر 558536

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha