حجت الاسلام مرتضی مطهری، مسئول نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه نقش روزه داری در سلامت تن و تکامل روح غیر قابل انکار است، به خبرنگار شبستان گفت: روزه، موجب طولانی شدن عمر، نشاط دادن به جسم، نجات بخشیدن انسان از کسلی و سستی و آزاد نمودن از مرض ها و دردها می شود.
وی با اشاره به اینکه ماه رمضان، ماه خداوند، پیامبر و قرآن است، اضافه کرد: در این ماه بافضیلت، نوعی آرامش روحی ومعنوی به قلب و مغز دست می دهد که انواع استرس های روزمره، اضطراب و نگرانی ها را از قلب و عروق مهار کرده واز فشارهای روحی قلب کاسته می شود.
حجت الاسلام مطهری، ایجاد اطمینان قلب و آسایش برای انسان را از ثمرات مهم روزه داری دانست و تصریح کرد: این ثمرات به خاطر ایجاد درک رابطه انسان با خدای جهان و آفریننده خود است.
وی با تاکید براینکه روزه سبب بهبودی برخی بیماری ها می شود، اظهار داشت: جسم انسان به وسیله روزه، نظیف و پاکیزه می شود و این جسم پاک همراه با روحیات معنوی موجب به سعادت رساندن انسان می شود.
اهمیت روزه در طب قدیم:
روزه اهمیت خاصی در طب قدیم داشته است، بطوریکه فیثاغورث و بقراط برخی از امراض را با روزه معالجه می کردند و ابن سینا فصلی از کتاب قانون را به مداوا با روزه اختصاص داده است.
نقش روزه در سلامت جسم:
جسم به هنگام روزه به جای غذا از مواد داخلی استفاده کرده و آنها را مصرف می کند و بدین وسیله خود را به وسیله روزه پاکیزه می سازد که اکثر بیماری های حاد و مزمن را می توان به وسیله روزه بهبود بخشید یا از شدت آنها کاست.
نقش روزه در سلامت روح:
روزه داری، موجب کاهش افسردگی و وسواس و افزایش عزت نفس در انسان ها می شود.
صبر، یکی از طرق سلامت و بهداشت روانی است و نامیدن ماه رمضان به ماه صبر بدان جهت است که صابر و روزه دار خود را از تأثیر درگیر ی ها و شکوه ها و آلام می رهاند و خویشتن را از آنها بازمی دارد.
اهمیت روزه در برنامه های زندگی انسان:
ماه رمضان، برنامه های زندگی را عوض می نماید و این تغییر برنامه، روح انسان را تازه و به انسان نشاط میدهد، چراکه روح انسان، تغییر برنامه های خوراک و خواب را درک می کند .
احساس انسان در هنگام افطاری:
یک خرسندی به هنگام افطار و یک خرسندی موقع دیدار خدا در طول زندگی انسان حاصل می شود. روزه دار در هنگام افطار، احساس رهایی از قید و بند دنیا می نماید که این درک آزادی، یک نوع حس خرسندی برای انسان به ارمغان می آورد.
علت قضای روزه واجب:
روزه، تمام دستگاه های بدن، بافت ها، رگ ها، غده ها، اعصاب، اجزای بدن، روده ها و شرایین را از خستگی بیرون می آورد، چراکه در اثرعملیات مداوم و شبانه روزی، قسمت های مختلف بدن، سست و ضعیف می گردد و ضعف، چاقی بدن، تصلب شرایین و زخم معده را برطرف می سازد.
پایان پیام/
نظر شما