خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: تمدید تحریمهای آمریکا علیه برنامه موشکی ایران، تلاش دولت کانادا برای محکوم کردن ایران در سازمان ملل، تصویب قانون منع خرید آب سنگین از ایران در مجلس نمایندگان آمریکا از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:
فارس:
ایران با ستون پنجم خود «جنگی نیابتی» را در بحرین اداره میکند!
پس از آنکه مقامات امنیتی بحرین سهشنبه (دو روز پیش) مدعی شدند چند مظنون مرتبط با ایران و مربوط به پرونده انفجار منطقه «العکر» را دستگیر کرده (موضوعی که از سوی تهران رسما رد شد +) تعدادی از اعضای پارلمان بحرین اتهامهایی علیه ایران مطرح کردند.
«عبدالله بن حویل» رئیس کمیسیون امور خارجی و دفاع و امنیت ملی بحرین به «البیان» امارات گفت: «ایران جنگی نیابتی را در بحرین اداره میکند و ستون پنجمش در بحرین آن را رهبری میکنند؛ اقدامی که هدف آن کشاندن بحرین به جنگ است».
بن حویل در ادامه آنچه «منبرهای دینی سیاسی» در بحرین خواند را بسیار خطرناک توصیف و ادعا کرد: اینها به صورت مستقیم در خدمت طرح توسعهطلبانه ایران در منطقه هستند. وی سپس از دولت بحرین در سرکوب اینکونه سخنرانیها قدردانی کرد.
«علی المقله» دیگر نماینده پارلمان بحرین نیز مدعی شد: « ایران تلاش میکند امنی وثبات کنونی بحرین را متشنج کند و انفجارها و ناآرامیهای روزانه در مناطق مختلف بحرین از یک حمایت لجستیک برخوردار است. پروندههای بینالمللی ، مداخله ایران را آشکار میکند و ما از جامعه بینالملل میخواهیم این اقدامات را که در راستای سرنگونی نظام بحرین و کشاندن کشور به جنگ انجام میشود، محکوم کند».
«عبدالحمید النجار» یکی دیگر از نمایندگان پارلمان بحرین در ادعاهایش گفت: «بحرین همچنان با خر خشونت و تروریسم حمایت شده از سوی طرف های خارجی خصوصا ایران روبروست؛ ایران خودش را جزءحامیان تروریست قرار داده و باید با تمام توان با این کشور مقابله شود».
دیگر نماینده پارلمان بحرین به نام «عیسی ترکی» نیز در گفتوگو با البیان مدعی شد: «طرح نظام ایران، طرحی سازنده برای انسانها نیست بلکه اداره تروریسم، آتشافروزی و شدت دادن به درگیریهای فرقهای و مداخله در امور داخلی دیگر کشورها و در مقدمه بحرین در آن نهفته است که ابتدای آن در بحرین کودتای 1981 توسط جبهه اسلامی بود که سرکوب شد».
فرانس24: برجام، روابط اسرائیل و عربستان را گرم کرده است
شبکه خبری فرانس 24 در گزارشی به مناسبت سالگرد «برجام» گفت که توافق هستهای، روابط عربستان سعودی و اسرائیل را گرم کرده است.
«مارک پرلمن» گزارشگر این شبکه خبری گفت: «اسرائیل و عربستان سعودی، دشمن هستند و هرگز روابط دیپلماتیک نداشتهاند. اما اوضاع، آرام آرام در حال تغییر است.»
وی افزود که عربستان و اسرائیل علیرغم اختلافاتی که دارند اکنون در خصومت علیه یک قدرت منطقهای، یعنی ایران اشتراک نظر دارند.
پرلمن تصریح کرد: «همزمان با اینکه در حال توجه به فرا رسیدن سالگرد توافق هستهای ایران است، اسرائیلیها و سعودیها دارند روابطشان را تقویت میکنند- نوعی آشتیجویی که در فضایی مجزا از کانالهای دیپلماتیک در حال شکل گرفتن است.»
سناتور آمریکایی در آستانه ارائه طرح جامع تحریم ایران/تمدید قانون تحریمها تا 2026
سناتور باب کورکر، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا، بعد از چندین ماه مذاکره در حال ارائه طرحی چندوجهی برای وضع تحریم علیه ایران است.
اما به نوشته روزنامه واشنگتنپست در بامداد پنجشنبه، تا کنون تنها دو نماینده دموکرات از این طرح حمایت کردهاند.
طرح کورکر، خواستار تشدید تحریمها علیه افراد و موسسات دخیل در برنامه موشک بالیستیک ایران، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و «تهدیدهای سایبری» است.
این طرح، به علاوه، «قانون تحریمهای ایران» که زیربنای تحریمهای بازرگانی، انرژی دفاعی و بانکی علیه ایران را فراهم میآورد را تا سال 2026 تمدید میکند.
طرح «کورکر» همچنین در صورت تصویب نهادهای مالی ایران را از ورود به مبادلات دلاری با بانکهای کشورهای ثالث منع خواهد کرد.
سناتور بن کاردین، عضو ارشد کمیته روابط خارجی این طرح را امضا نکرده است.
کورکر میگوید در ماههای گذشته با اعضای دیگر کمیته صحبت کرده اما مذاکرات آنها به دلیل اختلافاتی بر سر اختیارات رئیسجمهور بر سر صدور معافیتهای تحریمی به بنبست خورده است. طرح یاد شده، امکان صدور هر گونه معافیت تحریمی جهت رسیدن به هر توافقی با تهران را از رئیسجمهور آمریکا سلب میکند.
کورکر میگوید بند سلب اختیارات صدور معافیت برای این طراحی شده که اطمینان حاصل شود جایگاه کنگره در توافقات آتی با ایران در نظر گرفته میشود.
ایران اکنون در جنگ سرد با عربستان از حریف سنتی پیش افتاده است
وبگاه تحلیلی «پراجکت سندیکیت» در گزارشی به قلم «رابرت هاروی» عضو سابق کمیته روابط خارجی سنای آمریکا نوشت: اینک در مکان بسیار گرم یک جنگ سرد در حال رخ دادن است و بخش کلیدی رقابت قومیتی بین اسلام شیعه و سنی در خاورمیانه موضوع ژئوپولتیک است و ایران برای مواجهه با عربستان سعودی و متحدان خلیج فارسی این کشور در نبرد برای برتری منطقهای مهیا شده است.
بر اساس این گزارش، همچون جنگ سرد اصلی بین آمریکا و روسیه، در این کشمکش نیز هیچ درگیری نظامی مستقیمی بین رقبای اصلی وجود ندارد و دستکم تا این لحظه رخ نداده است. این نبرد جنگی در ابعاد عقیدتی، اقتصادی، به ویژه در بازارهای نفتی و از طریق نبرد نیابتی چون ستیز در سوریه و یمن است.
نویسنده در ادامه نوشت: به نظر میرسد در برهه فعلی ایرانیان موفق هستند. بعد از موافقت رهبری ایران با توافق هستهای با قدرتهای جهانی برخی تحریمهای غربی رفع شدند و مجددا تجارت با ایران از سر گرفته شده و اقتصاد بیمار ایران در حال شکل گیری مجدد است. در ضمن خیز بالفعل ایران در عراق که البته نکته حیرت انگیز این موضوع پذیرش آمریکا است، ادامه دارد زیرا هیچکس پذیرای داعش نیست و تحمل آن را ندارد.
نویسنده در قیاس بین ایران و عربستان عنوان داشت: ایران همچنین دارای امتیازهایی از حیث نیروی انسانی با جمعیت برابر 77 میلیون نفر در مقایسه با عربستان 28 میلیون نفری است. هرچند که ارتش ایران کمتر چون عربستان مجهز است اما بسیار بزرگتر از آن است و در سوریه به عنوان متحد اصلی ایران، نبرد بدون نتیجه ادامه دارد.
برای عربستان سعودی احساس خطرپذیری و کنار گذاشته شدن وجود دارد. آنها بر این باورند که آمریکا به عنوان متحد سنتی بزرگ آنها با توافق با ایران به آنها خیانت کرد. در ضمن آنها میترسند که ناآرامیهای عراق خطرهای راهبردی مزمنی برایشان داشته باشد. همچنین انتقادهای زیادی از نوع اسلام وهابی آنها را به عقب رانده و به طور گستردهای مقصر افراط گرایی و الهام بخش تروریسم شناخته شدهاند. آمار حقوق بشری این کشور چون حقوق ضروری بانوان نیز مورد تمرکز دقیق و دائمی قرار دارد.
در انتهای این گزارش آمده است: پیش بینی نتیجه این جنگ سرد در آینده دشوار نیست. شاید شیعیان قادر به حفظ نفوذ در عراق، سوریه و لبنان از طریق حزبالله باشند اما آنها قادر به رقابت به طور گسترده تر خواهد بود. حدود 90 درصد اعراب مسلمانان سنی هستند و متحدان بالقوه عربستان هستند.
وبگاه عبری زبان «ماکو» نیز چندی قبل در گزارشی با اشاره به تنش ایجاد شده بین ایران و عربستان سعودی به قیاس توان نظامی دو کشور پرداخت. هرچند که در دکترین نظامی ایران حمله به کشور مسلمانی در دستور کار نبوده و نیست اما به هرحال در قیاس ذکر شده از دیدگاه این وبگاه صهیونیستی، ایران برتریهای قابل توجهی از بعد تعداد پرسنل نظامی و توانمندی یگان موشکی و نیروی دریایی برخوردار است.
در این گزارش به توان موشکی زمین به هوای ایران نیز اشاره شده اما قدیمی بودن جنگندههای ایران و نحوه نگهداری آنها تنها نقطه ضعف فاحش در برابر رقیب محسوب میشود.
وبگاه ماکو نوشت: ایران ارتشی با قدمت و قدرتمند خصوصا در زمینه یگان موشکی دارد اما عربستان سعودی ارتشی بسیار کوچکتر و آماتوری در اختیار دارد.
بر اساس این گزارش، نیروی هوایی ایران 224 جنگنده دارد که بسیاری از آنها قدیمی و شرایط نگهداریشان نیز چندان مناسب نیست. جنگندههای «اف- 14» ایران نیز ساختشان به دهه 70 میلادی برمیگردد .اگر چه جنگندههای ایرانی بهینه سازی شدهاند ولی هنوز تا رسیدن به هواپیماهای ویژه عملیاتی در خطوط مقدم فاصله بسیاری دارند. نمونههایی هم که ایران هر چند وقت رونمایی میکند برگرفته از نسخههای قدیمی هستند.
و اما عربستان دارای 270 هواپیمای پیشرفته است که میتوان به دهها «اف- 15» که از بهترین جنگندههای موجود هستند، اشاره کرد. گذشته از اینها، عربستان 70 جنگنده «تورنادو » و بیش از هفتاد جنگنده «تایفون» دارد. البته موشکهای زمین به هوای ایران به راحتی میتوانند تهدید بزرگی علیه جنگندههای عربستانی باشند.
در بخش دیگر این گزارش آمده است: ایرانیها با اشراف به ضعف خود در نیروی هوایی آنرا با توان موشکی رفع میکنند ، اقدامی که موجب بیم منطقه شده است. ایران صدها موشک «اسکاد» بی و سی دارد و موشکهای بومی این کشور نیز تمام عربستان را در پوشش خود دارند. ایرانیها اخیرا شهرهای موشکی را نشان دادهاند که در اعماق زمین قرار گرفته و از حملات هوایی دشمن در امانند.
عربستان البته توانایی انهدام حملات موشکی را نیز ندارد. بررسیها نشان میدهند ایران توانایی مناسبی در مدیریت جنگهای موشکی طولانی دارد که آن را در جنگ ایران و عراق شاهد بودیم. عربستان نیز موشکهای پیشرفته «دی اف- 3 » و «دی اف- 21» دارد ولی تعداد آنها مقابل موشکهای ایران به حساب نمیآیند.
همچنین مزیت نیروی زمینی ایران تعداد پرسنلش است. عربستان حدود 215 هزار نفر نیروی نظامی دارد اما در نقطه مقابل ایران ارتش 870 هزار نفری همراه با 2 میلیون بسیجی دارد. ارتش ایران 1600 تانک قدیمی« تی-72» و «تی -62» همراه با صدها قبضه توپخانه و موشک انداز دارد. برگ برنده عربستان در این بخش تنها کیفیت تجهیزاتش است. عربستان 900 تا 1000 تانک «ام ی » پیشرفته ساخت آمریکا دارد.
در انتهای این گزارش با تمرکز بر توانمندی نیروی دریایی دو کشور آمده است: نیروی دریایی ایران چالش بزرگ عربستان سعودی است چون به راحتی تاسیسات نفتی این کشور را در خلیج فارس هدف میگیرد. عربستان نیز آگاه است که ایران میتواند به کمک موشکهایش تاسیسات نفتی این کشور را هدف گیرد.
نیروی دریایی عربستان که از این تاسیسات محافظت میکند مجهز به 100 قایق و چند کشتی مین یاب است که بسیاری از آنها کوچک هستند و نمیتوانند مقابل حملات ایران ایستادگی کنند. در واقع نیروی دریایی کوچک عربستان سعودی 13500 نیرو دارد و در نقطه مقابل ایرانیها 18 هزار نیروی ارتشی و 20 هزار نیروی دریایی سپاه پاسداران را در خدمت دارند. ایران 26 کشتی موشک انداز قدیمی دارد ولی در پرتاب موشک دقیق عمل میکنند. ایران همچنین 18 زیردریایی و صدها قایق تندرو دارد که بر آنها موشک و راکت انداز کار گذاشته شده است.
مهر:
تمدید تحریمهای آمریکا علیه برنامه موشکی ایران
اداره صنعت و امنیت آمریکا روز چهارشنبه با انتشار اطلاعیه ای اعلام کرد که دولت آمریکا فرمان هفتم ژانویه خود را تمدید کرده است. به موجب این فرمان، امتیازات صادرات برای ۱۵ شخصیت حقیقی و حقوقی که به حمایت از برنامه موشکی ایران متهم هستند، لغو خواهد شد.
در این اطلاعیه آمده است: «تمدید فرمان منع موقت (تی دی اُ) برای ممانعت از نقض حتمی قوانین و مقررات مدیریت صادرات (اِی ای آر) و در راستای تأمین منافع عمومی [اقدامی] ضروری است».
برخی از این شرکتهای تحریم شده عبارتند از: شرکت هواپیمایی ماهان، شرکت هوانوردی کرمن فرانسه، شرکت اسکایکو انگلیس، شرکت هواپیمایی النصر اردن و گروه اسکای بلوبرد امارات متحده عربی.
اعطای وام ساخت نیروگاه حرارتی و خط آهن برقی به ایران از سوی روسیه
وزیر منابع طبیعی و محیط زیست روسیه از اعطای وام ساخت نیروگاه های حرارتی و توسعه خطوط آهن برقی به کشورمان خبر داد.
بر اساس این گزارش، «سرگئی دونسکوی» در پاسخ به این سوال که نظر شورای وزرای روسیه در مورد این طرح چه بوده گفت که همه چیز به تصویب کامل کابینه رسیده است.
گفتنی است پیشتر، «دیمیتری مدودوف»، نخست وزیر روسیه از اعطای وام صادرات خارجی توسط کشورش به دیگر کشورها، به عنوان ابزاری موثر در ارتقای منافع روسیه در بازارهای جهانی یاد کرده بود.
پیش از این نیز شرکت روس اتم از امضای قرارداد با مسئولان کشورمان برای ساخت فازهای بعدی نیروگاه هسته ای بوشهر خبر داده بود. مقام های روسیه می گویند اجرای پروژه تکمیل فازهای بعدی نیروگاه بوشهر از اواخر سال جاری میلادی آغاز خواهد شد.
تلاش دولت کانادا برای محکوم کردن ایران در سازمان ملل
«دنیل جین»، معاون سابق وزارت خارجه کانادا در یادداشتی ارسالی به «استفان دیون»، وزیر خارجه این کشور، از تلاش های دولت لیبرال کانادا در راستای تدوین قطعنامه ضد ایرانی با ماهیت اعتراض به وضع حقوق بشر در کشورمان به منظور ارائه به مجمع عمومی سازمان ملل که قرار است در پاییز سال جاری برگزار شود، خبر داد.
گفتنی است این چهاردهمین سال متوالی است که دولت کانادا با تدوین چنین قطعنامه هایی علیه ایران، کره شمالی و سوریه وضعیت حقوق بشر در این کشورها را زیر سوال برده و آن را محکوم می کند.
به نوشته تورنتو سان، این رویه طی سالهای گذشته توسط دولت لیبرال کانادا اتخاذ شده و احتمالا در دولت تازه کار «جاستین ترودو» که خواهان برقراری مجدد روابط دیپلماتیک با کشورمان است، نیز ادامه خواهد یافت.
در همین حال، سخنگوی وزارت خارجه کانادا ادعا کرده که لحن قطعنامه امسال، منعکس کننده آخرین وضعیت حقوق بشر در ایران خواهد بود.
در قطعنامه تصویب شده در سال ۲۰۱۵ بر بهبود نسبی در وضعیت حقوق بشر در ایران تاکید شده بود اما همزمان از کشورمان خواسته شده بود تا برای جلوگیری از نقض حقوق بشر در ایران اقدامات عملی بیشتری انجام دهد.
باشگاه خبرنگاران جوان:
ادعای جان برنان: عربستان پس از انقلاب در ایران جلوی تبلیغات این کشور را گرفت
رئیس سازمان جاسوسی آمریکا "سیا" ضمن تاکید بر همکاری نزدیک کشورش با رژیم آل سعود ، عربستان را از شرکای مهم واشینگتن در جنگ ضدتروریسم خواند و مدعی شد سعودی پس از انقلاب در ایران جلوی تبلیغات این کشور را در آفریقا و نقاط دیگر گرفت.
جان برنان که در گردهمایی موسسه بروکینگز سخن می گفت با اشاره به امیدهایی که پس از آنچه که وی بهار عربی خواند در کشورهای خاورمیانه بوجود آمد مدعی شد دولت های اقتدارگرا در منطقه توانایی تامین نیازهای اساسی مردم کشورهاشان را نداشتند و فقدان نهادهای سیاسی نیز مزید بر علت شد تا بهار عربی ناکام بماند.
برنان دخالت القاعده و دیگر گروه های وابسته به این گروه تروریستی را در پیدایش بهارعربی رد کرد و افزود: « گروه های تروریستی همچون القاعده و پس از آن داعش بهترین بهره برداری را از بهار عربی و بی ثباتی به جای مانده از آن در منطقه کردند. ناتوانی دولت های تازه ای که پس از بهار عربی تشکیل شدند در سازگار کردن خود با واقعیت ها و درک فشارهایی که از سوی اعتراض های خیابانی وارد می شد و نیز فقدان نهادهای دموکراتیک و سیاسی که الهام بخش باشد به ادامه هرج و مرج در برخی مناطق ختم شد.»
وی مدعی شد: « چالش های اقتصادی ، اجتماعی ، سیاسی ، قومی و قبیله ای در کشورهای خاورمیانه و جنوب آسیا هولناکند. فکر می کنم انتظاراتی که درباره برقراری و گسترش دموکراسی در کشورهای منطقه وجود دارد نیز نابجاست و هنگامی که حکومت های اقتدارگرا سرنگون شدند، نمی شد تشخیص داد که واقعیت امر چگونه است.»
رئیس سازمان جاسوسی آمریکا ضمن تاکید بر اهمیت همکاری بسیار نزدیک با رژیم آل سعود مدعی شد: « عربستان با شکل های متفاوتی از حملات یازدهم سپتامبر در آمریکا روبرو بوده است و در سال های 2003 و 2004 بسیاری از مردم خود را از جمله کارشناسان امنیتی و اطلاعاتی خود را از بین برد. لذا عربستان سعودی یکی از نزدیکترین شرکای ما در مقابله با تروریسم به شمار می آید. اما باید پذیرفت عربستان میراث دار بخشی از تاریخ است که در آن افرادی در داخل و خارج از این کشور به برداشتی بنیادگرایانه و در برخی نقاط افراطی از مذهب اسلام رو آوردند. همین امر سبب شد برخی افراد از این برداشت سوء استفاده کنند و آن را در قالب تروریسم وخشونت طلبی ارائه دهند.»
جان برنان همچنین مدعی شد با پیروزی انقلاب اسلامی ایران در سال 1979 ، ایرانی ها تلاش کردند با تامین مالی عوامل خود در آفریقا و جاهای دیگر به تبلیغات بپردازند و دولت عربستان با این تبلیغات به مقابله برخاست و رقابت بین شیعه و سنی در این مناطق سربرآورد. متاسفانه بسیاری از این افرادی که به بنیادگرایی رو آورده اند از سوی سازمان هایی که در حمایت عربستان قرار دارند پشتیبانی می شوند و از این افراد برای اهداف تروریسم و افراطی گری سوء استفاده شده است. وقتی این موارد را با همکارانم در عربستان در میان می گذارم آنان می پذیرند که باید با چنین مواردی برخورد کرد. اما باید پذیرفت که جامعه ای همچون جامعه عربستان را به سادگی نمی توان تغییر داد. جامعه ای که یک نسل پیش بسیار سنتی بود اما اکنون رشد بی سابقه ای را در زمینه مدرنیزه سازی جامعه تجربه می کند؛ اما هنوز محیط و فرهنگ سنتی و آداب و رسوم مذهبی با دنیای قرن و بیست یکم هم آوا نشده است.
تصویب قانون منع خرید آب سنگین از ایران در مجلس نمایندگان آمریکا
مجلس نمایندگان آمریکا روز چهارشنبه قانونی را که از خرید «آب سنگین» از ایران جلوگیری می کند تصویب کرد.
این اقدام، به چالش کشیدن تهدید «باراک اوباما،» رئیس جمهور آمریکا، برای استفاده از حق وتو پس از گذشت یک سال از اعلام توافق هسته ای تاریخی با ایران به شمار می آید. مجلس نمایندگان آمریکا با اکثریت 249 رأی موافق در مقابل 176 رأی مخالف این قانون را تصویب کرد.
بیشتر حامیان این قانون از جمهوریخواهان بودند که اکثر کرسیها در مجلس نمایندگان را در اختیار دارند. همه اعضای جمهوریخواه در کنگره و برخی از اعضای حزب دموکرات که اوباما وابسته به آن است با توافق هسته ای میان ایران و آمریکا و دیگر قدرتهای بزرگ مخالفت کردند.
بر اساس این توافق که سال گذشته امضا شد تهران با محدود کردن برنامه هسته ای خود در مقابل لغو تحریمهای بین المللی موافقت کرد. آب سنگین یکی از محصولات ثانویه غیر رادیو اکتیو برای ساخت سلاح و تولید انرژی هسته ای به شمار می آید.
دولت اوباما آوریل گذشته (31 روز منتهی به 13 اردیبهشت) اعلام کرده بود آمریکا به ارزش 8 میلیون و 600 هزار دلار آب سنگین از ایران خریداری خواهد کرد که این اقدام خشم جمهوریخواهانی را که این اقدام را کمک به برنامه هسته ای ایران توصیف کردند برانگیخت.
کاخ سفید روز دوشنبه تهدید کرد پیش نویس این قانون و دو پیش نویس دیگر را که قرار است مجلس نمایندگان در چند روز آینده آنها را بررسی کنند رد خواهد کرد.
ایرنا:
سفیر برزیل: ایران دریچه ای رو به آسیاست/ تداوم مذاکره درباره خطوط دریایی مستقیم
سفیر برزیل در تهران گفت: ما به ایران به عنوان دریچه ای باز رو به آسیا می نگریم و امیدواریم تهران بتواند به برازیلیا در استحکام روابط با این قاره کمک کند.
«سانتیاگو ایرازابل مورائو» که روزهای پایانی دوره ماموریت خود در ایران را سپری می کند، در دیدار با رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران افزود: با توجه به گشایش های دوران پساتحریم فکر می کنیم ایران و برزیل می توانند سطح مناسبات خود را نسبت به قبل بسیار گسترش دهند.
مورائو گفت: ما در حال مذاکره برای ایجاد خطوط کشتیرانی میان برزیل و بندرعباس هستیم و سعی داریم توافقنامه آن را در زمان سفر وزیر امورخارجه جمهوری اسلامی ایران به کشور خود به امضا برسانیم.
سفیر برزیل افزود: مساله ای که ممکن است تجارت میان ایران و برزیل را با کندی روبرو کند، مسافت زیاد بین دو کشور است. به طوری که واردات ایران از اروپا، پنج تا 6 روز زمان می برد اما از برزیل حدود 27 روز.
مورائو با استقبال از پیشنهاد شکلگیری سرمایه گذاری مشترک میان دو کشور گفت: برزیل تمایل دارد در زمینه تولید شاسی های کامیون و اتوبوس با ایران سرمایه گذاری مشترکی داشته باشد و اکنون به دنبال شریک مناسب هستیم.
مورائو ادامه داد: در زمینه پتروشیمی بویژه تولید پلی اتانول، زمینه مناسبی برای همکاری وجود دارد.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران در دیدار سفیر برزیل تاکید کرد همکاری های اقتصادی ایران و برزیل نباید فقط بر خرید و فروش متمرکز شود بلکه باید در فضای جدید به سوی سرمایه گذاری مشترک سوق پیدا کند.
مسعود خوانساری افزود: ایران و برزیل می توانند حجم مبادله های خود را افزایش دهند و بر اساس پیش بینی شده ها آن را به پنج میلیارد دلار برسانند.
خوانساری یادآوری کرد ایران یکی از واردکنندگان گوشت از برزیل است و دو کشور می توانند در این زمینه و نیز تولید سایر محصول های کشاورزی سرمایه گذاری مشترک داشته باشند و افزون بر تامین نیازهای داخلی، محصولاتی مانند گوشت را با برند حلال به کشورهای همسایه ایران و دیگر کشورهای مسلمان صادر کنند.
وی گفت: برزیل در زمینه معدن و اکتشاف در اعماق زمین، به فناوری های پیشرفته ای دست یافته است و ایران می تواند با این کشور در زمینه اکتشاف از معادن خود سرمایه گذاری مشترکی داشته باشد. همچنین در زمینه پتروشیمی نیز فرصت های قابل توجهی برای سرمایه گذاری مشترک وجود دارد.
خوانساری درباره زمینه های همکاری در بخش تولید خودرو ادامه داد: ایران می تواند در زمینه تولید شاسی هایی که برزیل برای اتوبوس و کامیون نیاز دارد، با این کشور همکاری کند.
رییس اتاق تهران چالش مهم در توسعه روابط دو کشور ایران و برزیل را مسافت برشمرد و بیان کرد: این مساله با ایجاد خطوط پرواز مستقیم و خطوط دریایی قابل حل به نظر می رسد.
رییس اتاق تهران همچنین برای اعزام هیات های تجاری به برزیل اعلام آمادگی کرد.
هم اکنون سطح مبادلات تجاری ایران و برزیل سالیانه به 400 میلیون دلار رسیده است که با توجه به موقعیت ایران در خاورمیانه و موقعیت برزیل در آمریکای لاتین این مناسبات می تواند بیش از این افزایش یابد.
ایران سالیانه 100 میلیون دلار کالا به برزیل صادر و 300 میلیون دلار کالا از آن کشور وارد می کند.
نظر شما