تعاونی ‌ها از  تعاملات با مسئولان اجرایی غافل نشوند/ استفاده از ظرفیت تعاونی ها برای ارتقای بهره وری کشور

خبرگزاری شبستان: معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، با تاکید بر ضرورت تعامل تعاونی ها با مسئولان اجرایی اظهار داشت: تعاونی ها می توانند در رشد بهره وری کشور پیشتاز باشند.

 به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، سیدحمید کلانتری، معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی امروز(23 تیر) در همایش ملی بررسی راهکارهای توسعه و افزایش بهره‌ وری در شرکت ‌های تعاونی که در تالار مهتاب اهواز برگزار شد، گفت: اگرچه در گذشتته نیروی انسانی به عنوان موثرترین و مهمترین سرمایه در توسعه حکومت ‌ها مورد توجه قرار می گرفت اما از اواخر قرن بیستم در کنار سرمایه اقتصادی و سرمایه انسانی مفهوم جدیدی به نام سرمایه اجتماعی مورد تاکید قرار گرفت.

 

وی با اشاره به اهمیت سرمایه اجتماعی، افزود: جوامعی که دارای سرمایه‌ های اجتماعی قوی ‌تری هستند، در سطح بهتری از پیشرفت، رشد و توسعه قرار دارند.

 

وی با تاکید براینکه تقویت سرمایه اجتماعی از نقش‌ های موثر تعاونی ‌ها می باشد، ادامه داد: تعاونی ‌ها از سویی زاییده سرمایه اجتماعی و از سوی دیگر مولد آن هستند به طوری که تعاونی ‌ها می ‌توانند به توسعه سرمایه اجتماعی را رقم بزنند و در جوامع دارای سرمایه اجتماعی تعاونیر‌ها شکل می‌گیرند.

 

کلانتری، با اشاره به کارکرد تعاونی ها و نقش مهم آنها بیان کرد: تعاونی ‌ها گروه ‌هایی هستند که با اهداف و برنامه‌ های مشترک مقاصد مشترکی را با محوریت روح جمعی دنبال می‌کنند که موفقیت آنها در گرو رقابت و خلق بازارهای جدید است.

 

وی با تاکید براینکه شناخت صحیح بازار، روابط عمومی قوی، برنامه ریزی و استفاده از مشاوران برای فعالیت تعاونی ها ضروری است، تصریح کرد: تعاونی ها بر اساس روح جمعی کامل شکل می گیرند و منشا هم افزایی دارند و هیچ شبکه ای قوی تر از شبکه تعاونی وجود ندارد.

 

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، به وضعیت شرکت های تعاونی در کشور اشاره کرد و اذعان داشت: در کشور ایران نزدیک به 100 هزار واحد تعاونی وجود دارند که در بیش از 110 گرایش در محورهای خدماتی، تولیدی و توزیعی فعالیت می کنند.

 

کلانتری، ابراز کرد: این تعاونی ها با 500 هزار عضو در قالب هیات مدیره و 11 میلیون عضو فعال می توانند شبکه بزرگ بهره وری کشور را تشکیل داده و نقش تاثیر گذاری در توسعه بهره وری کشور داشته باشند.

 

وی اظهار داشت: شبکه تعاونی‌ های کشور بهترین ظرفیتی است که واحدهای مختلف تعاونی در کشور می ‌توانند از آن بهره ‌مند شوند و بواسطه همکاری و استفاده از پتانسیل‌ های یکدیگر از این ظرفیت خوب در جهت کاهش تعداد واسطه ‌ها، افزایش رفاه حال مردم و افزایش درآمد مصرف کننده و تولیدکننده استفاده کنند.

 

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تاکید کرد: در کنار هم قرار دادن سرمایه‌ های کم، استفاده از ظرفیت واحدهای تعاونی و دستیابی به بهره‌ وری از نقش ‌های مهم تعاونی ‌ها می باشد.

 

وی با بیان اینکه امروز بیش از یک میلیارد نفر در دنیا عضو تعاونی ‌های مختلف هستند، اضافه کرد: بسیاری از افراد به اشتباه گمان می‌کنند تعاونی ‌ها به کشورهای ضعیف تعلق دارند در حالیکه در اصل خاستگاه تعاونی ‌ها به اروپا و انگلیس برمی گردد.

 

کلانتری خاطر نشان کرد: تعاونی ‌ها می ‌توانند با هم ‌افزایی، بهره‌ وری نیروی کار و بهره‌گیری از سرمایه ‌های خرد، بهره‌ وری سرمایه اقتصادی خود را افزایش دهند.

 

وی با اشاره به اینکه در برنامه ‌های چهارم و پنجم توسعه تعیین شده بود که یک ‌سوم رشد اقتصادی از ارتقای بهره ‌وری حاصل شود، اظهار کرد: متاسفانه در تحقق این موضوع توفیق چندانی نداشتیم اما قرار است در برنامه ششم توسعه یک سوم رشد کشور از بهره وری حاصل شود.

 

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، عنوان کرد: تعاونی ‌ها نباید از نقش موثر ارتباطات و تعاملات با فرماندارها، مدیران دستگاه‌ های اجرایی و هم‌ صنفی‌های خود غافل شوند چراکه تعاونی‌ ها می توانند در زمینه ارتقای بهره‌ وری کشور پیشتاز باشند.

 

کد خبر 558369

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha