حرکت در مسیر سند چشم انداز ۲۰ ساله/خودکفایی در تولید گندم

خبرگزاری شبستان:بر اساس سند چشم‌انداز ۲۰ ساله باید تا آن سال جایگاه نخست منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا را در همه زمینه‌ها از جمله بخش کشاورزی به دست آورد و در این بخش در حوزه گندم به گفته وزیر جهاد کشاورزی به خودکفایی رسیده ایم.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: گندم یکی از قدیمی ترین گیاهانی است که انسان کشت کرده و مورد استفاده قرار داده است. منشأ گندم حوزه مدیترانه و کشور فلسطین و سوریه بوده و از این مکان ها به ایران بزرگ قدیم و ترکیه کنونی منتقل شده و سپس در قاره های دیگر منتشر شده است.  سطح زیر کشت گندم در دنیا بیش از 250 میلیون هکتار است و تولید کل آن در جهان بیش از 500 میلیون تن گزارش شده. متوسط عملکرد آن در جهان در هر هکتار بیشتر از 2000 کیلوگرم است.

 

کشورهای عمده تولید کننده گندم جهان دانمارک، هلند، فرانسه، بلژیک و آلمان و کشورهای عمده صادرکننده آن دانمارک، هلند، فرانسه، بلژیک، آمریکا، استرالیا، کانادا، آرژانتین و عربستان هستند. متوسط مصرف سرانه گندم در جهان 130 کیلوگرم و در ایران 220 کیلوگرم است. سطح زیر کشت این گیاه در ایران تقریباً 6.5 میلیون هکتار است که 4.2 میلیون هکتار آن با کشت دیم و 2.3 میلیون هکتار آن با کشت آبی عمل می آید. متوسط تولید گندم در ایران بیش از 2000 کیلوگرم در هکتار گزارش شده است.

 

بنابراین گزارش، بر اساس سند چشم‌انداز ۲۰ ساله کشور در افق 1404 هجری شمسی ایران تا آن سال باید جایگاه نخست منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا را در همه زمینه‌ها از جمله بخش کشاورزی به دست آورد و تلاش کرده ایم در زمینه تولید گندم در این چند ساله به درجه ای از پیشرفت برسیم که میزان واردات گندم ما به حداقل برسد و به گفته وزیر جهاد کشاورزی از آغاز فصل برداشت گندم تاکنون بیش از ۵ میلیون تن گندم از کشاورزان به نرخ تضمینی خریداری شده است و به خودکفایی گندم رسیده ایم.

 

این گزارش می افزاید: وزارت جهاد کشاورزی به نقل از محمود ججتی، وزیر جهاد کشاورزی در حاشیه دیدار با رئیس رسانه ملی با اشاره به رشد 20 درصدی خرید تضمینی گندم نسبت به سال گذشته نوشته است: "از ابتدای آغاز برداشت گندم تاکنون 5 میلیون تن گندم از کشاورزان خریداری شد. با روندی که در تولید و برداشت گندم دیده می شود، تراز تولید و مصرف کشور مثبت شده است و نیاز کشور به گندم را تامین کرده و باید گفت به خودکفایی رسیده‌ایم. باتوجه به طرح هایی درباره افزایش تولید و بهره وری، به ویژه از محل صرفه جویی در زمینه اراضی،با افزایش بهره وری گندم در واحد سطح، سطح اراضی مورد نظر از پارسال به کشت کلزا و دانه‌های روغنی اختصاص یافته است و امید است در آینده شاهد افزایش روز به روز تولید روغن در داخل کشور باشیم و از وضع اسفبار کنونی نجات یابیم."

 

یادآور می شود: فائو در گزارش خود درباره تولید گندم در سال 2014 اعلام کرده بود: باوجود کاهش ۳.۵ درصدی تولید گندم در ایران، این کشور همچنان دوازدهمین تولیدکننده بزرگ گندم جهان به شمار می‌رود و تولید این محصول درایران به ۱۳.۵ میلیون تن خواهد رسید.

کد خبر 558116

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha