به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد و به نقل از روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد خراسان رضوی علیاصغر سیدآبادی مدیرکل دفتر مطالعات و برنامهریزی فرهنگی وزارت ارشاد اسلامی در این زمینه اظهار کرد: در دومین روز از کارگاههای آموزشی برنامهریزی فرهنگی ویژه پایتختی کتاب، طرح پیشنهاد نیشابور مبنی بر تشکیل شبکه شهرهای دوستدار کتاب به رأی گذاشته و مورد تصویب حاضران قرار گرفت.
وی افزود :هدف از تشکیل این شبکه «تبادل ایدهها و نظرها بین چند شهر و دستگاههای اجرائی» دانسته و این شبکه صرفاً جنبه اطلاعرسانی داشته و ساختار مدیریتی ندارد.
دبیر انتخاب و معرفی پایتخت کتاب ایران همچنین در خصوص تشکیل این شبکه خاطرنشان کرد: اعضای هیأت مدیره این شبکه شامل پنج عضو اصلی و دو عضو علیالبدل است. البته شورای هماهنگی میتواند جای هیأت مدیره را در این نهاد بگیرد زیرا ساختاری غیراجرائی دارد.
مدیرکل دفتر مطالعات و برنامهریزی فرهنگی وزارت ارشاد اسلامی تصریح کرد: دبیرخانه این شبکه متغیّر بوده و همه ساله در شهری که بهعنوان پایتخت کتاب انتخاب میشود استقرار مییابد ونمایندگان رسمی شهرهای اهواز، نیشابور، کاشان، تبریز و شهرکرد بهعنوان اعضای اصلی و اصفهان و سبزوار نیز بهعنوان علیالبدل انتخاب شدهاند.
دبیر گردهمآیی آموزشی برنامهریزی فرهنگی در این رابطه اظهار کرد: همزمان با این کارگاهها هفت کارگاه آموزشی برای فعالان ترویج کتابخوانی نیشابور در فرهنگسرای وکیلی و تالار اجتماعات شهید عابد فرمانداری این شهرستان تشکیل شد.
سیّدآبادی همچنین توضیح داد: فعالان فرهنگی و نیز کارشناسان و مسئولان فرهنگی این شهر در این کارگاهها با «اصول برنامهریزی فرهنگی»، «مدیریت منابع و شیوههای مشارکت مردمی»، «تجربههای موفق ایرانی» آشنا شده و در عین حال مفاهیمی همچون «روابط عمومی و مستندسازی فعالیتهای فرهنگی»، «تجربههای جهانی ترویج کتابخوانی»، «ظرفیتهای رسانههای برخط و شبکههای اجتماعی برای ترویج کتابخوانی»، «از ایده تا عمل، برنامهریزی ترویج کتابخوانی» و «بررسی ظرفیتهای حوزه فرهنگ در تحقق اقتصاد مقاومتی» نیز با مشارکت حاضران به تبادل نظر گذاشته شد.
نظر شما