به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، علی اصغر احمدی، دبیر کل جمعیت هلال احمر امروز(۲۰تیر) در نشست خبری با اصحاب رسانه استان گیلان اظهار کرد: سفر به استان ها یکی از تصمیماتی است که با اتفاق روسای سازمان ها، معاونین و مدیران به جهت آگاهی از عملکردها و آشنایی با چالش ها و مشکلات و در حد وسع کمک به استان ها انجام می شود.
وی وظیفه ذاتی هلال احمر را انجام فعالیت های کاملا مردمی و بشردوستانه عنوان کرد و گفت:امروز همچنین دیدار با استاندار و نماینده ولی فقیه با ارایه گزارش عملکرد جمعیت در مبانی بشردوستانه و قرآنی انجام گرفت.
احمدی تصریح کرد: در این دیدارها مشخص شد که کمک های استانی کما فی السابق در قالب مصوبات شورای استان انجام گیرد.
وی با بیان اینکه استاندار گیلان از جانمایی و ساخت آشیانه هلی کوپتر در اردوگاه چاف خبر داد افزود: تامین و تخصیص اعتبار از استان برای ساخت و ساز آشیانه با توجه به کمبود زمین انجام می شود.
دبیر کل جمعیت هلال احمر در ادامه به یکسری از امکانات فرسوده همچون ماشین آلات در شعب هلال احمر اشاره و یاد آور شد: اگر بخشی از این دستگاه ها به فروش برسد بخشی از فروش این اموال برای نوسازی امکانات، خودروها و ساختمانهای جدید و در جهت تقویت پایگاه های بین جاده ای استفاده خواهد شد.
وی در ادامه با بیان اینکه کار درمان از وظایف جمعیت هلال احمر نیست اما جمعیت هلال احمر به عنوان معین دولت، بخشی را به عنوان توان افزایی و درمانی بر عهده دارد، تصریح کرد: شهر رشت این ظرفیت را دارد که در این بخش به عنوان یک شهر پیشرفته ورود کند از این رو باید ملزوماتش نیز فراهم شود تا این کار را اجرایی کنیم.
احمدی با تاکید بر اینکه هلال احمر به عنوان یک ngo بزرگ از دولت ردیف پولی نمی گیرد خاطر نشان کرد: این امر موجب می شود که ما در این زمینه خودکفا بوده و روی پای خود بایستیم.
وی با تاکید بر اینکه ما می خواهیم در کنار مردم باشیم و از این رو با توجه به اینکه هیچ غریق نجاتی نداریم و وظیفه سازمان ورزش و جوانان است که در طرح های سالم سازی دریا غریق نجات آموزش دیده داشته باشد،گفت: جمعیت هلال احمر برای تسهیل و کمک به ناجیان غریق در کنار نقاط ممنوعه حضور می یابد تا پس از انجام عملیات نجات توسط ناجی وارد عمل شده و کمک های اولیه را انجام دهند.
دبیرکل جمعیت هلال احمر در ادامه اذعان کرد: جمعیت هلال احمر بر پایه فعالیت داوطلبان و مردم حرکت می کند و از این رو باید حضور مردم را در این راستا گسترده کنیم.
وی از حضور ثبتی ۲میلیون و ۴۰۰هزار نفر نیروی داوطلب در کل کشور خبر داد و اظهار کرد: شاید فقط بتوان گفت که فقط نیمی از این تعداد فعال هستند.
احمدی همچنین به منابع طبیعی همچون داشتن ساحل، کوهستان، دریا، جنگل و مسیر عبور جاده های اصلی فراوان در استان گیلان اشاره و اذعان کرد: این موارد زمینه آسیب پذیری مردم این استان را بالا می برد از این رو داشتن مدیر هلال احمری که خود نیز به نوعی سرمایه اندوخته ای برای استان باشد، باید مورد توجه قرار می گرفت.
وی با بیان اینکه در حال حاضر حوزه داوطلبان به صورت سنتی اداره می شود، گفت: داوطلبی یعنی اینکه سمن های شخصی ویژه هلال احمر را در شهرها و بخش های مختلف پیدا کنیم و به صورت ساختار این حوزه، داوطلبان را سازماندهی کنیم.
دبیرکل جمعیت هلال احمر در ادامه از تشکیل خانه های هلال به عنوان یکی از برنامه های هلال احمر یاد کرد و افزود: تلاش ما این است که در تمام روستاها خانه هلال بدون هیچ استخدام نیرو و یا ساختمانی، تاسیس کنیم فقط با این هدف که امام جماعت هیات امنا و یا معتمدین محل در مدرسه، مسجد و یا هر مکان مناسبی که در نظر می گیرند آموزش کمک های اولیه و ایمنی را در آن مناطق برای طیف گسترده ای فراگیر کنیم تا در هنگام حوادث، خود مردم سریعتر و بهتر بتوانند وارد میدان شده و به صورت خودجوش حادثه را کنترل کنند.
وی اضافه کرد: ایجاد خانه های هلال در شهرها وروستاها با استفاده از ظرفیت های محلی موجب توسعه آموزشهای همگانی وافزایش آمادگی در برابر حوادث و سوانح طبیعی می شود.
احمدی در ادامه با تاکید بر اینکه کارکردهای جمعیت هلال احمر و صلیب سرخ در کشورهای مختلف متفاوت است اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران برای هلال احمر، امداد و نجات و ایجاد اسکان اضطراری اولیه را ملاک قرار داده است.
وی گفت: همچنین هلال احمر باید از طریق جذب حداکثری جوانان (۵الی۲۹سال) و آموزش آنان و جذب داوطلبان (۲۹سال به بالا)بتواند در حوادث موثرتر وارد عمل شود.
دبیر کل جمعیت هلال احمر با بیان وظیفه ذاتی هلال احمر انجام فعالیت های مردمی و بشردوستانه است گفت: کارکردهای جمعیت هلال احمر و صلیب سرخ در کشورهای مختلف متفاوت است.
نظر شما