به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، سهراب علی احمدی ظهر امروز (20 تیر) در نشست خبری که در سالن جلسات ستاد بازسازی عتبات عالیات قزوین برگزار شد، بیان کرد: ستاد بازسازی عتبات عالیات در سال 1383 در سراسر کشور از جمله استان قزوین شروع به فعالیت کرد با این رویکرد که بتوانیم حرم اهل بیت (ع) را مرمت، نوسازی و بازسازی کنیم.
وی ادامه داد: وقتی تعداد زائران از یک هزار نفر در روز به حدود 6 هزار نفر افزایش یافته و این تعداد در ایام خاصی نظیر اربعین به 25 میلیون نفر می رسد باید بیش از پیش انجام وظیفه کنیم تا هم بناهای تاریخی حفظ شود و هم اینکه کادرسازی شده و تعداد بسیاری از متخصصان و هنرمندان که اهل هنر اسلامی و ایرانی هستند آنجا کار کنند که این امر به نوعی بازار کار ایجاد کرده است.
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات استان قزوین اضافه کرد: ما در شش شهر عراق شامل کربلا، نجف، کاظمین، سامرا، بلد و مسیب و 2 شهر سوریه کار می کنیم و در بازسازی عتبات عالیات باید کارهایی فشرده صورت گیرد و در این راستا برنامه ریزی کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت داریم.
وی با اشاره به فعالیت های ستاد بازسازی عتبات عالیات استان عنوان کرد: مسئولیت بازسازی حرم طفلان مسلم بر عهده استان قزوین است که ساخت و نصب 2 ضریح طلایی، ساخت و نصب مناره ساعت، ساخت تصفیه خانه آب و فاضلاب و منبع 100 هزار لیتری آب، توسعه حرم از ضلع جنوبی، احداث دارالشفاء در مجاورت حرم مطهر، ساخت و نصب 2 مناره، سنگ کاری، کاشی کاری و آیینه کاری، احداث سایبان برای زائران، مرمت و بازسازی سرویس های بهداشتی، ساخت و نصب چهار درب طلایی حرم مظهر از جمله اقدامات در حرم طفلان مسلم است.
احمدی عنوان کرد: کار بازسازی حرم طفلان مسلم از سال 83 آغاز شده که 35 پروژه در دست انجام است که از این تعداد 28 پروژه را تحویل دادیم و سه پروژه شامل آینه کاری ایوان، کاشی کاری ایوان و ماذنه های حرم نیز در آینده نزدیک انجام می شود.
وی اعلام کرد: توسعه حرم طفلان مسلم در دستور کار ما قرار دارد و کار شروع شده و منتظر مجوز عراق هستیم که یک هزار متر از سمت شمال و 4 هزار متر از شرق توسعه حرم را داشته باشیم که با توجه به پیش بینی صورت گرفته توسعه حرم 2 میلیارد تومان هزینه دارد که البته ممکن است این هزینه کاهش یا افزایش داشته باشد.
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات استان قزوین خاطر نشان کرد: در حرم طفلان مسلم از صفر تا 100 کار توسط ستاد بازسازی عتبات استان انجام می شود که این کار توسط هنرمندان و متخصصان و با مشارکت مردم استان انجام می شود.
وی تأکید کرد: البته ما در ستاد بازسازی عتبات عالیات استان برای همه حرم ها نذورات مردم را جمع آوری کرده و بر اساس نذر نیز هزینه می شود و جمع آوری نذورات توسط معاونت مشارکت های مردمی صورت می گیرد.
احمدی اظهار کرد: در سال گذشته 4 میلیارد تومان پروژه داشتیم که بالای 65 درصد را توانستیم جذب کنیم؛ تمام پول هایی که مردم به عنوان نذورات می دهند برای همان حرم هزینه می شود و نذورات به هیچ وجه صرف هزینه های جاری نمی شود.
وی با اشاره به اعزام نیروی کار برای بازسازی عتبات گفت: با توجه به کاری که در عتبات عالیات صورت می گیرد در بحث ساخت، کاشی کاری، آیینه کاری و غیره ما نیرو اعزام می کنیم که بیش از 3 هزار نفر نیروی کار اعزام داشتیم.
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات استان قزوین توضیح داد: یکی دیگر از اقدامات ما در کنار بازسازی حرم طفلان مسلم، بازار این شهر است که در واقع در این بخش هزینه توسط اوقاف عراق پرداخت می شود و ما فقط کار زیباسازی را انجام می دهیم که در واقع کار به سبک ایرانی صورت می گیرد.
وی در پاسخ به سوالی در خصوص مساعدت مسئولان یادآور شد: برخی مسئولان در حرم طفلان مسلم آمده زیارت کرده و قول مساعدت و وعده هایی را داده اند ولی عمل نکرده اند و تنها کمی از وعده ها انجام شده است و اینگونه وعده ها موجب می شود تا توقعات بالا رود.
نظر شما