به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیت الله سیداحمد خاتمی، عضو هیأت رئیسه مجلس خبرگان رهبری در پاسخ به خبرنگاران درباره برنامه ها و سازوکارهای مجلس خبرگان رهبری در دوره پنجم، عنوان کرد: در اجلاس انتخاب هیأت رئیسه این مسأله مطرح شد که اولین اقدام مجلس باید سامان دادن آئین نامه انتخابات باشد.
آئیننامه انتخابات مجلس خبرگان رهبری نیاز به اصلاحات دارد
عضو هیأت رئیسه مجلس خبرگان رهبری اظهار داشت: آئین نامه انتخابات مجلس خبرگان رهبری نیاز به اصلاح دارد، آن چنان که آئین نامه انتخابات مجلس شورای اسلامی بارها تغییر کرده است، باید یک کف علمی برای انتخابات مجلس خبرگان رهبری در نظر گرفته شود.
آیت الله خاتمی یادآور شد: ما شاهد بودیم که کسانی برای نام نویسی مجلس خبرگان در دوره پنجم ثبت نام کردند که حتی مدرک کارشناسی نداشتند، در حالی که وجود کف علمی حوزوی در ثبت نام مجلس خبرگان رهبری یک ضرورت است، مسأله سن در مجلس شورای اسلامی و خبرگان یک مسأله است که این کار به عهده آئین نامه خبرگان است.
وی با بیان این که طبق قانون اساسی همه قوانین مجلس خبرگان توسط خود خبرگان تصویب می شود، گفت: مسائل قبل از انتخابات و مباحثی که پس از آن پیش آمد، باید به افق آینده نظر داشت و اختلافات قبل از انتخابات نباید زنده بماند.
عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان این که یکی از این برنامه های مجلس خبرگان رهبری نطق های قبل از دستور است، گفت: درباره هر یک از مسائل مربوط به مجلس خبرگان رهبری، کمیسیون هایی در مجلس خبرگان تشکیل شده است، از جمله در رابطه با مسائل سیاسی، کمیسیون سیاسی اجتماعی وجود دارد که مسائل سیاسی مربوط به خبرگان را رصد می کنند و موضوعات را بر اساس اولویت بندی مشخص می کنند که در هیأت رئیسه مطرح می شود و در مورد مسائل تصمیم گیری می شود.
آیت الله خاتمی تصریح کرد: مسأله اصلاح آئین نامه انتخابات مجلس خبرگان از مسائل مورد توجه اعضای خبرگان رهبری است که باید به کمیسیون آئین نامه پیشنهاد داده شود و این اصلاح صورت بگیرد.
اعضای مجلس خبرگان رهبری 88 نفر خواهند ماند
وی در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران درباره اضافه کردن اعضای خبرگان رهبری، عنوان کرد: طبق آئین نامه دوره های گذشته، هر یک میلیون نفر یک نفر به مجلس خبرگان رهبری اضافه می شد، اما این مسأله با رأی خبرگان بود که این اضافه پذیرفته شود یا نه؛ در دوره اخیر، اعضای مجلس رأی دادند که بر همین سقف باقی بماند و در دوره پنجم دو نفر به مجلس خبرگان اضافه شدند.
عضو هیأت رئیسه مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اضافه شدن استان البرز در انتخابات دوره پنجم، افزود: مجلس خبرگان تصویب کرد که دو نفر برای استان البرز انتخاب شوند و اعضای خبرگان تهران 16 نفر باقی بمانند.
آیت الله خاتمی با بیان این که اعضای مجلس خبرگان رهبری 88 نفر خواهند ماند، اظهار داشت: در دنیا 20 مجلس مانند مجلس خبرگان رهبری وجود دارد که ثابت است، کار خبرگان نیز طبق قانون، انتخاب رهبر به هنگام خلا رهبری و مراقبت بر ماندن شرایط است و این کار نیاز به افزایش تعداد ندارد.
پاسداری از ولایت فقیه، تنها به عهده نهاد خبرگان رهبری نیست
وی با اشاره به عرصه پاسداری از ولایت فقیه، تصریح کرد: پاسداری از ولایت فقیه، تنها مربوط به نهاد خبرگان رهبری نیست، تمام آنهایی که دلداده نظام اسلامی هستند می دانند که اسلامیت نظام، جمهوریت نظام، مذهب رسمی و همچنین ولایت فقیه از جمله ارکان اصلی کشور است.
عضو کمیسیون تحقیق مجلس خبرگان رهبری با بیان این که تقویت ولایت فقیه به عنوان یک قانون است، یادآور شد: امروز ولایت فقیه تنها یک تئوری نیست که کسی قبول داشته باشد یا نه، بلکه یک قانون است و مجلس خبرگان در این رابطه وظایف خود را انجام می دهد.
انتشار مجله «حکومت اسلامی» توسط مجلس خبرگان رهبری یکی از مجلات فاخر در حوزه ولایت فقیه است
آیت الله خاتمی با اشاره به این که مجله «حکومت اسلامی» توسط مجلس خبرگان رهبری منتشر می شود، عنوان کرد: این مجله منبعی برای معرفی نظام اسلامی و ولایت فقیه است که تا کنون 77 شماره از این مجله به چاپ رسیده است و یک کار ارزشمند است.
وی افزود: مجله حکومت اسلامی یکی از مجلات فاخر تخصصی در حوزه حکومت اسلامی و ولایت فقیه معرفی شده است.
مبحث ولایت فقیه در مدارس و دانشگاه ها تدریس شود
عضو مجلس خبرگان رهبری بیان داشت: مجلس خبرگان رهبری طرحی ارائه داده است که در حوزه علمیه در پایه های مختلف، درس ولایت فقیه مطرح باشد که امروز بر اساس کتابی که تدوین شده است، در حوزه های علمیه در تمامی مقاطع درس ولایت فقیه تدریس می شود.
آیت الله خاتمی تصریح کرد: ما معتقدیم که ولایت فقیه به عنوان یکی از ارکان نظام در کتاب های درسی آموزش و پرورش و دانشگاه ها نیز مطرح شود.
مراجع تقلید رکن نظام هستند/مجلس خبرگان رهبری ارتباط تنگاتنگی با مراجع دارند
وی در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران قم مبنی بر ارتباط اعضای مجلس خبرگان رهبری با مراجع تقلید، عنوان کرد: اعضای مجلس خبرگان رهبری هر سال در آغاز برگزاری اجلاس ها با مقام معظم رهبری (مدظله) دیدار دارند، همچنین هر گاه هر یک از مراجع تقلید نظری درباره مجلس خبرگان ر هبری داشتند، استقبال شده است و پیگیری می شود.
عضو کمیسیون تحقیق مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: دیدگاه مجلس خبرگان رهبری درباره علما و مراجع تقلید این است که مراجع تقلید رکن نظام اسلامی هستند و اعضای مجلس خبرگان رهبری در تماس مستقیم با مراجع عظام تقلید هستند.
آیت الله خاتمی با اشاره به این که دیدار مجلس خبرگان رهبری با مراجع رسانه ای نیست، یادآور شد: مقام معظم رهبری (مدظله) بر بزرگداشت حریم مرجعیت تأکید دارند و در سفر اخیرشان چندین بار به شورای عالی توصیه کردند که حریم مرجعیت حریم پاس داشتنی است.
مقام معظم رهبری (مدظله) از نظارت بر رهبری استقبال کردند
وی در پاسخ به سوالی درباره سازو کار های نظارت بر رهبری، گفت: در قانون اساسی، واژه «مراقبت» وجود دارد و واژه «نظارت» بر رهبری وجود ندارد، با توجه به مقطعی که قانون اساسی نوشته است و عظمتی که امام راحل (ره) داشتند، قانونگذار متعرض نظارت نشده است و اگر متعرض نظارت می شد، باید راهکارهای آن را نیز بیان می کرد.
عضو مجلس خبرگان رهبری تأکید کرد: مقام معظم رهبری (مدظله) در اوایل دوره سوم مجلس خبرگان رهبری با آغوش باز از نظارت بر رهبری استقبال کردند و کمیسیون تحقیق همین مسئولیت را دارد و ارزیابی می کند.
آیت الله خاتمی یادآور شد: گرچه در قانون چنین موضوعی بیان نشده است، اما مقام معظم رهبری (مدظله) استقبال کردند و آغوش کمیسیون به روی نظرات باز است.
وی بیان بیان داشت: نظارت به معنای مچگیری نیست و این تفسیر نادرست از نظارت است، ناظر باید صحنه را رصد کند و نقاط قوت و ضعف را بررسی کند که وظیفه کمیسیون تحقیق در مجلس خبرگان رهبری نیز همین است.
امروز لباس رهبری بر قامت آیتالله خامنهای زیبنده است
عضو کمیسیون تحقیق مجلس خبرگان رهبری تأکید کرد: نقاط قوت به حدی است که چشمپوشی از نقاط قوت نوعی جفا محسوب می شود و افرادی که به خیال خود نقدهایی دارند، نقدهای خود را با پاسخ ببینند.
آیت الله خاتمی عنوان کرد: امروز به صراحت می گویم که به اعتراف اکثریت نخبگان جامعه ما، رهبری که بتواند کشور را به درستی اداره کند، جز مقام معظم رهبری (مدظله) نیست و در شرایط کنونی این لباس رهبری بر قامت ایشان زیبنده است.
نظر شما