به گزارش خبرگزاری شبستان از همدان، لالجین در 5 کیلومتری شهرستان بهار و 15 کیلومتری همدان قرار گرفته و به لحاظ جمعیتی دومین شهر شهرستان بهار به شمار میرود.
از اواخر سال گذشته بحث گزینه نامزدی لالهجین به عنوان شهر صنایعدستی جهان مطرح شد و شهر کوچک اما قطب سفال کشور؛ در تلاطم جهانی شدن قرار گرفت و روزهای پرشوری را پشت سر گذاشت.
شهر سفال و سرامیک ایرانزمین در آستانه جهانی شدن خود، میزبان نمایندگان شورای جهانی و معاون صنایعدستی کشور شد تا از نزدیک چند و چون فعالیت این شهر و کارگاههای تولید سفال آشنا و عملکرد آن مورد بررسی و ارزیابی قرار گیرد.
داوران شورای جهانی صنایع دستی با بررسی شرایط این شهر و ثبت آن به عنوان شهر سفال جهان از کارگاه ها و فروشگاه های آن بازدید کردند و آن را مورد قضاوت قرار دادند و پس از کش و قوس های فراوان لاله جین را شهر سفال جهان نامیدند.
جهانیشدن شهری همچون لالهجین اتفاق مهمی برای استان همدان است و موجب توسعه و رشد گردشگری این شهر و استان خواهد شد.
80 درصد از جمعیت شهر لالجین به پیشه سفالگری، سرامیک کاری و شغل های وابسته همچون نقاشی سفالینهها، بستهبندی، خرید و فروش محصولات سفالی اشتغال دارند.
لالجین از مراکز عمده ساخت سفال و سرامیک ایران و جهان به شمار میرود و محصولات هنرمندان آن علاوه بر شهرهای دور و نزدیک ایران به بسیاری از کشورهای دیگر صادر میشود.
قدمت سفال لالجین بر اساس مستندات موجود به بیش از ۷۰۰ سال میرسد و یکی از مراکز عمده ساخت سفال در ایران و جهان محسوب میشود بهطوریکه عنوان پایتخت سفال ایران را یدک میکشد.
لالجین به عنوان یک برند جهانی معرفی شده است
علی مالمیر، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان گفت: ثبت لالجین به عنوان شهر جهانی سفال از نیمه دوم سال گذشته شدت گرفت و با مکاتباتی که پیش از این از سوی میراث فرهنگی استان با سازمان انجام شده بود، درخواستی مبنی بر معرفی لالجین به عنوان شهر جهانی سفال مطرح شد.
وی با بیان اینکه شهر لاله جین به عنوان یکی از کاندیدای شهر سفال جهان معرفی شده بود، افزود: داوران شورای جهانی صنایع دستی در نیمه های اردیبهشت سال جاری به همدان و شهر لاله جین سفر کردند و اقرار به توانمندی و شایستگی هنرمندان این شهر کردند.
وی تصریح کرد: پایداری، ماندگاری و شیوه های تولید صنایع دستی، طراحی و نوآوری و خلاقیت، آموزش و تحقیقات، حضوردر نمایشگاه، بیمه و احقاق حقوق هنرمندان و رونق کسب و کار سفالگران مبنای ارزیابی داوران شورای جهانی صنایع دستی بود.
مالمیر از راه اندازی ایجاد دبیرخانه شهرسفال جهان در لاله جین خبرداد و خاطرنشان کرد: به طور سالانه باید گزارش وضعیت و عملکرد ، روند و تغییرات درنشست شورای جهانی بیان شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان با بیان اینکه باید آموزش و پژوهش را ارتقاء داد، اظهار داشت: از جمله وظایف دبیرخانه ترویج ، آموزش و گسترش تبلیغات صنایع دستی است و باید با روش های مختلف نسبت به تبلیغات سفال لالجین اقدام کرد.
وی گفت: تأمین انرژی و فراهم شدن زیرساخت های صادراتی، حمل و نقل برای سفال، ارتقاء شبکه های بانکی، برندسازی و بسته بندی، از جمله مواردی هستند که باید مورد توجه قرار بگیرند.
سفال چینی دوباره به برخی فروشگاه های لالجین برگشته است
مالمیر تصریح کرد: یکی از تهدیداتی که می تواند آوازه ای شهر سفال جهان را از لاله جین بردارد وجود اقلام چینی در این شهر است که به عنوان یک ضد ارزش محسوب می شود.
وی افزود: مردم این شهر به این باور رسیده اند که سفال لالجین ارزشمندتر از سفال چینی است و به تدریج این موضوع در لالجین فرهنگ سازی خواهد شد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان خاطرنشان کرد: باید در خصوص تبلیغات محصولات تولیدکنندگان و شیوه های بازاریابی و تبلیغات به تولیدکنندگان آموزش داده شود.
لاله جین برند گردشگری استان همدان خواهد بود
محمودرضا عراقی، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری همدان گفت: برای ثبت لالجین به عنوان شهر جهانی وفاق و همدلی وجود داشته و انتظار از سازمان میراث فرهنگی به عنوان متولی اصلی ارائه برنامه های قابل توجه برای لالجین است.
وی با بیان اینکه ظرفیت بالقوه لالجین باید بالفعل شود، افزود: ثبت جهانی لالجین یک اتفاق مهم برای استان همدان است چرا که صنایع دستی یکی از اولویتهای مهم میراث فرهنگی خواهد بود.
وی تصریح کرد: یک سوم اشتغال صنعت استان در بخش صنایع دستی است و لالجین نیز یک برند گردشگری برای استان خواهد بود به طوری که این فرصت باید تقویت شود و میراث فرهنگی هم باید برنامههای خود را برای ماندگاری این افتخار ارائه کند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری همدان با بیان اینکه باید تسهیلات کم بهره برای سرمایه گذاری در لالجین در نظر گرفته شود، خاطرنشان کرد: این شرایط می تواند موجب جذب سرمایه گذاران به لالجین شود.
گزارش: سمیرا قادری
نظر شما