هویت شهرسازی در معماری گذشته را حفظ کنیم

خبرگزاری شبستان: رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران با بیان اینکه باید هویت شهرسازی در معماری گذشته را همچنان حفظ کنیم، گفت: هویت شهرسازی را به عنوان یک هویت ارزشمند به نسل های آتی انتقال دهیم.

محمد سالاری، با اشاره به اینکه در برخی بناهای فاخر جهت سهولت در اجرا اتصالات، تقاطع نیروها و ستون ها به صورت یک عضو مجزا در کارخانه ساخته شده و در محل خود با پیچ و مهره متصل می شوند، در گفتگو با خبرنگار اجتماعی شبستان گفت: در این نوع سبک قطعا اگر محاسبات مربوطه توسط متخصصان انجام شده باشد می تواند استحکام لازم را داشته باشد.

 

رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران افزود: اما اینکه آیا در فرایند انجام محاسبات استاندارد لازم رعایت شده است و یا در فرایند اجرا کسانیکه تسلط کافی به پروژه دارند، به کارگیری می شوند یا نه؟ این بحث جدایی است.

 

وی با بیان اینکه ادعا کنیم چنین سبکی ممکن است ناایمن باشد، این درست نیست، خاطرنشان کرد: در بسیاری از کشورهای اروپایی نیز شاهد چنین وضعیتی هستیم و اکثر نماهایی مثل شیشه و غیره روی سازه فلزی پیچ می شوند و حتی پشت این سنگ کاری ها نیز دوغاب  ریخته نمی شود و اتفاقا ایمن هم هستند.

 

سالاری تصریح کرد: استحکام بنا در زمان وقوع حوادث غیرمترقبه نظیر زلزله در این سبک از معماری به این بستگی دارد که در پروژه هایی که در ایران انجام می شود استانداردها را رعایت می کنیم و مجریان متخصص را به کارگیری می کنیم یا نه؟

 

وی درباره ارزش تاریخی بناهای ساخته شده با این سبک اظهارداشت: ما با موضوعی به نام مدرنیسم هم مواجه هستیم  و در عصر مدرنیسم که به سمت پست مدرنیسم می رود زندگی می کنیم.

 

رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران تاکید کرد: نمی توانیم انتظار داشته باشیم که نسل جوان ما که در این عصر متولد شده اند و هیچ گونه ذهنیت و خاطره ای نسبت به گذشته ندارند، بخواهیم اینها را اجبار کنیم که حتما بایستی مثل سبک گذشته فکر کنید.

 

وی با اشاره به پیشرفت تکنولوژی در حوزه سلول های بنیادی، خاطرنشان کرد: وقتی تکنولوژی در تولید نسل جدید بشریت، مداخله می کند چطور می توانیم بگوییم که مدرنیسم را در معماری و ساخت و ساز دخالت ندهیم.

 

رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران تاکید کرد: باید هویت شهرسازی در معماری گذشته را همچنان حفظ کنیم و سعی کنیم آن را به عنوان یک هویت ارزشمند به نسل های آتی انتقال دهیم.

 

سالاری با بیان اینکه نسل جدید با توجه به نیازهایش به مدرنیسم علاقه دارد، اظهارداشت: نمی توانیم نیاز نسل جوان را نادیده بگیریم و این موضوع اجتناب ناپذیر است بنابراین باید در معماری و شهرسازی تلفیقی از سنت و مدرنیسم را باهم داشته باشیم.

کد خبر 556966

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha