حجت الاسلام سید مجتبی افتخار واقفی در گفت و گو با خبرنگار مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، گفت: با توجه به اینکه حضور مردم در مساجد در ماه مبارک رمضان پررونق و برنامه های قرآنی در مساجد گسترده بود، استمرار این گونه برنامهها به حضور ائمه جماعات در مساجد و ارتباط برقرار كردن آنان با مخاطب بستگی دارد.
وی درباره راههای جذب جوانان به مساجد، گفت: زنده بودن برنامههای مساجد و پرهیز از برنامههای تکراری به استثنای اقامه نماز جماعت، دعا و سخنرانی مذهبی در این خانه های خدا باید مورد توجه قرار گیرد، از طرفی در مورد سخنرانیهایی که در مساجد برگزار می شود هم باید سعی کرد، مطالبی بیان شود که در مخاطب تاثیر داشته باشد.
توجه به پاکیزگی مسجد
امام جماعت مسجد خاتم الاوصیاء (ع) خیابان دماوند، با اشاره به اینکه مسجد بهترین مکان عبادی است که پاکیزگی آن همواره باید مورد توجه باشد، خاطر نشان کرد: این خانه های خدا باید از همه فضاهای مسکونی و کاری تمیزتر باشند چرا که محل عبادت و بندگی هستند و رعایت این مهم در جذب مخاطب نیز تاثیرگذار است.
افتخار واقفی برخورد خوش دستاندرکاران مسجد با کودکان و نوجوانان را هم عامل مهمی در جذب افراد به این خانه های خدا دانست و تصریح کرد: دست اندر کاران مساجد در جذب جوانان به مسجد تاثیر بسیاری دارند.
وی وجود نظم در برنامه کاری ائمه جماعات را از دیگر شاخصه هایی دانست که موجب جذب مردم به مساجد می شود و ادامه داد: ضرورت دارد که آنان در همه کارهای مربوط به مسجد نظم و انضباط را مراعات کنند، به موقع به مسجد بیایند و نماز را اقامه کنند و زمان سخنرانی و ارشاد مردم را تنظیم و از ذکر مطالب اضافی و طولانی شدن مدت سخنرانی خود خودداری کنند زیرا توجه به این موضوع هم عامل مهمی در جذب مخاطبان به مساجد است.
نظم در برنامه کاری ائمه جماعات مساجد
امام جماعت مسجد خاتم الاوصیاء (ع) داشتن مدیریت زمان در برنامه های فرهنگی و دینی مساجد را از دیگر عوامل جذب مردم به آن ها برشمرد و گفت: باید سعی شود برنامه های اجرایی مساجد همانند سخنرانی ها، کلاس های آموزشی، مراسم دعا و ... کوتاه و متناسب با ظرفیت های جسمی، روحی و روانی، ویژگی های سنی و ذهنی مخاطبین طراحی و اجرا شود تا از خستگی، دلزدگی و در نتیجه گریز جوانان از برنامه های فرهنگی مساجد جلوگیری شود.
افتخار واقفی همچنین اظهار کرد: اگر مردم به ویژه نوجوانان و جوانان بدانند که برخی از مشکلاتشان در مسجد رفع می شود، طبیعتاً به مسجد روی می آورند. تشکیل صندوق های قرض الحسنه در مساجد می تواند بخشی از نیازهای مالی جوانان را تأمین کند و آنان با امید به آینده و با حس اینکه مأمنی برای رفع مشکلات خود دارند به مسجد خوشبین شده و حضور بیشتری در مساجد خواهند داشت.
نظر شما