به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بندرعباس، دکتر علیرضا درویش نژاد، در نخستین نشست شورای هماهنگی بزرگداشت دهه کرامت استان هرمزگان که با حضور دستگاه های عضو در سالن رودکی برگزار شد، نیاز به الگو را یک ضرورت دانست و گفت: بسیاری از کشورها که به دلیل شرایط جغرافیایی، اجتماعی و تاریخی، از داشتن شخصیتی که مبنایی برای هویت بخشی آن کشورها باشد محروم می باشند، از این رو به الگوسازی روی می آورند و میدان سرباز گمنام ایجاد می کنند که نماد یک قهرمان ذهنی است.
وی افزود: در دین مبین اسلام الگوهای دینی مذهبی که در راس آن وجود مبارک پیامبر اعظم(صلی الله علیه و آله و سلم) و سپس اهل بیت آن حضرت است و در تاریخ میهنی کشور نیز الگوهای زیادی در حوزه های مختلف علمی، حماسه و ایثار وجود دارد و از این جهت نیاز به پرداخت هویت های ذهنی نداریم.
دکتر درویش نژاد ادامه داد: رسول خدا(صلی الله علیه و آله و سلم) و اهل بیت(علیهم السلام) به این دلیل الگو شدند که نماد همه خوبی ها و پاکی ها هستند.
وی، از «توصل» به عنوان یک جریان علمی روانشناختی اثبات شده یاد کرد و گفت: هرچه حس مثبت قوی تر باشد، اتصال انسان به منبع اصلی(خداوند) راحت تر است؛ به هر میزان که انسان فطریات روشن تری داشته باشد به جایی می رسد که قلب او، حرم الله می شود.
عالی ترین مقام فرهنگ و ارشاد اسلامی در استان هرمزگان، فلسفه وجودی بزرگداشت دهه کرامت را ترویج فرهنگ رضوی و هویت بخشی به جامعه دانست و افزود: ما فرهنگ و سرمایه عظیمی به عنوان بن مایه اصلی در حوزه اندیشه را در اختیار داریم و باید این فرهنگ با غنای بالای مذهبی، عرفانی، فکری و فرهنگی را ترویج دهیم.
وی عنوان کرد: همان طور که نور خورشید برای زندگی ضروری است و باید به همه جا برسد، زمینه آشنایی با فرهنگ اهل بیت(علیهم السلام) نیز باید برای همه انسان ها فراهم شود.
دکتر درویش نژاد با تاکید بر این که فرهنگ رضوی باید در برنامه های دهه کرامت عملیاتی شود، اظهار داشت: کرامت انسانی که ائمه اطهار(علیهم السلام ) منبع آن هستند در برنامه های این دهه مورد توجه قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه ائمه(علیهم السلام) تنها متعلق به شیعه و اهل سنت نیستند، بلکه به همه بشریت تعلق دارند، افزود: امام رضا(علیه السلام) به عنوان فیض ارزشمند برای هدایت همه آدمها به امامت رسیدند و لذا فرهنگ اهل بیت(علیهم السلام) فراتر از بحث مذهب و قومیت است؛ اگر این نگاه در رفتارهای فرهنگی ما حاکم شود، لائیک ها نیز به سمت ما جذب خواهند شد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان هرمزگان با ذکر این نکته که هدف از جذب افراد، شیعه کردن آنها نیست بلکه فراهم نمودن زمینه برای برخورداری آنان از این معرفت است، گفت: پذیرفتن اندیشه رضوی، یکی از اهداف دهه کرامت است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اینکه همه برنامه های دهه کرامت باید بر مبنای استدلال باشد، افزود: دفاع بد از یک مبنای فکری، به ضد خودش تبدیل می شود؛ پیاده روی به حرم اهل بیت(علیهم السلام)، حرکت ارزشمندی است که باید در بحث مضامین آن نظیر علل تربیتی این حرکت نیز پرداخته شود تا برخی با ایجاد غبار شبهه این واقعیت مبرهن را زیر سئوال نبرند.
درویش نژاد پیشنهاد داد: شورای هماهنگی بزرگداشت دهه کرامت هرمزگان، بنیاد علمی، پژوهشی و فرهنگی کرامت در استان تشکیل دهد تا پرچمدار فرهنگ رضوی باشد و برنامه های دهه کرامت از طریق این بنیاد دنبال شود.
وی تاکید کرد: در دهه کرامت باید از پرداختن به برنامه های کلیشه ای پرهیز شود و رو به جلو حرکت کنیم و خروجی برنامه های این دهه باید به ساخت مسجد و مدرسه و تامین امام جماعت در مناطق روستایی منجر شود.
نظر شما