خبرگزاری شبستان_ خرم آباد؛
ترحم فلاحوند چگنی در سال 1341 در یکی از روستاهای توابع شهرستان خرمآباد در یک خانواده مؤمن و متدین و پیرو ولایت و امامت دیده به جهان گشود.
وی علاقه وافری به مقام ولایت و امامت داشت، دلاوری از دلاوران لر و شجاعی از سلاله سلحشوران اسلام، توانمندی از مقتدایان به امام حسین (ع) دلیری جان بر کف با دلی سرشار از ایمان و اعتماد به نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران؛ آری دلیری که از هر گونه تلاش و کوشش فروگذار نبود.
با آغاز انقلاب اسلامی در تظاهرات شرکت فعال داشت تا اینکه در سال 1359 با شروع جنگ تحمیلی به فرمان امام خویش لبیک گفت و به همراه سپاه توحید اسلام به عنوان بسیج منطقه غرب (سرپل ذهاب) اعزام و پس از گذشت چند ماه در آنجا، مجدداً جهت ادامه تحصیل به موطن خود آمد و در سال 1362 به عضویت دانشگاه افسری ارتش اسلام درآمد و پس از طی نمودن دورههای مقدماتی و ... با انتخاب رسته پیاده به لشکر همیشه پیروز 84 پیاده لرستان پیوست و به خط مقدم (منطقه عملیاتی مهران) اعزام شد.
در ابتدا به عنوان فرمانده دسته گشتی شناسایی منصوب شد، وی از ایمان و شجاعت عجیبی برخوردار بود و برای شناسایی دشمن و ضربه زدن به آنان همیشه داوطلب بود، زمانی که شهید در منطقه حضور داشت آرامش خاصی در گروهان وی حاکم بود.
این رزمنده شجاع در هنگام عملیات آفندی نیروهای عراقی در تاریخ(27/02/65) مسئولیت فرماندهی گروهان را پس از به شهادت رسیدن شهید عزیز (ستوان دوم محمدحسین متین) بر عهده داشت و سرسختانه مشغول نبرد با گارد ریاست جمهوری عراق بود.
وی توانست با تبحر و شهامت کم نظیرش گروهان را هدایت و حلقه محاصره دشمن را درهم بشکند که در همان موقع همرزمان و فرماندهان وقت لقب خط شکن عملیات مهران را به وی نهاد.
به گفته تمامی هم رزمان و هم سنگرانش شهید فلاحوند یکی از افسران شجاع دوران دفاع مقدس در لشکر 84 محسوب میشد و سرانجام به بزرگترین آرزویش که شهادت در راه خدا بود رسید و در تاریخ 31/03/1365 مصادف با سالروز شهادت دکتر مصطفی چمران به درجه رفیع شهادت نائل شد.
نظر شما