حضور مفید ایران در عراق برای مبارزه با داعش/ افزایش روابط اقتصادی پاکستان با ایران

خبرگزاری شبستان:افزایش روابط اقتصادی پاکستان با ایران، حضور مفید ایران در عراق برای مبارزه با داعش، جمهوری خواهان در تلاش برای توقف معامله بوئینگ و ایران ایر هستند از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: افزایش روابط اقتصادی پاکستان با ایران، حضور مفید ایران در عراق برای مبارزه با داعش، جمهوری خواهان در تلاش برای توقف معامله بوئینگ و ایران ایر هستند از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:

فارس:

کری از نقش ایران در مبارزه با داعش در عراق تمجید کرد

جان کری وزیر خارجه آمریکا روز سه‌شنبه گفت حضور ایران در عراق، در مبارزه با داعش «مفید» بوده است.

به نوشته سایت شبکه سی‌ان‌ان، وی این صحبت را در جشنواره ایده‌های «آسپن» و در پاسخ به این سوال که آیا نقش ایران «مفید بوده یا مخرب» مطرح کرده است.

کری گفته است: «ببینید، همانطور که همه می‌دانند ما با ایران چالش‌هایی داشته‌ایم و داریم روی آن چالش‌ها کار می‌کنیم. اما می‌توانم به شمار بگویم که ایران در عراق به انحا مشخصی مفید بوده است. آن‌ها به وضوح بر داعش متمرکز هستند. به همین خاطر قطعا منفعت مشترکی داریم.»

وی با اشاره به برقرار شدن تماس مستقیم میان وزرای خارجه آمریکا و ایران، گفت این امر به تسهیل حل بحران‌های جهانی کمک می‌کند.

روز سه‌شنبه، «برت مک‌گورک» نماینده رئیس‌جمهور آمریکا در ائتلاف هم نقش نیروی بسیج مردمی عراق را مفید خوانده و گفته بود اغلب این نیروها تحت فرمان ارتش و دولت فعالیت می‌کنند.

شکست احتمالی توافق هسته‌ای، پاشنه آشیل «حسن روحانی» می‌شود

روزنامه آمریکایی «هافینگتون پست» در گزارشی با اشاره به عدم کسب دستاوردهای لازم از برجام و بد بودن این امر برای دولت «حسن روحانی»، رییس جمهور ایران نوشت: ایران و 6 قدرت جهانی تابستان گذشته توافق کردند به جدل هسته‌ای خاتمه دهند و بر این مبنی ایرانیانی که بسیاری از آن‌ها جوانان این کشور بودند به خیابان ریخته و شادمانی کردند زیرا بر این باور بودند که افقی جدید در زندگیشان پدیدار خواهد شد.

این روزنامه آمریکایی نوشت: اینک با گذشت 5 ماه از اجرای رسمی برجام، ایران به تعهدهای خود عمل کرده است. اما با وجود تعامل دیپلماتیک ایران در پسا برجام  و حضور سران کشورهایی چون یونان، غنا، سوئیس، ایتالیا، آفریقای جنوبی، کره جنوبی و کرواسی به ایران ، دلارهایی که قرار بود جیب ایران را پر کنند به این کشور وارد نشده و می‌توان گفت ایران مزیت محسوسی را از توافق هسته‌ای کسب نکرده است.

بر این اساس، آنچه که رخ داده این است که آمریکا که دهه‌ها تحریم‌های مختلف و پیچیده را بر ایران اعمال کرده به تعهدات خود پایبند نبوده و به خاطر تحریم‌های ثانویه این کشور تراکنش‌های بانکی میان ایران و اروپا در عمل انجام نمی شوند یا ضعیف صورت می‌پذیرند در نتیجه ایران قادر به دسترسی به دارایی‌های مسدود شده خود در خارج نیست و نمی‌تواند درآمدهای نفتی را وارد کشور کند به عنوان نمونه ایران قادر نیست طلب 6.5 میلیارد دلاری خود از هند را بابت خرید نفت خام و به دلیل ناتوانی بانک‌های بین‌المللی در پروسه پرداخت دریافت کند.

این روزنامه در بخش دیگر این گزارش با طرح سئوالی نوشت: تسهیل امور بانکی موضوع محوری در اجرای موفقیت توافق هسته‌ای است، اگر ایران برنامه هسته‌ایش را محدود کند و در مقابل هیچ دستاورد اقتصادی کسب نکند، آیا دیگر دلیلی در حفظ توافق وجود خواهد داشت؟

هافینگتون پست در خاتمه با اشاره به تبعات شکست برجام برای دولت روحانی نوشت: شکست توافق هسته‌ای دستاورد بزرگ حسن روحانی را به «پاشنه آشیل» مبدل می‌سازد که می‌تواند انتخاب مجدد او را به خطر اندازد و این مسئله احتمالا بیشتر بازگشت «محمود احمدی نژاد» رییس جمهور قبلی به عرصه سیاسی ایران را مجسم می‌سازد.

مهر:

پاکستان روابط اقتصادی خود با ایران را افزایش می دهد

«طارق فاطمی» دستیار ویژه نخست وزیر پاکستان گفت: دولت اسلام آباد در تلاش است تا روابط تجاری و اقتصادی خود را با ایران افزایش دهد و در پروژه چابهار با ایران همکاری نماید.

وی در ادامه افزود: پاکستان ۳۰ سال میزبان مهاجرین افغانستانی بوده است حال وقت آن رسیده است این مهاجرین به وطن خود برگردند تا صلح و ثبات در پاکستان و منطقه بوجود آید. 

وی در ادامه تصریح نمود: برخی عناصر خواهان برقراری رشد و توسعه روابط دوستانه بین افغانستان و پاکستان نیستند. برای بوجود آمدن امنیت در مرزهای دو کشور ساخت پست های ایست بازرسی ضروری است.

ایران و روس اتم قرارداد خدماتی امضا می کنند

«میخاییل پوزنیاکوف» رئیس شرکت روس اتم اعلام کرد که قرار است این شرکت تا پایان سال ۲۰۱۶ قراردادی چهار ساله را برای انجام خدمات بلوک اول نیروگاه بوشهر امضا کند.

وی گفت: ما در پایان سال جاری یک قرارداد چهارساله را (با ایران) امضا خواهیم کرد.

پوزنیاکوف همچنین تاکید کرد ایران از روسیه درخواست کرده است تا کارکنان خدماتی مورد نیاز این نیروگاه را در اختیار آن بگذارد.

باشگاه خبرنگاران جوان:

جمهوری خواهان در تلاش برای توقف معامله بوئینگ و ایران ایر هستند

دیلی سیگنال گزارش داد پتر روساکم نماینده ایالت ایلی نوی و نمایندگان جمهوری خواه دیگر در تلاش هستند لایحه ای را به تصویب برسانند که بانک واردات-صادرات فدرال را از ارائه کمک مستقیم یا غیر مستقیم به ایران و موسسات مرتبط با آن از جمله ایران ایر منع می کند.

این لایحه که قانون منع تامین مالی صادرات-واردات به ایران نام گرفته به تایید 13 نماینده جمهوری خواه دیگر هم رسیده بود.

بانک واردات-صادرات، وام های با پشتوانه مالیات دهندگان و تضمین های وام در اختیار شرکت ها و کشورهای خارجی قرار می دهد تا آن ها بتوانند اقلام صادراتی آمریکایی بخرند.

طبق اساسنامه این بانک 82 ساله، تامین مالی برای ایران ممنوع است؛ اما به ادعای این نمایندگان جمهوری خواه، ممکن است ایران بتواند از روزنه طرف سوم، موفق به دریافت این تامین مالی شود. به ادعای این نمایندگان، طبق لایحه جدید، این روزنه بسته خواهد شد.

به دنبال توافق هسته ای ایران با شش قدرت جهانی از جمله آمریکا و هموار شدن مسیر عقد قراداد ایران و شرکت های آمریکایی، هفته گذشته شرکت بوئینگ اعلام کرده بود که طبق قراردادش با ایران قرار است حدود 80 فروند هواپیما به ارزش 25 میلیارد دلار هواپیما به ایران بفروشد و طرف سومی نیز قرار است 29 هواپیمای این شرکت را به صورت اجاره به شرط فروش در اختیار ایران قرار دهد.

از آن سو در هفته گذشته، جان کربی سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرده بود دولت اوباما از قرارداد بوئینگ با ایران ایر استقبال می کند. اما نمایندگان جمهوری خواه به بهانه این که این قرارداد باعث افزایش نقل و انتقالات مالی با تهران می شود، نسبت به آن ابراز نگرانی کرده اند.

اوایل ماه جاری نیز روساکم و یک نماینده دیگر طی نامه ای به بوئینگ، در خصوص احتمال فروش هواپیما به ایران ابراز نگرانی کرده بودند و در خصوص احتمال مشارکت بانک صادرات و واردات، پرسش هایی مطرح کرده بودند.

بوئینگ هنوز از جزئیات قرارداد و این که قرار است طرف سومی با تامین مالی در این قرارداد نقش داشته باشد یا نه اطلاعی نداده است. از آن سو بانک نیز به دلیل عدم تکمیل هیات مدیره، قادر به تایید نقل و انتقال بیش از 10 میلیون دلار نیست.

بعد از این که مخالفان لایحه فوق اعتراض کردند که قوانین کنونی، مانع تامین مالی برای ایران می شود، لایحه فوق در مجلس آمریکا شکست خورد.

چرا آمریکا دست دوستی به سوی ایران دراز کرده است؟

زیروهج در گزارشی تحلیلی نوشت اگرچه وزارت امور خارجه آمریکا در گزارش سالیانه خود در خصوص موضوع تروریسم جهانی، ایران را یکی از اصلی ترین کشورهای حامی تروریسم معرفی کرده،اما نشانه ها حاکی از آن است که آمریکا تمایل به نزدیک شدن به جمهوری اسلامی ایران را دارد.

نویسنده این گزارش می افزاید ظاهرا آمریکا به نوعی در حال تکرار اشتباه تاریخی سال 1979 خود است و دست دوستی خود را به سوی حکومت جمهوری اسلامی ایران دراز کرده است. چرا دولتمردان آمریکایی باید فکر کنند که انجام دوباره یک کار تکراری، شاید نتیجه متفاوتی داشته باشد؟

رهبران برجسته عربستان سعودی، هفته گذشته در واشینگتن با دیپلمات های ارشد آمریکایی و مقامات نظامی آن کشور دیدن کردند. آن ها به شدت نگران این موضوع هستند که آمریکا با ایجاد نوعی «همکاری راهبردی» با ایران، در حال وخیم تر کردن اوضاع خاورمیانه است.

طبق مدارک سری که تازه از طبقه بندی خارج شده ، دولت کارتر معتقد بود به قدرت رساندن آیت الله خمینی در ایران، و در عین حال خالی کردن پشت شاه، روس ها را منطقه دور نگه می دارد، از هم پیمانان آمریکا محافظت می کند و جریان نفت به سوی کشورهای صنعتی را روان نگه می دارد.

نویسنده همچنین ادعا می کند نتیجه چندین دهه دیپلماسی آمریکا در قبال ایران این است که از زمان روی کار آمدن جمهوری اسلامی، مرگ آمریکایی های بسیاری رقم خورده است و دادگاه های آمریکا نیز ایران را به اتهام دست داشتن در این مرگ و میرها به پرداخت 50 میلیارد دلار غرامت محکوم کرده است. نظامیان آمریکایی نیز از ایران ضربه خورده اند. هزاران آمریکایی در اثر مواد منفجره ایرانی در عراق و افغانستان، جان خود یا بخشی از اعضای بدن خود را از دست داده اند.

شاید بتوان بحث کرد که آمریکا گاهی مجبور می شود با کشورهای نه چندان دوست، مصالحه کند. نمونه آن همکاری آمریکا با شوروی علیه نازی ها در جنگ جهانی دوم بود. پس ممکن است به ذهن کسی خطور کند که این توافق هسته ای اخیر با ایران، به نوعی «مصالحه» و «همکاری» نیاز دارد.

دولت اوباما تلاش کرده استقبال از ایران را با ذکر مزایای توافق هسته ای با ایران توجیه کند. اما این توافق اخیر، اصلا توافقی نبود. چون ایرانی ها چیزی را امضا نکردند.

اعضای مجلس شورای اسلامی ایران نیز به وضوح گفتند فقط به بخش هایی از توافق که با آن موافقند پایبند خواهد بود و اصرار داشتند که آمریکا باید انعطاف پذیری متقابل داشته باشد.

بدتر این که بر اساس مفاد همین توافق، ایران تا ده سال دیگر قادر خواهد بود یک کشور کاملا مشروع هسته ای باشد. علاوه بر آن، برخلاف وعده ها و قطعنامه های سازمان ملل متحد در خصوص ایران، برنامه موشک بالستیک کشور کماکان پابرجاست و ایران به بزرگ ترین تولید کننده موشک در خاورمیانه تبدیل شده است.

حالا سوال این جاست که چرا آمریکا اصرار دارد دست دوستی خود را به سوی ایران دراز کند؟

درخواست نمایندگان کنگره آمریکا برای اقدام سخت‌گیرانه‌تر کارگروه مالی ضد ایران

نمایندگان کنگره آمریکا، در بیانیه‌هایی جداگانه، از تصمیم «کارگروه اقدام مالی» نهاد بین‌المللی مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم، برای تعلیق 12 ماهه «اقدامات تقابلی» علیه ایران انتقاد کرده و خواستار اتخاذ رویکردهای سخت‌گیرانه ‌تر علیه این کشور شده‌اند.

لابی صهیونیستی «آیپک»، روز سه‌شنبه در گزارشی در وب‌سایتش این موضوع را مورد توجه قرار داد و نوشت نمایندگان معترض به تصمیم جدید کارگروه اقدام مالی، اعضای هر دو حزب دموکرات و جمهوری‌خواه را تشکیل می‌دهند.

نمایندگان کنگره آمریکا همچنان خواستار اقدامات سخت‌گیرانه‌تر این کارگروه مالی علیه ایران هستند.

 «استنی هویر»، قانونگذار دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا تأکید کرد که تصمیم جدید کارگروه مالی پیام‌های متناقضی به ایرانی‌ها می‌فرستد و می‌توان آن را یک پیروزی برای حکومت ایران خواند.

وی اظهار کرد تصمیمات کارگروه مالی که موجب می‌شود ایرانی‌ها فکر کنند نظام بانکی‌شان می‌تواند بدون تغییر رفتار آنها به نظام بین‌المللی متصل شود، «نگران کننده» است.

«اد رویس»، رئیس کمیته روابط خارجی آمریکا، بیانیه کارگروه مالی را تذکری جدی خواند مبنی بر اینکه ایران کماکان حامی تروریسم دولتی و تهدیدی علیه نظام مالی جهان است.

رویس در بیانیه‌اش نوشت: حفظ ایران در فهرست سیاه، درخواست صحیحی است، و من انتظار دارم بانک‌ها مستقلاً به اجرای اقدامات تقابلی علیه ایران برای حفاظت از نظام مالی دنیا ادامه بدهند.

الیوت انگل، عضو بلندپایه کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا تصمیم کارگروه مالی را «دردسرساز» خواند.

وی حفظ ایران در فهرست سیاه کارگروه مالی را تصمیمی صحیح خواند و نوشت: ایران، هیچ عزم جدی برای قطع حمایت خود از نائبان تروریستی‌اش اعم از حزب‌الله، حماس و جهاد اسلامی نشان نداده است.

مارک کرک، یکی دیگر از سناتورهای آمریکایی نیز تصمیم این کارگروه را «شتابزده» توصیف کرد و تصمیم بانک‌ها برای انجام مبادلات بانکی با ایران را «خطرساز» توصیف کرد.

کیث راثفوس، نماینده جمهوری‌خواه نیز تعلیق اقدامات تقابلی علیه ایران را «بی‌پروا» خواند.

«کارگروه اقدام مالی»، یک سازمان نظارتی است که هدفش را مبارزه با پولشویی در سطح جهان و تأمین مالی تروریسم اعلام کرده است.

این نهاد بین‌المللی، روز جمعه (4 تیرماه)، بعد از اتمام اجلاس خود در «بوسان» کره جنوبی اعلام کرد که «اقدامات تقابلی» علیه ایران را به مدت 12 ماه به حالت تعلیق درآورده است. این کارگروه، به رغم این اقدام ، نام ایران را همراه با کره شمالی، کماکان در فهرست کشورهای غیرهمکار و پرخطر برای نظام مالی جهانی حفظ کرد.

کارگروه مالی، علاوه بر این، طبق روال گذشته از 37 عضو خود و سایر کشورهای جهان خواست توصیه به موسسات مالی خود برای حفظ احتیاط در هنگام مراوده مالی با ایران را ادامه دهند.

کارشناسان می‌گویند بیانیه روز 4 ژوئن این کارگروه، علی‌رغم تعلیق اقدامات تقابلی علیه ایران، عملاً تغییری در وضعیت ایران ایجاد نکرده، زیرا ایران همچنان در فهرست کشورهای غیرهمکار و متضمن تهدید باقی مانده است.

ایرنا:

جان کری: حضور ایران در عراق برای مبارزه با داعش مفید است

شبکه 'سی ان ان' به نقل از وزیر خارجه آمریکا اعلام کرد، حضور ایران در عراق برای تلاش های آمریکا در زمینه مقابله با تهدید داعش 'مفید' است.

جان کری روز سه شنبه در فستیوال 'ایده های آسپن'، در پاسخ به این سوال که آیا حضور ایران در عراق مفید است یا مضر، گفت: همانگونه که همه می دانند ما با ایران چالش هایی داریم و سرگرم کار در زمینه این چالش ها هستیم اما، این را می توانم بگویم که ایران در عراق به طرق مشخصی، مفید بوده است.

کری افزود: آنها آشکارا بر مقابله با داعش تمرکز کرده اند و ما عملا منافع مشترک داریم.

وزیر خارجه آمریکا خاطر نشان کرد، اکنون، او و همتایان ایرانی اش راحت تر می توانند بحران بین المللی را حل و فصل کنند و به طور مستقیم ارتباط داشته باشند.

'برنت مک گرک' نماینده ویژه 'باراک اوباما' در جنگ با داعش نیز روز سه شنبه گفت، با وجود آنکه برخی پیکارگران شیعه تحت حمایت ایران در عراق، یاغی هستند اما، اغلب مفید هستند.

 

کد خبر 554828

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha