خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: اندونزی سهم یک بلوک نفت و گاز ایران را خریداری می کند، ارائه خدمات روس اتم به نیروگاه اتمی بوشهر، ایران حمایت از حزبالله را کنار بگذارد، رایزنی با مقامات لبنانی درباره تحولات منطقه از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:
فارس:
وزیر اسرائیلی: توافق ما با ترکیه به انزوای ایران منجر میشود
«یوآو گالانت» وزیر مسکن رژیم صهیونیستی اعلام کرد که توافق این رژیم با ترکیه در درجه اول از نظر امنیتی و اقتصادی برای تلآویو دارای اهمیت است.
گالانت دوشنبه (امروز) در رادیو رژیم صهیونستی مدعی شد: این توافق به انزوای «تروریسم ایران» و فراهم شدن زمینه برای ایجاد ائتلافهای منطقهای منجر خواهد شد.
وی در ادامه فاش کرد منابع گازی که در سواحل فلسطین اشغالی کشف شده یک برگ برنده مهم برای چانهزنی در خلال مذاکرات با آنکارا بوده است.
«بینالی ایلدریم» نخست وزیر ترکیه امروز دوشنبه رسما توافق عادیسازی و ازسر گیری روابط دیپلماتیک با رژیم صهیونیستی را اعلام کرد.
ایران برای دسترسی به بازارهای بینالمللی، حمایت از حزبالله را کنار بگذارد
سخنگوی کاخ سفید، روز دوشنبه ضمن بیان ادعاها علیه گروه حزبالله لبنان، گفت حمایت ایران از این گروه، باعث ایجاد مشکل برای این کشور در بازارهای بینالمللی خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری کویت، «اریک شولتز»، سخنگوی کاخ سفید گفت: «عاملان مالی نمیخواهند با کشوری تجارت کنند که برای تروریسم تأمین مالی انجام میدهد.»
وی افزود: «بنابراین ما از ایران میخواهیم این کار را نه تنها به دلیل آنکه برای امنیت ملی خوب نیست - و آنها دارند از تروریسم حمایت میکنند - بلکه، به این دلیل که در راستای منافعشان هم نیست، متوقف کنند.»
سخنگوی کاخ سفید به علاوه اضافه کرد واشنگتن از تمامی ابزارهایی که در اختیار دارد، از جمله تحریمها برای مقابله با حزبالله استفاده خواهد کرد.
«شولتز» در بخش دیگری از اظهاراتش ادعا کرد که تحریمهای قبلی آمریکا با هدف قرار دادن کانالهای خرید حزبالله و شرکتهای تجاری مرتبط با آن، تا اندازه زیادی موثر عمل کردهاند.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: «اما اگر ایران از حزبالله حمایت بکند، این گروه همچنان، منبعی برای تأمین پول و منابع دارد. به همین دلیل است که اگر ایران خواستار دسترسی به بازارهای بینالمللی است، لازم است رفتارهای خودش را کنترل کند.»
مشاور هیلاری کلینتون: باید هزینه رفتارهای ایران را بالا ببریم
«جیک سالیوان»، مشاور هیلاری کلینتون، نامزد احتمالی حزب دموکرات در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا با بیان اظهاراتی ادعامحور گفته واشنگتن باید هزینه رفتارهای ایران را بالا ببرد.
پایگاه خبری واشنگتنفری بیکن، روز دوشنبه گزیدهای از اظهارات این مقام اسبق آمریکا که روز جمعه در نشستی در واشنگتن مطرح شده را منتشر کرده است.
«جک سالیوان» که بین سالهای 2011 تا 2013 هم مشاور هیلاری کلینتون به عنوان وزیر خارجه آمریکا بوده گفت: «از دید من، برای اینکه راهبرد آمریکا در خاورمیانه موثرتر شود، نیاز به موازنه مجدد وجود دارد.»
وی افزود: «ما باید هزینهها علیه ایران را به خاطر انجام رفتارهای ثباتزدا بالا ببریم و باید اعتماد شریکان سنیمان را بالا ببریم که آمریکا در کنار آنها خواهد بود.»
مهر:
رایزنی های «جابری انصاری» با مقامات لبنانی درباره تحولات منطقه
«حسین جابری انصاری» معاون وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران که به بیروت سفر کرده است، با «تمام سلام» نخست وزیر لبنان دیدار کرد.
بر اساس این گزارش، دو طرف در جریان این دیدار در خصوص آخرین تحولات منطقه و لبنان بحث و تبادل نظر کردند.
جابری انصاری همچنین با «جبران باسیل» وزیر خارجه لبنان دیدار و با وی در خصوص آخرین تحولات منطقه گفتگو کرد.
گفتنی است، «محمد فتحعلی» سفیر ایران در لبنان در هر دو دیدار «جابری انصاری» با «تمام سلام» و «جبران باسیل» حضور داشت.
باشگاه خبرنگاران جوان:
اندونزی سهم یک بلوک نفت و گاز ایران را خریداری می کند
یک مقام ارشد اندونزی اعلام کرد که شرکت ملی نفت دولتی 'پرتامینا' این کشور ماه آینده میلادی قراردادی برای خرید سهم یک بلوک نفت و گاز ایران امضا می کند.
تارنمای 'کاتادیتا' اندونزی نوشت که این قرارداد در پیگیری نشست فوریه گذشته وزارت انرژی و منابع معدنی این کشور با جمهوری اسلامی ایران در 'بوگور' در غرب جاوا امضا می شود.
مقام های بلندپایه وزارت نفت جمهوری اسلامی ایران و وزارت انرژی و منابع معدنی اندونزی اسفند ماه سال گذشته پس از برگزاری نخستین نشست کمیته مشترک دو کشور در حوزه های نفت، گاز و پتروشیمی و بررسی توسعه روابط فیمابین در این حوزه ها، به منظور توسعه همکاری های دوجانبه در دوران پساتحریم، یادداشت تفاهم همکاری امضا کردند.
'ویراتماجا پوجا' مدیرکل بخش نفت و گاز وزارت انرژی و منابع معدنی اندونزی روز دوشنبه گفت که شرکت 'پرتامینا' هنوز در حال بحث در مورد همکاری با ایران در بخش بالادستی نفت و گاز است.وی گفت: این شرکت در حال حاضر بدنبال انجام مرحله نهایی خرید و دریافت سهم یک بلوک نفت وگاز در ایران است و امیدواریم این تفاهم نامه اواسط ژوئیه آینده امضا شود.
این مقام وزارت انرژی و منابع معدنی اندونزی نامی از بلوک نفت و گاز که قرار است شرکت 'پرتامینا' اندونزی سهم آن را از ایران خریداری کند، نبرد، اما این احتمال را نیز داد که این قرارداد پیش از پایان ماه مبارک رمضان امضا شود.
وی گفت که شرکت دولتی انرژی اندونزی در طول سفر 11 خرداد مقامات این کشور دو بلوک نفت و گاز ایران را هدف قرار دادند.
'سودیرمان سعید' وزیر انرژی و منابع معدنی اندونزی خرداد ماه گذشته با سفر به تهران با 'بیژن زنگنه' وزیر نفت کشورمان دیدار و مذاکره کرد و در این سفر 'ویاندا پوسپونگورو' معاون شرکت دولتی نفت اندونزی (پرتامینا) قرارداد فروش 80 هزار تن گاز مایع ایران به اندونزی را که سال آینده به صدها هزار تن می رسد با توجه به نیاز این کشور جنوب شرق آسیا به 'ال.پی.جی' امضا کرد.
تارنمای 'کاتادیتا' اندونزی در پایان نوشت: ایران و اندونزی علاوه بر مدیریت بلوک های نفت و گاز، در زمینه خرید و فروش نفت خام نیز همکاری دارند.
اندونزی در حال حاضر حدود 817 هزار بشکه نفت در روز تولید می کند و نیازمند واردات همین میزان نفت است.
ادعای هافینگتن پست: حقیقتی ناگوار برای روحانی، ایران از توافق هسته ای سودی نمی برد
هافینگتن پست در گزارشی مدعی شد: پس از توافق هسته ای ایران و کشورهای 1+5 در تابستان سال گذشته، مناقشات بر سر برنامه هسته ای تهران خاتمه یافت و با اعلام برنامه جامع اقدام مشترک (برجام)، مردم ایران به خیابان ها آمدند و رسیدن به این توافق را جشن گرفتند. در زمان دولت قبل، مناقشات بر سر مسائل هسته ای ایران بالا گرفت و تحریم های شدیدتری علیه این کشور اعمال شد که زندگی مردم را تحت تاثیر قرار داد. در نتیجه، توافق هسته ای بارقه های امید را برای مردم ایران به ارمغان آورد. قدرت های جهانی قول دادند همه تحریم های اقتصادی را لغو کنند. مردم ایران امیدوار بودند با کاهش فشار اقتصادی و تحریم ها، زندگی بهتری را تجربه کنند. در مقابل ایران نیز متعهد شد، به عنوان اقدامی اعتماد ساز، بخش های حساس برنامه هسته ای خود را تعطیل کند تا ثابت کند به دنبال دستیابی به سلاح هسته ای نیست.
توافق صورت گرفته، نتیجه تلاش های دولت روحانی و وزیر امور خارجه، محمد جواد ظریف، بود. ناظران جهانی نیز گواهی دادند این توافق، نمونه ای موفق از حل مسالمت آمیز و دیپلماتیک مناقشات بین طرفین است. پس از این توافق، همتایان روحانی در چهار قاره پیام های تبریک فرستادند و با ستایش این گشایش دیپلماتیک، خواستار از سرگیری روابط خود در حوزه های مختلف با ایران شدند. همه خوشحال بودند و تصور می کردند این توافق معامله ای موفقیت آمیز بوده است.
با این حال، این توافق، مخالفان سرسختی نیز در آمریکا و ایران داشت. اوباما و روحانی هر دو با هجوم انتقادات بسیاری از سوی مخالفان مواجه شدند.
در حال حاضر، 5 ماه از آغاز رسمی اجرای این توافق گذشته است. تهران به طور مکرر اعلام کرده است به تمامی تعهداتش در قبال توافق عمل کرده و برنامه هسته ای خود را طبق مفاد برجام تعطیل کرده است. این امر از سوی آژانس بین المللی انرژی اتمی نیز تایید شده است. سران کشورهای بسیاری از جمله یونان، غنا، سوئیس، ایتالیا، آفریقای جنوبی، کره جنوبی و کرواسی برای مبادلات دیپلماتیک به تهران سفر کردند؛ اما دلارهای بلوکه شده ایران که طبق توافق باید به این کشور بازمی گشت، هنوز وارد کشور نشده است و به طور خلاصه، توافق هسته ای هیچ بهره ملموسی برای تهران نداشته است.
ماجرا از این قرار است که آمریکا با اعمال تحریم های بیشتر به بهانه های دیگر، به تعهدات خود در قبال توافق هسته ای عمل نکرده است. معاملات بانکی بین ایران و کشورهای اروپایی هنوز برقرار نشده است و یا به کندی صورت می گیرد. در نتیجه، تهران هنوز به دارایی های بلوکه شده خود در خارج از کشور دسترسی ندارد. کشور هند به تنهایی رقمی معادل 6.5 میلیارد دلار برای خرید نفت به ایران بدهکار است.
آیا ایران بدون هیچ گونه امتیاز اقتصادی همچنان به پیمان خود با کشورهای 1+5 پایبند خواهد ماند؟
ایران در توافق هسته ای، به بازرسی از تاسیسات هسته ای خود رضایت داد؛ امری که اوباما آن را واقعه ای کم سابقه در تاریخ بازرسی های هسته ای توصیف کرده است. در مقابل آمریکا، برای حفظ این توافق هنوز گامی برنداشته است.
در طی این سال ها، بانک های اروپایی به دلیل نقض تحریم های بین المللی و انجام معامله با موسسات ایرانی متحمل جرایم سنگینی از سوی آمریکا شدند. در نتیجه، این بانک ها پس از لغو تحریم ها نیز همچنان در معامله با ایران بااحتیاط برخورد می کنند.
در تهران نیز از جانب اصول گرایان فشارهایی برای برهم زدن توافق هسته ای به دلیل نقض توافق از سوی آمریکا وجود دارد.
در پایان این مطلب آمده است: درصورت برهم خوردن توافق هسته ای، تلاش های چهارساله روحانی نیز بیهوده قلمداد خواهد شد و این احتمال وجود دارد که در انتخابات بعدی رأی اکثریت مردم را به دست نیاورد و رقیب احتمالی او، محمود احمدی نژاد، با آرای مردم به مقام ریاست جمهوری بازگردد. احزاب مخالف روحانی در ایران با اذعان به این نکته که توافق هسته ای و مذاکره با آمریکا امری بی ثمر بوده است، در تلاشند تا ضعف رئیس جمهور در حل مشکلات اقتصادی را بارز کنند و در رقابت های انتخاباتی وی را مغلوب سازند.
ایرنا:
روس اتم از برنامه امضای قرارداد ارائه خدمات به نیروگاه اتمی بوشهر خبر داد
شرکت «روس اتم سرویس» زیر مجموعه شرکت روس اتم همکار ایران در ساخت نیروگاه اتمی بوشهر از برنامه امضای قرارداد چهار ساله با تهران در زمینه انجام خدمات در این نیروگاه خبر داد.
میخاییل پوزنیاکوف رییس شرکت روس اتم سرویس در یک نشست علمی در پاریس ضمن اعلام این مطلب گفت که این قرار داد براساس برنامه ریزی صورت گرفته تا پایان سال جاری میلادی امضا خواهد شد.
خبرگزاری روسیا سگودنیا امروز (دوشنبه) به نقل از رییس شرکت روس اتم سرویس نوشت: در چارچوب این هماهنگی ها ایرانی ها علاقه مندند طرف روسی کارشناسان مورد نیاز را برای انجام این امور در اختیار نیروگاه بگذارد.
نیروگاه اتمی بوشهر طرح برجای مانده و نیمه ساخته پس از انقلاب اسلامی به دلیل خودداری آلمان ها از تکمیل آن با همکاری روسیه به بهره برداری رسید و قرار است مراحل توسعه ای آن برای ساخت بلوک های دوم و سوم نیروگاهی نیز با همکاری این کشور ساخته شود.
نظر شما