سرانه مصرف آب در طبس ۲ برابر استاندارد/ ۳۲ انشعاب فضای سبز از شبکه‌های توزیع آب شهری خارج شد

خبرگزاری شبستان: مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان‌جنوبی با بیان اینکه سرانه مصرف آب در طبس دو برابر استاندارد است، گفت: اقدامات نشت یابی، اصلاح و بازسازی شبکه و انشعابات در دستور کار و به سرعت در طبس انجام می‌شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، مهدی هاشمی امروز( 5 تیر) در نشست خبری مدیران عامل صنعت آب استان با اصحاب رسانه به مناسبت هفته صرفه‌جویی در آب اظهار کرد: در حال حاضر ۱۷۲ هزار و 800 مشترک در استان تحت پوشش شبکه آب قرار دارند که از این تعداد ۱۴۷ هزار در بخش خانگی و ۳۶ هزار در بخش‌های غیرخانگی هستند.

 

وی افزود:  ۱۸۳ هزار واحد مسکونی دارای شبکه آب شهری که جمعیت تحت پوشش شرکت آب و فاضلاب ۳۹۵ هزار نفر است و 99.85 درصد مردم ساکن شهرها از  خدمات آب شرب شهری بهره ‌مند می شوند.

 

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان‌جنوبی با بیان اینکه 81 درصد کل مشترکین استان خانگی هستند، گفت: سال گذشته 29.6 میلیون مترمکعب مصرف آب مشترکین شهری استان بوده و 71 درصد این مصرف را مشترکین خانگی داشته‌اند.

 

هاشمی متوسط مصارف مشترکین آب در استان را 12.5 متر مکعب دانست و تصریح کرد: یعنی مشترکین استان نسبت به کشور کم مصرف هستند و آگاهی لازم در خصوص صرفه جویی برای این مهم را دارند..

 

وی با اشاره به اینکه تاکنون در هیچ شهر استان با قطعی آب مواجه نشدیم، ادامه داد: طول شبکه توزیع و خطوط انتقال آب شهری استان 2 هزار و 500 کیلومتر است که بر اساس استانداردهای بازسازی باید سالی 2.5 درصد طول شبکه را اصلاح کنیم که با توجه به نبود اعتبار مالی عملاً این موضوع محقق نیست.

 

هدررفت ۳۱ درصدی آب در شبکه‌های خراسان‌جنوبی

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان‌جنوبی با بیان اینکه 31.5 درصد هدرفت آب در شبکه شهری استان وجود دارد، گفت:باید در سال جاری با اقدامات تعدیل فشار، زون بندی شبکه آب شهری و اصلاح و نشت یابی توانسته ایم وضعیت بدتر نشود و هدف ما در سال 95 کاهش روند افزایش هدر رفت آب خواهد بود.

 

هاشمی به مطالبه ۴۶ میلیارد ریالی آب و فاضلاب از مشترکان اشاره کرد و افزود: از این میزان ۷۸۰ میلیون تومان از کاربری‌های خانگی است اما آنچه ما را نگران می کند مطالبات بخش اداری است چرا که با تاخیر در پرداخت این بدهی برای ارائه خدمات به مشترکین شهری با مشکل مواجه می شویم و ضرر آن را مردم متحمل می‌شوند.

 

به گفته وی شرکت آب و فاضلاب خراسان‌جنوبی متولی توزیع آب است و در سال اقتصاد مقاومتی برنامه مدیریت تقاضا را در دستور کار دارد و اقداماتی را شروع  شده و در بحث مصرف آب همیشه نگرانی در استان هست چرا که نگاه ما برای تامین آب وضعیت 25 سال آینده است.

 

سرانه مصرف آب در طبس دو برابر استاندارد

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان‌جنوبی با اشاره به اینکه یک سوم آب شرب این شهرستان از طریق تصفیه خانه شهر تأمین می‌شده، تصریح کرد: که به دلیل کمبود بارندگی‌ها سد خالی شده  و سهمی برای آب شرب وجود نداشت اما با تدابیر اتخاذ شده تا این لحظه نیازهای مردم طبس را پاسخگویی کردیم.

 

هاشمی بیان کرد: مصارف آب شهر طبس بسیار از استانداردهای کشور بالاتر است و حداکثر آبی که باید در اختیار مشترک قرار دهیم بین 200 تا 250 لیتر به ازای هر نفر در شبانه‌روز به شبکه شهری تزریق شود اما این در طبس حدود 500 لیتر به ازای هر نفر است.

 

وی افزود: اقدامات نشت یابی، اصلاح و بازسازی شبکه و انشعابات در دستور کار و به سرعت در طبس انجام می‌شود.

 

طرح آبرسانی از دشت محمدیه برای تامین آب بیرجند سال آینده وارد مدار می‌شود

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان‌جنوبی با بیان اینکه در سال 3 هزار انشعاب آب در بیرجند واگذار می‌شود، گفت: برای تامین آب بیرجند علاوه بر اقدامات کوتاه مدت طرح آبرسانی از دشت محمدیه در دست اقدام است که برای سال آینده وارد مدار می‌شود.

 

وی با بیان اینکه امسال نگرانی ما برای تامین آب در طبس و بیرجند است، تصریح کرد: در شهر بشرویه تامین آب شرب با مشکلی مواجه نیستیم البته در بررسی های انجام شده توسعه گلخانه‌ای در بشرویه فشار مضاعفی بر شبکه آب شهری وارد شده که نگران کننده است.

 

۳۲ انشعاب فضای سبز از شبکه‌های توزیع آب شهری خارج شد

هاشمی از شناسایی 17 مورد انشعاب غیر مجاز در سال گذشته خبر داد و بیان کرد: در راستای جداسازی مصارف فضای سبز شهری از شبکه‌های توزیع آب شهری سال گذشته 32 انشعاب فضای سبز از شبکه‌های توزیع آب شهری خارج شد و میزان 5 درصد برداشت آب شهری برای فضای سبز کاهش یافت.

 

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان‌جنوبی اعتبارات مصوب استان از منابع ملی و استانی را بیش از ۴۵ میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: تاکنون ۱۳ میلیارد تومان تخصیص داده شد که باید مسئولان توجه ویژه ای به تامین آب شهری داشته باشند تا حداقل نیازهای مردم برطرف شود.

 

هاشمی با بیان اینکه اصلاح هر کیلومتر شبکه آب نیازمند 80 میلیارد تومان هزینه است، افزود: سال گذشته 4 دستگاه نشت یاب خریداری و برای سه شهر نهبندان، طبس و بیرجند که دارای هدر رفت بالاتری بودند عملیات نشت یابی و مرمت را در دستور کار قرار دادیم.

 

 

کد خبر 554034

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha