اکونومیست: آل خلیفه، پادشاهی خودکامه با متحدانی بزدل

خبرگزاری شبستان: بحرین، با توجه به روابطی که با انگلیس و آمریکا دارد، خود را از نظارت مصون و این دوکشور نیز رژیم بحرین را متحد ثابت خود می دانند؛ ولی ثبات کشور در روزهای آتی امری دشوار است، چراکه اقدامات دولت مستبد، مخالفان را به خشم آورده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان؛ مجله "اکونومیست" در مقاله ای آورد: طی یک دهه گذشته رژیم بحرین، ده ها نفر را به بهانه های امنیت ملی، سلب تابعیت کرده است.

از سال 2014 تاکنون این رژیم، بیش از 300 شهروند را به بهانه های مشابه سلب تابعیت کرده است که آخرین این افراد، آیت الله شیخ عیسی قاسم، کسی که رهبر معنوی اکثریت مردم بحرین به شمار می رود است.

این تنها یک مثال از موج سرکوب رژیم علیه مخالفان صلح طلب از ژوئن سال 2014 تاکنون است؛ رژیم آل خلیفه بزرگترین جمعیت مخالفان یعنی جمعیت الوفاق را تعلیق کرد و مدت حبس علیه "شیخ سلمان"، دبیرکل این جمعیت را از 4 سال به نه سال افزایش داد. همچنین، "نبیل رجب" –فعال حقوق بشر در بحرین- را بازداشت کرد و "زینب الخواجه" مخالف برجسته دیگری است که مقامات بحرینی او را به ترک کشور مجبور کردند.

دولتی که خاندان حاکم برآن سیطره یافته، ادعا دارد که مخالفان فتنه انگیزی می کنند، ولی فعالان، مقامات بحرینی را سرزنش می کنند.

سال 2011 و پس از آغاز بهار عربی، جمعیت انبوهی از مردم بحرین به خیابان ها آمدند و خواستار اعمال اصلاحات سیاسی گسترده شدند، ولی رژیم حاکم که از جانب عربستان سعودی و امارات حمایت می شود، اعتراض مسالمت آمیز مردم خود را با خشونت و زور پاسخ گفت.

اکنون اعتراضات در منامه –پایتخت- ممنوع است و قوانین جدید، بازداشت منتقدان و سلب تابعیت از آنها را تسهیل کرده است.

"زینب الخواجه" می گوید تاکنون 11 بار به دست نیروهای آل خلیفه بازداشت شده و یکی از این بازداشت ها به دلیل پاره کردن عکس پادشاه بوده است.

"عبدالهادی الخواجه" –یکی دیگر از فعلان حقوق بشر-نیز سال 2011 بازداشت و به اتهام توطئه علیه دولت، یعنی همان درخواست برقراری دموکراسی، به حبس ابد محکوم شد.

غالبا منتقدان رژیم بحرین به خدمتگذاری در راستای منافه بیگانگان متهم می شوند و این رژیم برخی طرف های خارجی را به تحریک انتفاضه در سال 2011 متهم می کند؛ این درحالی است که جعلی بودن این ادعا ثابت شده، ولی باز برخی کشورها(عربستان، آمریکا و انگلیس) از آن حمایت می کنند. آیت الله عیسی قاسم و جمعیت الوفاق به داشتن رابطه با بیگانگان متهم هستند، درحالیکه جمعیت الوفاق، بزرگترین حزب بحرین است که برای تشکیل دولت قانونی در کشور تلاش می کند.

بحرین میلیون ها دلار به شرکت های ارتباطی غرب پرداخت کرده تا چهره سیاه آن پس از سال 2011 را سفید و اصلاح کنند. کمیساریای عالی حقوق بشر، پس از ممانعت مقامات بحرینی از حضور مخالفان در نشست ماه جاری سازمان ملل گفت: "سرکوب، ستم ها علیه مردم را از بین نمی برد، بلکه آن را افزایش می دهد". وزیر خارجه بحرین در پاسخ به این گفته کمیساریای سازمان ملل در توئیتر خود نوشت: "با شنیدن سخنان کمیسر عالی، وقت خود را تلف نمی کنیم..."

"خوان ماندیز" –مسئول ویژه سازمان ملل در امور شکنجه، گفت: "بحرین، با توجه به روابطی که با انگلیس و آمریکا دارد، خود را از نظارت مصون می داند؛ آمریکایی که تحریم های سلاح خود علیه این کشور را با ادعای حصول پیشرفت در زمینه حقوق بشر در این کشور لغو کرد،هرچند سرکوبگری های اخیر را محکوم کرده است.

آمریکا و انگلیس، رژیم بحرین را متحد ثابتی برای روزهای سخت خود به شمار می آورند؛ ولی ثبات کشور در روزهای آتی امری دشوار به نظر می رسد، چراکه اقدامات دولت مستبد، مخالفان به ویژه شیعیان را به خشم آورده است و از آنجایی که این رژیم هیچ راه دیگری باقی نگذاشته، ممکن است خشونت کشور را فرابگیرد. از این رو، رژیم بحرین خود را در شرایطی قرار داده است که بارها ادعا کرده است از آن پرهیز می کند.

کد خبر 553814

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha