سجد در برابر خداوند متعال، نماد تواضع و فروتنی و فرمان برداری است

خبرگزاری شبستان: نماینده ولی فقیه در لرستان، گفت: سجده، تواضع و فروتنی و فرمان برداری از خدای متعال است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از خرم آباد، حجت الاسلام سید احمد میرعمادی، نماینده ولی فقیه در لرستان و مفسر قرآن، امروز(۳ تیر)در تفسیر آیات 15و 16سوره رعد گفت: موضوع ایه 15 سجده برای خدا است.

 

وی افزود: از آیات قرآن استفاده می شود که همه موجودادت عالم، انسان، حیوان، نباتات بی جان و جانداران سه وظیفه خطیر در برابر خدای متعال دارند اولین وظیفه تسبیح خدای متعال است که در آیات اشاره شده است.

 

حجت الاسلام میرعمادی، اظهار داشت: معنای تسبیح این است تمام موجودات ذکرش این است که خداوند منزه از هر عیب و نقص است وظیفه دوم سراسر هستی نسبت به خدا انجام می دهند این است که حمد و ثنای خدا را به جا می آورند مقصود از حمد این است که خدا را با صفات کمال و جمال ستایش می کنند خدا را از هرچی باعث محدودیت باشد دور می کنند.

 

وی، عنوان کرد: هستی منزه از عیب و نقص است اشاره به صفات سلبی خدا دارد و حمد و ثنا اشاره به صفات کمال و جمال دارد.

 

نماینده ولی فقیه در لرستان، بیان کرد: وظیفه سوم که موجودات در برابر خدا دارند این است که همه موجودات برای خدا سجده می کنند آیه 15 سوره رعد به همین موضع سجده برای خدا اشاره دارد.

 

وی ادامه داد: نکته اول در این ایه برای خدا سجده می کند هرکه در آسمان و زمین است در این ایه یک نکته ادبی وجود دارد تعبیر به من دارد این کلمه من برای موجودات صاحب شعور و عقل به کار می رود اما در ایه دیگر کلمه ما به کار رفته در ادبیات عرب برای کسی که عقل و شعور داشته باشد و عقل و شعور نداشته باشد به کار می رود نتیجه می گیریم همه موجودات عالم برای خدا سجده می کنند.

 

این مفسر قرآن با بیان اینکه مقصود از سجده کردن موجودات برای خدا چیست؟، ادامه داد: انسان وقتی سجده می کند پیشانی را برزمین می گذارد این ظاهر سجده است اما حقیقت سجده تواضع و فروتنی و فرمان برداری از خدای متعال است و این روح سجده است.

 

وی افزود:اگر کسی سوال کند معنای سجده موجودات عالم در برابر خدا یعنی چه>؟  همه موجودات در برابر موجودات تواضع می کنند و در برابر خدای متعال تسلیم و فرمان بردار هستند.

 

حجت الاسلام میرعمادی،  خاطرنشان کرد: نکته دوم در این آیه هرچه در آسمان و زمین است از روی میل و رغبت و نه از روی کراهت سجده می کنند.

 

وی افزود: مومنان از روی رغبت و استقبال در برابر خدای متعال سجده می کنند اما برخی انسان ها که کافر هستند در برابر خدا از روی کراهت و بی میلی سجده می کنند. ما دو جور سجده داریم سجده به معنای تواضع تسلیم در برابر اراده خدای متعال یک سجده تشریحی است که با میل و رغبت انجام می دهیم کافران خدارا قبول ندارند این سجده را انجام می دهند اما سجده تکویری داریم یعنی خدای متعال در عالم هستی عواملی دارد که ما مجبور به تسلیم آن هستیم فرقی بین کافر و مسلمان نیست این است که کافران نیز سجده می کنند تسلیم اراده خداوند هستند خدا می فرماید.

 

این مفسر قران، ادامه داد: خداوند متعال می فرماید سایه هایشان نیز سجده می کند خورشید از مشرق طلوع می کند سایه شما صبح گاهان سایه شما سجده می کند و غروب که می کند از مغرب باز سایه شما برای خدا سجده می کند.

 

وی  اذعان داشت: آیه 16 رعد بحث ربوبیت و عبودیت را مطرح می کند این آیه هفت قسمت و هفت مطلب اساسی دارد.

 

حجت الاسلام میرعمادی، بیان کرد: اولین مطلب اشاره به توحید ربوبیت از روش هایی که قرآن برای فهماندن مطالب استفاده می کند طرح سوال و جواب است در تبلیغ نیست برای موفق بودن اول باید سوال مطرح کرد و بعد جواب داد تا مطلب فهمانده شود.

 

وی افزود:اینجا در زمینه توحید مراتبی دارد توحید در ذات صفات خالقیت توحید در عیودیت آنچه از آیات قران استفاده می شود این است کفار براساس فطرت خودشان توحید خالقیت را منکر نبودن خالقیت و افریدگار بودن خدارا منکر نبودن ولی ممکنه خالق را اشتباه بگیرند اما توحید در ربوبیت و توحید در عبودیت را منکر هستند.

 

وی ادامه داد: اصل جمله رب به معنای صاحب و مالک است خدا در ایه به پیامبر می گوید از انان سوال کن چ کسی صاحب اسمان و زمین است جواب می اید کافران جواب ندادن چون قبول نداشتن خداوند می گوید به آنها بگو الله.

 

این مفسر قرآن، بیان کرد: کفار در برابر سوال به حق پیامبر پاسخ نداشتند خدا انها را سرزنش می کند سه بار کلمه قل به کار رفته شده  و خدا انها را سرزنش می کند غیر خدا برای خود نفعی نمی تواند برساند و یا ضرری دفع کن تا چه برسد برای شما این سرزنش است.

 

وی ابراز کرد: قل دوم پیامبر به انها بگو خجالت نمیکشید غیر خدارا قبول دارید نفع و ضرر خود را تشخیص نمی دهند چطور مال شما را تشخیص دهند قسمت سوم این است که سوال کن ایا نابینا و بینا مساومی ان ایا غیر خدا مخلوقی شبیه مخلوقات خدا افریده که شما اورا پرستش می کنید ارزش انسان موحد را می خواهید بفهمیذد این استموحد دلش روشن است بصیر عالم معرفت دارد مشرق نابینا است در ظلمات است.

 

 

کد خبر 553672

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha