به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، آیت الله رضا محمد جوادی گیلانی، استاد درس خارج فقه حوزه علمیه در همایش معراج پیام آور خوبیها که شب گذشته(۲ تیر) در مجتمع فرهنگی خاتم الانبیا(صلی الله علیه و آله و سلم) رشت برگزار شد با اشاره به آیات ابتدایی سوره اسرا اظهار کرد: با دقت در واقعه معراج از نگاه قرآن مشخص میشود که در آیات قرآن به غیر از پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) برای کس دیگری عبارت عبد به کار نرفته است.
وی با بیان اینکه مبدا و مقصد معراج پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) مسجد است، گفت: در این سفر روحانی مسافر عبد، میزبان حق، مبدا و مقصد مسجد و زمان سفر شب است.
جوادی گیلانی، پیام قرار گرفتن معراج در سب را کنار زدن تاریکیها و رسیدن به حقیقت دانست و گفت: معراج را باید یک روح حاکم بر مجموعه سیره علمی و عملی پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) تفسیر کرد.
وی عبور از ظلمت و کنار زدن تاریکیها از مفاهیم واقعه معراج دانست و گفت: اینکه در دنیای کنونی خونی ریخته میشود، در بحرین قتل عام میشود، در حجاز جنایت رخ میدهد، انسان به بیراهه میرود و ظلم میکند ناشی از گرفتاری در وادی ظلمت است.
این استاد حوزه، نور را زندگی بخش توصیف کرد و گفت: خداوند سبحان، پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) و معراج نور هستند.
وی اذعان کرد: معراج سفرنامه یک مسافر نورانی در بستر نور است.
جوادی گیلانی، قرآن کریم را کتاب نور مبین خواند و گفت: خداوند سبحان، قرآن کریم را با نور نازل کرد، آورنده و ظرف قرآن نور بود.
وی با بیان اینکه پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) در شب معراج با همه ذرات عالم وجود رابطه شهودی برقرار کرد، گفت: معراج سرمایه عظیم آسمانی است.
این استاد حوزه، معراج را مایه عزت همه مسلمانان دانست و گفت: معراج تنها مربوط به پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) نیست بلکه همه ما در معراج سهیم هستیم.
وی یادآور شد: هر مسافری در بازگشت از سفر با خود سوغات میآورد و نماز رهاورد پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) از معراج است.
جوادی گیلانی تاکید کرد: معراج نقش برجستهای در سبک زندگی اسلامی و حیات دینی دارد.
این استاد حوزه اعلام کرد: پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) وقتی معراجی شد نماز اقامه کرد و ما با نماز معراجی میشویم.
نظر شما