به گزارش خبرگزاری شبستان، به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری، رئیس حوزه هنری چهارمحال و بختیاری گفت:«رگبار ها» مجموعه كوتهسرودههای شاعران استان با موضوع آزاد، «آی یا شی» مجموعه شعر گویش تركی شاعران استان، «برشانه های نی» مجموعه سوگ سروده های شاعران استان درخصوص واقعه عاشورا و «تانیش» خاطرات دفاع مقدس علی اكبر رئیسی طاقانكی چهار عنوان كتاب آماده شده حوزه هنری برای چاپ هستند.
حجت الله شیروانی در گفتوگو با روابط عمومی حوزه هنری افزود: كتاب «رگبارها» شامل 83 كوته سروده از 36 شاعر استان است. كوتاه سرایی در چهارمحال و بختیاری قدمتی دیرینه داشته و سروده ها در زبان برخی اقوام استان حاكی از انتقال سینه به سینه از پدری به پسر، از مادر به دختر و از نسلی به نسل دیگر است. آنچه از این كوتاه سروده ها امروز باقی است، بیانگر این است كه زنان و مردان این خطّه، از ذوقی عالی در سرودن شعر برخوردار بوده اند.
به گفته وی، این مجموعه شامل تعدادی از كوته سرودههای شاعران استان است كه توسط وسعتالله كاظمیان دهكردی و سلیم رزمآفرین گردآوری شده است و در مراحل نهایی چاپ و انتشار به سر میبرد.
رئیس حوزه هنری چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: حوزه هنری استان چهارمحال و بختیاری، در راستای اهداف خود در زمینه احیا و نیز ایجاد جریانهای ادبی و فرهنگی، تاكنون اقدام به انتشار چند جلد كتاب در حوزه ادبیات بومی نموده است كه «آی یاشی» (اشك ماه) نخستین مجموعه از اشعار شاعران تركزبان استان و معرف ادبیات ترك زبانان این مرز بوم به ایران و جهان به شمار می رود.
شیروانی گفت: «آی یاشی» مجموعه ای است حدود 40 قطعه شعر و 23 مثل و حكمت تكبیتی از 19 نفر شاعر تركزبان كه در مراحل نهایی چاپ به سر می برد.
به گفته وی، «بر شانه های نی» مجموعه سوگ سروده های شاعران استان درخصوص واقعه عاشورا دیگر اثر درحال چاپ حوزه هنری است كه با هدفِ گسترشِ فرهنگِ عاشورایی و معرفت افزایی دینی در قالب شعرهای آیینی و عاشورایی تولید شده است.
شیروانی افزود: این مجموعه با همكاری یكی از هیئت های مذهبی فرّخ شهر كه امروزه از كانون های مهمّ مذهبی و فرهنگی استان است، از منتخبین نخستین سوگواره استانی شعر و نوحه «بر شانه های نی» گرد آوری شده است.
به گفته رئیس حوزه هنری استان، دیگر كتاب در حال چاپ «تانیش» اثری است در حوزه ادبیات مقاومت و پایداری در بر گیرنده مجموعه از خاطرات علی اكبر رئیسی از رزمندگان شهر طاقانك (ترك زبان) در 15 كیلومتری شهركرد است.
شیروانی افزود: این كتاب خاطرات رزمنده ای است كه از اواسط دوران جنگ با سن و سال كم وارد جبهه شده و در تیپ 44 قمر بنی هاشم خدمت كرده و بعد از وقایع جنگ نیز به عنوان پاسدار ویژه جماران در محضر امام امت، خمینی بزرگ بوده. دلبستگی این رزمنده به امام خمینی (ره) در جای جای خاطراتش دیده می شود و به همین دلیل نام این كتاب «تانیش» از اصطلاحات رایج تركی آذری و به معنی «آشنا» است.
شیروانی ویژگی بارز این كتاب را زبان داستانی توام با طنز آن دانست كه متاثر از كنش شخصیتی راوی خاطرات است كه نگاهش به امور بیشتر از زاویه طنز بوده است.
نظر شما