ضرورت شناسایی خیرین برای کمک به فقرا/ ترویج فرهنگ پرداخت زکات لازم است

خبرگزاری شبستان:مدیرکل کمیته امدادامام خمینی(ره) گیلان با بیان اینکه سال گذشته ۶۳ میلیارد ریال زکات مستحبی جمع آوری شد، گفت: همانگونه که فقرا و محرومین را شناسایی می کنیم باید خیرین و نیکوکاران را نیز برای کمک به نیازمندان شناسایی و ترغیب کنیم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، علیرضا محمدی، مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) گیلان، شب گذشته(2 تیر) در نشست خبری با اصحاب رسانه استان گیلان که با حضور 160 نفر از آمران برتر جمع آوری زکات استان در تالار گویای رشت برگزار شد، با بیان اینکه در چند سال اخیر موضوع جمع آوری زکات در استان گیلان پیگیری می شود، گفت: در همایشی که چند سال پیش به برکت توجه نماینده ولی فقیه در استان برگزار شد ایشان با تاسی از آیات و روایات بیان کردند که اگر چه غالب محصولات استان گیلان کشاورزی برنج و کشت مرکبات است و زکات بر این دست از محصولات تعلق نمی گیرد اما می تواند جز زکات مستحبی قرار بگیرند.

 

وی اظهار امیدواری کرد: علاوه بر گیلان در سایر استان‌ها نیز توجه به پرداخت زکات مستحبی مانند زکات واجب مورد توجه قرار بگیرد.

 

محمدی در راستای نهادینه کردن و ترویج این فرهنگ از نصب تابلوهای زکات در دهیاری و روستاهای استان گیلان خبر داد و گفت: افتخار ما امروز این است که گرچه جزء استان های زکات واجب نیستیم اما یکی از استان های موفق و پیش گام در پرداخت زکات مستحبی هستیم.

 

وی طی گزارشی اظهار کرد: در سال 94 پیش بینی ما برای جمع آوری زکات مستحبی 58 میلیارد ریال بود که خوشبختانه این رقم به 63 میلیارد ریال رسید.

 

محمدی با اشاره به اینکه گیلان جزء پنج استان پیشگام در جمع آوری زکات است، اضافه کرد: طبق دستور العملی که در قانون آمده است به هیچ عنوان در آمد زکات در جایی غیر از محله ای که در آن جمع آوری شده است، هزینه نمی شود.

 

وی تصریح کرد: درآمد زکات چه نقدی و چه غیر نقدی، از طریق همکاری خوب و منسجمی که ائمه محترم جماعات، هیات امنا مسجد، معتمدین محل و.. در شناخت از اهالی، فقرا و مستمندان دارند، هزینه می شود.

 

محمدی خاطر نشان کرد: زکات فقط برای نیازمندان تحت پوشش کمیته امداد نیست بلکه برای همه افراد ناتوان و فقیری می باشد که مورد شناسایی و معرفی به شورای زکات هر محله رسیده باشد.

 

وی با اشاره به اینکه استان گیلان دارای 30 هزار هکتار زمین شالیزار می باشد، اظهار کرد: تلاش آمران جمع آوری زکات بر روی افرادی است که بیش از هزار هکتار زمین کشاورزی داشته باشند.

 

محمدی اضافه کرد: بالای 70 درصد زکات مستحبی در گیلان غیر نقدی است.

 

وی با تاکید بر اینکه رویکرد اصلی ما در جمع آوری کمک های مردمی و زکات بر«مسجد محوری» است، گفت: سال گذشته 966 مسجد فعال در بحث جمع آوری زکات فطریه، پایگاه بودند.

 

محمدی در ادامه از اعلام آمادگی مراکز نیکوکاری کمیته امداد در بحث توزیع سبد غذایی برای محرومین خبر داد و گفت: در صدد افزایش این مراکز در سطح استان هستیم و می خواهیم توانایی مدیریت و رسیدگی به آن را به دست خود مردم بسپاریم.

 

وی بیان کرد: این مراکز که در سطح شهرستان ها به عنوان «امداد محله» مشخص می شوند پل ارتباطی بین افراد غنی و فقرا هستند.

 

محمدی افزود: ما اطلاعات محله و تعداد فقرا و نیازمندی هایشان را در اختیار نیکوکاران قرار می دهیم و آنها می تواند با مراجعه به آن مرکز در حد وسع و توان خود کمک کنند.

 

وی در ادامه از اصحاب رسانه و مردم خواست همانگونه که فقرا و محرومین و نیازمندان را مورد توجه و شناسایی قرار می دهند، از این پس خیرین و نیکوکاران را نیز شناسایی کرده و برای کمک به محرومان ترغیب کنند.

 

کد خبر 553532

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha