خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: شرکت نفت فلات قاره ایران است در زمره یکی از بزرگترین شرکتهای تولیدکننده نفت دریایی جهان قرار دارد. این شرکت بخش قابل توجهی از تولید نفت کشور در طول بیش از 1200 کیلومتر از گستره آبهای نیلگون خلیج فارس را با پیشینه نیم قرن تجربه بر عهده دارد. حوزه اصلی فعالیت شرکت نفت فلات قاره ایران منطقه خلیج فارس است که 5 کشور تولیدکننده عمده نفت جهان در حاشیه آن قراردارند. بر همین اساس خلیج فارس به قطب انرژی جهان معروف شده است و فعالیتهای اکتشاف و تولید نفت و گاز در آن از اهمیتی چشمگیر برخوردار است.
بنابراین گزارش، این شرکت در منطقه سیری در حال انجام فعالیت های نفتی است. شانا در این رابطه به نقل از سعید حافظی، مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره ایران نوشته است: "دکل DD٤ در میدان اسفند منطقه عملیاتی سیری مستقر شده است. با اجرای عملیات تعمیر و حفاری چاههای بسته، تولید نفت و گاز از این میدان افزایش می یابد.عملیات استقرار دکل در ١٩ خردادماه امسال با موفقیت اجرا شد و مقرر است هفت حلقه چاه میدان اسفند تعمیر و منجر به افزایش تولید از میدان شود. با اجرای این عملیات، تولید نفت میدان اسفند، در مجموع ١٠ هزار بشکه و تولید گاز آن ٥ تا ١٠ میلیون فوت مکعب در روز افزایش خواهد یافت.
میدان نفتی ایلام در کنار میدان اسفند قرار دارد و مشتمل بر سه سکوی WEP-١،WEP-٢ و WEP-٣ است که پس از پایان عملیات حفاری چاههای این میدان در سال ١٣٧٩ توسط شرکت توتال، باوجود نیاز برخی از چاههای ایلام به عملیات تعمیر، این مهم به دلیل شرایط خاص بستر دریا در اطراف این سکوها میسر نشد. با توجه به نیاز عملیاتی و پس از ١٦ سال، کارشناسان اداره حفاری و ترمیم چاه شرکت نفت فلات قاره ایران با مطالعه دقیق و انجام آزمایشهای لازم از بستر دریا اقدام به انتقال دستگاه حفاری DD٤ به عنوان نخستین دکل در کنار سکوی WEP-٢ کردند که خوشبختانه در مدت سه شبانهروز این عملیات اجرایی شد و سرانجام دکل در ١٩ خردادماه امسال در میدان اسفند استقرار یافت."
یادآور می شود: جزیره سیری در حدود 72 کیلومتری خط ساحلی ایران در جنوب بندر لنگه و 40 کیلومتری غرب جزیره ابوموسی واقع شده است، این جزیره 18 کیلومتر مربع وسعت دارد، طول تقریبی جزیره 6/5 کیلومتر و عرض آن حدود 3 کیلومتر میباشد. با اکتشاف نفت در خلیج فارس و فعال شدن شرکت نفتی سوفیران در این جزیره، نخستین بار استخراج نفت در این منطقه نفتی در سال 1355 آغاز شد. در حال حاضر این منطقه از ظرفیت تولیدی به میزان : 150 هزار بشکه در روز برخوردار می باشد. میادین نفتی منطقه سیـری به شرح زیر است:
میدان الوند: در 50 کیلومتری غرب جزیره سیری واقع گردیده و شامل : دو سکوی چاه می باشد. این میدان دارای 11 حلقه چاه افقی تولیدی است که نفت تولیدی از آن در حال حاضر حدود 10 هزار بشکه در روز می باشد. نفت این میدان توسط خط لوله 16 اینچ زیر دریا به سکوی نصر منتقل و پس از اختلاط با نفت میادین سیوند و دنا و نصرت از طریق خط لوله 16 اینچ دیگری جهت فرآورش و ذخیره سازی به جزیره سیری انتقال می یابد.
میدان مشترک نصرت: دارای 5 حلقه چاه تولیدی بوده و برنامه توسعه آن در قالب طرحهای جدید بیع متقابل در اواخر سال 1378 مصوب گردید. نفت تولیدی از این میدان توسط خط لوله 12 اینچ دریایی به سکوی نصر منتقل می شود. نفت میادین سیوند، دنا، نصرت و الوند در سکوی بهره برداری نصر جمع آوری و پس از فرآورش اولیه توسط یک خط لوله 16 اینچ به طول 33 کیلومتر به جزیره سیری منتقل می گردد.
میدان اسفند: میدان نفتی اسفند ( سیری E ) در 18 کیلومتری جنوب شرقی جزیره واقع گردیده و 5 سکوی دریایی، متشکل از 3 سکوی چاه، یک سکوی بهره برداری و یک سکوی مشعل می باشد. این میدان دارای 29 حلقه چاه تولیدی و تزریقی بوده و تولید نفت از این میدان در حال حاضر 60.000 بشکه در روز می باشد.
میادین نفتی سیوند و دنا: این میادین با فواصل مختلف از سکوی نصر واقع گردیده اند. میدان سیوند ( سیریC) با 18 حلقه چاه و میدان دنا (سیری D ) با 24 حلقه چاه در غرب جزیره سیری قرار دارند. تولید این میادین حدود 30 تا 35 هزار بشکه در روز می باشد.
میدان مشترک فروزان: این میدان در 100 کیلومتری چنوب شرقی جزیره خارگ قرار دارد. میدان فروزان دارای 53 حلقه چاه بوده و با میدان مرجان ( عربستان سعودی ) مشترک می باشد. به همین دلیل بهرهبرداری از این حوضه نفتی همواره مورد توجه خاص بوده است. نفت این میدان بوسیله خط لوله 20 اینچ زیر دریا به تأسیسات خشکی جهت فرآورش و ذخیرهسازی ارسال می شود. پروژه توسعه این میدان با پیمانکار ایرانی منعقد و در حال اجرا است.
نظر شما