تعیین تاریخ دادگاه «رضا ضراب»/سردار سلیمانی به سوریه رفت

خبرگزاری شبستان:تاریخ دادگاه «رضا ضراب» در نیویورک تعیین شد، پوتین به دنبال جذب ایران، چین و هندوستان در اتحادیه اوراسیا، از سرگیری پوشش بیمه‌ای المان برای همکاری با ایران از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: تاریخ دادگاه «رضا ضراب» در نیویورک تعیین شد، پوتین به دنبال جذب ایران، چین و هندوستان در اتحادیه اوراسیا، از سرگیری پوشش بیمه‌ای المان برای همکاری با ایران از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:

فارس:

گزارش PMD آژانس موید نگرانی‌های آمریکا درباره فعالیت هسته‌ای ایران است

جان کربی، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز دوشنبه گزارش روزنامه وال‌استریت‌ژورنال که ادعاهایی درباره سایت پارچین مطرح کرده بود را کم‌اهمیت دانست و گفت که محتویات این گزارش درباره فعالیت ایران در زمینه تسلیحات اتمی، قبلاً در گزارش ماه دسامبر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره «ابعاد نظامی احتمالی» (PMD) برنامه هسته‌ای ایران منعکس شده بود.

«وال‌استریت‌ژورنال» بامداد دوشنبه به نقل از مقامات فعلی و پیشین آمریکایی ادعا کرد ذرات کشف‌شده اورانیوم در نمونه‌برداری سال گذشته در سایت نظامی پارچین احتمالا مرتبط با فعالیت‌های ایران در گذشته برای ساخت سلاح هسته‌ای بوده و با اظهارات مقامات ایرانی در تناقض است.

کربی در واکنش به سوالی درباره اینکه آیا با توجه به این گزارش می‌توان گفت که موضوع PMD برنامه هسته‌ای ایران حل شده، گفت: «ما به طور کامل از گزارش ماه دسامبر آژانس درباره فعالیت‌های هسته‌ای گذشته ایران حمایت می‌کنیم. این گزارش، ارزیابی دیرینه ما درباره فعالیت‌های تسلیحاتی ایران را تأیید و نتیجه‌گیری کرد که فعالیت‌های تسلیحاتی صورت گرفته‌اند. بنابراین، این گزارش (وال‌استریت‌ژورنال) چیز تازه‌ای ندارد.»

«یوکیا آمانو»، مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی آذرماه سال گذشته گزارش خود را درباره موضوع ادعایی «جنبه‌های نظامی احتمالی» در برنامه هسته‌ای ایران منتشر کرد.

منظور از «ابعاد نظامی احتمالی» ادعاهایی هستند مبنی بر اینکه ایران قبل از سال 2003 اقدام به انجام آزمایش‌هایی در زمینه سلاح‌های هسته‌ای در برخی از سایت‌های خود کرده است. کشورهای غربی ادعا می‌کنند شواهد مربوط به این تحقیقات از اسنادی به دست آمده‌اند که در لپ‌تاپی متعلق به یکی از فعالان برنامه هسته‌ای ایران وجود داشته است.

بسیاری از کارشناسان از جمله «محمد البرادعی»، مدیر کل سابق آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که در صحت و اعتبار این اسناد ادعایی تردید وارد کرده‌اند.

گزارش آذرماه آژانس، ایران را به فعالیت‌های تحقیق و توسعه در زمینه ساخت سلاح‌های هسته‌ای قبل از پایان سال 2003 میلادی متهم اما ادعا کرده است که این فعالیت‌ها از سطح امکان‌سنجی و تحقیقاتی فراتر نرفته‌اند.

ایران همواره قاطعانه هر گونه ادعا درباره تلاش برای دست‌یابی به سلاح اتمی را رد کرده است.

واشنگتن اعمال تحریم به بهانه فروش اس‌300 به ایران را بررسی می‌کند

جان کربی، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در کنفرانس خبری روز دوشنبه گفت که کشورش بررسی‌های لازم درباره اعمال تحریم‌هایی در ارتباط با فروش سامانه دفاع موشکی اس 300 به ایران توسط روسیه را بررسی می‌کند.

وی در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا فروش این سامانه به ایران قابل تحریم است گفت: «اطلاعی از اینکه در این باره تصمیم نهایی گرفته شده باشد، ندارم... ما نگرانی‌هایمان درباره این فروش احتمالی را ابراز کرده‌ایم.»

کربی در ادامه گفت: «و ما هنوز در حال بررسی این هستیم که تبعات این موضوع، از جانب ما چه خواهد بود. من می‌توانم به شما بگویم که ما آن را جدی می‌گیریم و کماکان به بررسی اینکه این موضوع از لحاظ برنامه‌های تحریمی برای ما چه معنایی دارد، ادامه می‌دهیم.»

واشنگتن: بیانیه‌های ایران درباره بحرین اهانت‌آمیز بودند

جان کربی، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در کنفرانس خبری روز دوشنبه بیانیه‌های ایران خطاب به بحرین در واکنش به لغو تابعیت «شیخ عیسی قاسم»، رهبر شیعیان بحرین را «اهانت‌آمیز» خواند.

وی این اظهارات را در واکنش به سوال خبرنگار آسوشیتدپرس بیان کرد که درباره دلیل اقدام مشابه ایران و آمریکا - بر خلاف عربستان سعودی-  برای محکوم کردن اقدام رژیم بحرین در سلب تابعیت از این روحانی برجسته سوال کرده بود.

وزارت کشور بحرین روز دوشنبه با متهم کردن «شیخ عیسی احمد قاسم» به «تبلیغ طائفی‌گری و فتنه‌انگیزی در بحرین» اعلام کرد که تابعیت وی را لغو کرده است.

جمهوری اسلامی ایران این اقدام رژیم بحرین را محکوم کرد. سردار قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران نیز روز دوشنبه هشدار داد که در صورت هرگونه تعدی به شیخ عیسی قاسم بحرین با مقاومت مسلحانه بی‌سابقه‌ای روبرو می‌شود که اسقاط این رژیم گوشه‌ای از تبعات آن خواهد بود.

وزارت خارجه آمریکا نیز در بیانیه‌ای از لغو تابعیت روحانی برجسته بحرینی انتقاد کرده است.

عربستان سعودی که همانند رژیم بحرین اقدام به سرکوب مخالفان و شیعیان در کشورش کرده از تصمیم منامه اسقبال کرد.

جان کربی، گفت: «هیچ رابطه جدیدی بین ایران و آمریکا در مسائل عظیم‌تر وجود ندارد... من در این اتفاق خاص، تغییری در رابطه ایران و آمریکا نمی‌بینم و هدف ما هم این نبود که به جایی برسیم که با یک گروه یا گروهی دیگر، همصدا شویم.»

 وی در بخش دیگری از اظهاراتش گفت: «و من می‌خواهم به این اشاره کنم که من از همه بیانیه‌های ایران اطلاع ندارم، اما دو تا از آنها بود که آنها را خواندم و بسیار اهانت‌آمیز بودند و ما به هیچ عنوان با آن همرأی نیستیم.»

کربی افزود: «بنابراین وقتی که لفاظی‌های گزنده‌ای که ایران از آن برای ابراز ناخشنودی‌اش استفاده می‌کند در نظر گرفته شوند اینکه آیا ایران از لحاظ نگرانی‌هایش درباره این اقدام با ما موافق است یا نه، تا حدی نامربوط است.»

مشکلات بانکی در اجرای برجام برای فشار بر ایران و سپاه مفید است

«بارارا اسلاوین»، تحلیلگر ارشد «شورای آتلانتیک»، در تحلیلی درباره مشکلات بانکی فعلی در اجرای برجام، این موانع را برای فشار بر مقامات ایران جهت محدود کردن آنچه به ادعای وی نقش‌آفرینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در اقتصاد ایران است، مفید خوانده است.

با آنکه بعد از اجرایی شدن توافق هسته‌ای بین ایران و گروه 1+5 شرکت‌های اروپایی برای بازگشت به بازار جذاب ایران اعلام آمادگی کرده‌اند، اکراه بانک‌های اروپایی از انجام تراکنش‌های بانکی مربوط به قراردادهای این شرکت‌ها به مانعی عمده برای سرمایه‌گذاری آنها در ایران تبدیل شده است.

جریمه‌های سنگینی که آمریکا در سال‌های گذشته به بهانه نقض تحریم‌های ایران علیه بانک‌های بین‌المللی وضع کرده، موجب شده است که این بانک‌ها از انجام هر تراکنش مربوط به ایران هراس داشته باشند؛ این امر به نوبه خود موجب محدود شدن گزینه‌های مالی برای شرکت‌های اروپایی خواستار تجارت با ایران می‌شود.

این در حالی است که دولت آمریکا به موجب برجام متعهد به انجام اقدامات لازم برای اطمینان خاطر به شرکت‌ها و بانک‌ها جهت تجارت با ایران است. اما، به نوشته پورتر، ایران از این شکایت می‌کند که ایالات متحده آمریکا به این وظیفه‌اش عمل نکرده است.

«باربارا اسلاوین» در یادداشت خود در پایگاه خبری صدای آمریکا می‌نویسد: «در حالی که تقریباً یک سال از رسیدن ایران و جامعه جهانی به رهبری آمریکا به توافق هسته‌ای می‌گذرد، خبر خوب این است که تقریباً هیچ خبری درباره برنامه هسته‌ای ایران وجود ندارد.»

وی به هراس شرکت‌ها از تجارت با ایران اشاره کرده و نوشته است: «این واقعیت که شرکت‌های خارجی روند کندی برای بازگشت به ایران دارند، می‌تواند از این لحاظ که مقامات ایران را برای محدود کردن نقش سپاه در اقتصاد و بالا بردن شفافیت در بخش بانکی تحت فشار قرار می‌دهد، سودمند باشد.»

گزارش‌ها در هفته‌های گذشته حاکی از آن بوده که دولت باراک اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا از انجام اقدامات لازم برای اطمینان خاطر به شرکت‌ها و بانک‌ها جهت از سرگیری معامله با ایران خودداری کرده است.

خبرگزاری آسوشیتدپرس ماه گذشته در گزارشی نوشت: «دولت‌ها، بانک‌ها و سایر شرکت‌های خارجی خواستار توضیح کتبی از وزارت خزانه‌داری آمریکا - یعنی اساساً ضمانتی مبنی بر عدم مواجه شدن با تحریم‌های آمریکا - هستند. اما واشنگتن تمایلی به انجام این کار ندارد، زیرا نمی‌خواهد اینطور به نظر برسد که در زمینه جریمه‌های قاطعانه‌اش درباره رفتارهای غیرهسته‌ای، نرمش به خرج می‌دهد.»

تاریخ دادگاه «رضا ضراب» در نیویورک تعیین شد

روزنامه آمریکایی نیویورک‌تایمز گزارش داده رضا ضراب، بازرگان ایرانی - ترکیه‌ای متهم به دور زدن تحریم‌های ایران، روز 23 ژوئن (برابر با 3 تیرماه) در دادگاه نیویورک محاکمه خواهد شد.

«رضا ضراب»، تاجر ترکیه‌ای-ایرانی اوایل فروردین ماه بعد از دستگیری در شهر میامی «فلوریدا» آمریکا بازداشت شد؛ اتهام او تلاش برای دور زدن تحریمهای ایران بوده و وی از آن زمان در آمریکا زندانی است.

هفته گذشته روزنامه «حریت» گزارش داده بود جلسه دادگاه ضراب به روز 31 خرداد موکول شده است. نیویورک‌تایمز، امروز گزارش داده این جلسه سه روز دیگر برگزار می‌شود.

دادستان‌های آمریکایی پیش از این با درخواست رضا ضراب برای آزادی به قید وثیقه 50 میلیون دلاری تا زمان رسیدگی به اتهاماتش در دادگاه مخالفت کردند. آنها می‌گویند این خطر وجود دارد که ضراب با توجه به ثروت هنگفت و ارتباطاتش در کشورهای مختلف در اندیشه گریز باشد.

اولین جلسه دادگاه وی اردیبهشت‌ماه در نیویورک برگزار شد و او در برابر اتهامات توطئه برای انجام میلیون‌ها دلار معاملات مالی جهت کمک به دولت و سایر نهادهای ایرانی اعلام بی‌گناهی کرد.

مهر:

سردار قاسم سلیمانی به سوریه رفت

سردار «قاسم سلیمانی» فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به دنبال تشدید درگیریها در سوریه عازم این کشور شد.

سردار سلیمانی روز گذشته- یکشنبه ۳۰ خردادماه- در حومه جنوبی حلب، در کنار رزمندگان مقاومت اسلامی نُجَباء حاضر شد و از نزدیک در جریان اتفاقات و عملیات اجرا شده قرار گرفت.

این درحالی است که سردار سلیمانی طی روزهای اخیر برای ارائه مشاوره نظامی و احاطه بر اتاق عملیات شهر فلوجه در عراق بسر می برد.

احتمال ایجاد شبهه جدید در برجام بواسطه اظهارات مقامات آمریکایی

با وجود آنکه هنوز برجام بصورت کامل از سوی کشورهای غربی بویژه آمریکا به اجرا گذاشته نشده روزنامه وال استریت ژورنال در شماره امروز خود مطلبی را منتشر کرده که می تواند بهانه دیگری بدست مخالفان این توافق هسته ای بدهد.

وال استریت ژورنال می نویسد: دولت اوباما به این نتیجه رسیده که ذرات اورانیومی که از سایت پارچین توسط بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی بدست آمده مربوط به فعالیت نظامی بوده که ایران چندین سال قبل در سایت های هسته ای خود داشته است.

این گزارش در حالی منتشر می شود که بر اساس گزارش ۱۶ نهاد اطلاعاتی آمریکا ایران از سال ۲۰۰۳ به بعد هیچگونه فعالیت نظامی در سایت های هسته ای خود نداشته و گزارش های متعدد آژانس بین المللی انرژی اتمی نیز بر صلح آمیز بودن فعالیت هسته ای ایران صحه گذاشته اند.

به گفته مقامات آمریکایی البته این احتمال نیز وجود دارد که ذرات اورانیوم یافت شده در پارچین در زمان بازرسی بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی توسط فردی از بیرون به داخل سایت منتقل شده باشند اما احتمال این امر بسیار ضعیف است.

در ادامه گزارش وال استریت به اختلافات موجود میان جمهوریخواهان و کاخ سفید در مورد برجام و همچنین بازرسی های انجام شده از تاسیسات هسته ای ایران اشاره شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان:

کارتر: قلدری روسیه نخستین چالش ماست/ با نفوذ ایران در منطقه مقابله می کنیم!

اشتون کارتر وزیردفاع آمریکا طی سخنانی در مرکز نیو امریکن سکیوریتی واشینگتن بار دیگراز پنج چالش آنی سخن گفت که این کشور در سال جاری با آن روبروست و کشورهای روسیه، چین و ایران را از جمله این چالش ها برشمرد.

نخستین چالش پیش روی آمریکا را روسیه خواند و افزود: ستیزه جویی و قلدری روسیه به ویژه در اروپا نخستین چالش ماست. سپس اداره کردن تغییر پرشتاب در منطقه مهم آسیا اقیانوس آرام در رده دوم قرار دارد جایی که چین در حال پیشرفت است اما این پیشرفت نیز ستیزه جویانه است.

 تقویت توان دفاع موشکی و بازدارندگی در رویارویی با اقدام های تحریک آمیز کره شمالی و تهدیدی که متوجه هم پیمانان ماست سومین چالش به شمار می آید. زیر نظر داشتن ستیزه جویی و نفوذ  بدفرجام ایران در منطقه خلیج فارس چهارمین و شتاب بخشیدن به نبرد با تروریسم و داعش پنجمین چالش های پیش روی آمریکا در سال جاری هستند.

وزیر دفاع آمریکا مدعی شد از آنجا که واشنگتن در روابط با دیگر کشورها مواضع اصولی و استاندارد دارد شمار دوستانش در دنیا بسیار بیشتر از چند مورد دشمنی و خصومت است. 

اشتون کارتر با اشاره به توافق هسته ای با ایران این توافق را برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته ای خوب توصیف کرد اما مدعی شد: نگرانی ما درباره دیگر رفتارهای ایران همچنان پابرجاست.

وی افزود: اقدام هایی که ایران در جهت بی ثبات سازی منطقه در دستور کار دارد وزارت دفاع را بر آن داشته است تا با قدرت در زمینه سرمایه گذاری و برنامه ریزی برای مقابله با نفوذ بدفرجام ایران گام بردارد و بر تعهد آهنین ما به امنیت هم پیمانانمان در منطقه به ویژه اسرائیل تاکید ورزد.

پوتین به دنبال جذب ایران، چین و هندوستان در اتحادیه اوراسیا

«ولادیمیر پوتین،» رئیس جمهور روسیه قصد دارد چین، قدرت اقتصادی جهانی را در اتحادیه اقتصادی نوپای اوراسیا بگنجاند و حتی در فکر است از هندوستان، ایران و پاکستان هم دعوت کند به این اتحادیه بپیوندند.

پوتین این پیشنهاد همکاری را روز جمعه طی صحبت های مهم خود در نشست اقتصادی بین المللی سن پترزبورگ اعلام کرد.

قرار است مذاکره با چین، اواخر همین ماه کلید بخورد. چین اخیرا به متحد روسیه تبدیل شده است. هنگامی که تحریم های سال 2014 اروپا بر بانک های روسی هم اعمال شد، روس ها برای پر کردن این خلاء بلافاصله به چین روی آوردند. بیشتر قراردادهای این دو کشور به خطوط نفت و گاز مربوط می شود. اما ارتباط های اقتصادی دیگر این دو کشور، از جمله اقدام مشترک دوجانبه در زمینه تجارت و کشاورزی در امتداد مرز چین-روسیه و یادداشت تفاهم سال 2015 است که بازار بورس مسکو را به شانگهای متصل کرد.  این اتصال کمک می کند مبادلات ارزی و ابزارهای انسداد بازار مبادلات ارزی دیگر را-در مقام نظریه-به جای دلار با واحد پولی خود انجام دهند.

مقامات روسی و چینی در ماه سپتامبر مجددا با هم دیدار خواهند کرد تا در خصوص نقش احتمالی چین در اتحادیه اوراسیا گفتگو کنند.

چین هم اکنون یک طرح سرمایه گذاری به نام «یک کمربند یک مسیر» در دست اجرا دارد که پاکستان در صدر لیست سرمایه گذاری های زیرساختی آن است.

اتحادیه 4 هزار میلیارد دلاری اقتصادی ارواسیا، ایده ابتکاری رهبر قزاقستان، نورسلطان نظربایف بود. این طرح ابتدا بعد از فروپاشی شوروی، که قزاقستان از اعضای بزرگ آن بود، مطرح شد. اما اگرچه  نظربایف این اتحادیه را راهی برای ورود سرمایه گذاری خارجی به کشورش می دید، دیدگاه روسیه نسبت به این اتحادیه، بیشتر شبیه کشیدن دیوار آهنین در برابر نفوذ اتحادیه اروپا در اطراف روسیه است.

تا امروز، روسیه، قزاقستان، بلاروس، ارمنستان و قرقیزستان، اعضای این اتحادیه هستند. پیشنهاد پوتین، پیوستن کامل چین و بقیه کشورها به اتحادیه نیست. او نام این کار را توافق همکاری اروپا و آسیا می نامد که در ظاهر شبیه پیمان همکاری فرااقیانوسیه آمریکا با کشورهای حاشیه اقیانوسیه می باشد.

ایرنا:

دویچه وله: از سرگیری پوشش بیمه‌ای المان برای همکاری با ایران / گامی مهم در احیای روابط دو کشور

شبکه اینترنتی دویچه وله فارسی دوشنبه شب در گزارشی به شرح زیر نوشت: سفیر ایران در آلمان می‌گوید این کار از ابتدای تیرماه انجام می‌شود.

دولت آلمان بار دیگر پروژه‌های اقتصادی و بازرگانی شرکت‌های آلمانی با ایران را بیمه می‌کند.

با اعلام رسمی این خبر توسط وزارت اقتصاد آلمان، انتظار می‌رود عادی‌سازی روابط شرکت‌ها و تولیدکنندگان آلمانی با ایران شتاب بگیرد.

خبرگزاری آلمان، دوشنبه 20 ژوئن (31 خرداد) گزارش داده که تسویه حساب ایران با بیمه هرمس، راه احیای روابط تجاری با این کشور را هموار کرده است.

پوشش بیمه‌ای هرمس به‌نوعی تضمین‌کننده سرمایه‌گذاری شرکت‌های آلمانی در همکاری با کشورهای خارجی به ویژه در زمینه صادرات است.

با این بیمه، دولت آلمان زیان احتمالی از عدم انجام تعهدات طرف مقابل این شرکت‌ها را جبران می‌کند.

بدهی ایران به بیمه هرمس حدود 500 میلیون یورو گزارش شده است.

علی ماجدی، سفیر ایران در برلین گفته که تقریبا اکثر بدهی‌ها پرداخت شده و همچنین توافق کرده ایم تا بخش کمی از این بدهی که مربوط به کشتیرانی است به صورت اقساط پرداخت شود.

دویچه وله فارسی توضیح داد: زیگمار گابریل، وزیر اقتصاد و قائم‌مقام آنگلا مرکل صدراعظم آلمان ، برقراری دوباره پوشش بیمه‌ای هرمس را گام مهم دیگری در جهت احیای روابط اقتصادی ایران و آلمان توصیف کرده است.

به گزارش خبرگزاری آلمان او خاطر نشان کرده که همراه با ضمانت سرمایه‌گذاری و ضمانت تسهیلات بانکی، تمام ابزارهای تضمینی دولت قابل استفاده شده‌اند.

فولکر ترایر، رئیس تجارت خارجی اتاق بازرگانی و صنایع آلمان نیز گفته که برای همکاری‌های اقتصادی ایران و این کشور اهمیت زیادی دارد که شرکت‌ها قادر باشند به زودی از پوشش بیمه صادراتی برای جبران خسارت‌های احتمالی بهره‌مند شوند.

به گفته فولگر ترایر، برقراری مجدد بیمه هرمس پیام خوبی است برای موسسه‌های مالی غربی مبنی بر این که تامین منابع مالی همکاری اقتصادی با ایران دوباره امکان‌پذیر شده است.

سفیر ایران در آلمان نیز درباره روند حل مشکلات با بیمه هرمس گفته که مذاکرات با بیمه هرمس به کمک بانک مرکزی و سایر دستگاه‌ها تقریبا از 9 ماه پیش آغاز شد.

او اضافه کرده: در مذاکراتی که روز جمعه هفته گذشته با حضور نماینده بانک مرکزی ایران که در برلین حضور دارد، انجام شد موضوع بیمه صادراتی هرمس به طور کامل حل شد و از اول تیر ماه این شرکت آماده خواهد بود تا برای پروژه‌های ایران پوشش بیمه‌ای صادر کند.

ماجدی، دوشنبه 31 خرداد توضیح داده که با ورود بیمه هرمس که پروژه‌ها و کالاهای صادراتی به ایران را پوشش می‌دهد بانک‌های بزرگ تشویق خواهند شد که فعالیت‌ها و ایجاد تسهیلات برای پروژه‌های ایران را به حالت عادی درآید.

حسین موسویان، سفیر پیشین ایران در آلمان نیز هفته گذشته گفته بود که با راه افتادن دوباره بیمه صادراتی هرمس برای همکاری با ایران، سایر بیمه‌های غربی نیز تشویق به اقدام مشابه می‌شوند و چنانچه این تحول رخ دهد، یک جهش قابل توجهی در روابط بانکی ایران و اروپا به وجود خواهد آمد.

دویچه وله فارسی در پایان افزود: علی ماجدی ابراز امیدواری کرده که تا آخر هفته جاری در نشست کشورهای عضو سازمان همکاری و توسعه اقتصادی (OECD) درجه ریسک سرمایه‌گذاری در ایران که مدت‌ها روی عدد هفت بوده به عدد پنج کاهش پیدا کند.

 

 

کد خبر 552825

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha