به گزارش خبرنگار شبستان،سیدابوالحسن ریاضی، معاون سازمان امور دانشجویان امروز در شصت و دومین جلسه ستاد ساماندهی امور جوانان در جمع خبرنگاران گفت: این گزارش معطوف به آسیب های اجتماعی نیست بلکه وضعیت زندگی دانشجویان از میزان خواب، فعالیت های جسمی، اوقات فراغت، مصرف سیگار قلیان علاقه به رشته تحصیلی باورهای دینی خشونت رفتارهای پرخطر و سوءمصرف مواد مخدر مورد پرسش قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه طبق گزارش امروز حدود ۱۷ درصد دانشجویان در دانشگاه های دولتی قلیان مصرف می کنند بیان کرد: 15 درصد هم سیگار مصرف می کنند.لذا مصرف قلیان در جامعه نگران کننده است اما رشد مصرف قلیان در میان دانشجویان دختر بالاتر است و مقایسه آمار با نتایج سه سال قبل افزایش نگران کننده مصرف قلیان در میان دختران دانشجو را نشان می دهد.
وی با بیان اینکه طبق پژوهش های صورت گرفته نزدیک به 70 درصد دانشجویان به رشته تحصیلی خود علاقه دارند، افزود: همچنین 27 درصد به رشته تحصیلی خود علاقه ای نداشتند این عدد قابل توجهی است و همچنین در ارتباط با باورهای دینی دانشجویان نیز آمار خوبی حاصل شده است.
وی ادامه داد: ارزیابی هایی که سازمان تبلیغات اسلامی طی یک سال گذشته انجام داده بیش از 91 درصد دانشجویان اعتقاد به معاد و باورهای دینی دارند و همچنین 80 درصد بر بجا آوردن نماز اهتمام دارند.
وی با بیان اینکه متأسفانه در تحقیقات به عمل آمده نگاه بیشتر دانشجویان به آینده مثبت نیست، افزود: در نگاه به آینده تصویر دانشجویان مثبت نیست و بیشترین نگرانی در مورد امید به آینده است که در این زمینه موضوع شغل بسیار مهم است. ۶۵ درصد دانشجویان نسبت به شغلیابی ناامیدند که ناامیدی در دانشجویان ترم های آخر بیشتر است به طوری که در بازار اشتغال چشم انداز مثبتی نمی بینند و به آینده خودشان خوش بین نیستند.
وی بر لزوم آموزش مهارت های زندگی در جوانان تاکید کرد و افزود: دو واحد درسی مهارت های زندگی از ترم آینده ارائه خواهد شد. در این زمینه با نوعی ضعف در مهارت های زندگی مواجه ایم بنابرایم مراکز مشاوره دانشجویی، مشاوره کارآفرینی و مهارت های تحصیلی تقویت شده است به طوری که بدون استثناء همه دانشگاه ها مراکز مشاوره دارند.
وی با بیان اینکه همه دانشجویان مرکز مشاوره دارند، افزود: : مقرر شده است در بحث پیشگیری با وزارت بهداشت همکاری ها را گسترش دهیم همچنین وزارت علوم همکاری گسترده ای با ستاد مبارزه با مواد مخدر دارد و بر اساس یافته های تحقیق کانون همیاران سلامت مصوب شده است که از سال آینده با مشارکت بدنه دانشجویی داوطلب فعالیت خود را در جهت کاهش آسیب های اجتماعی در میان دانشجویان آغاز می کند.
وی ادامه داد: از سال آینده یک بدنه دانشجویی داوطلب به کمک حوزه دانشجویان خواهد آمد که نقش مهمی در کاهش آسیب های اجتماعی خواهد داشت.
وی با بیان اینکه یکی از آسیب های مهم در قشر دانشجویان میزان بالای استفاده از اینترنت بود، تصریح کرد: بر اساس نتایج تحقیق حدود ۵ درصد دانشجویان دانشگاه های دولتی در کشور به نوعی بیماری و اعتیاد اینترنتی مبتلا هستند یعنی بیش از ۸ ساعت در روز در فضای اینترنت به سر می برند.
وی ادامه داد: ما به دنبال دستیابی به یک سیمای چندوجهی از زندگی دانشجویان در سطوح مختلف بودیم. اطلاعاتی که ما جمع آوری کردیم در سه سطح تاکید کردیم اطلاعات دانشگاهی را به دانشگاه ها ارسال کردیم، اطلاعات منطقه ای را به دبیران معاونان و یک گزارش ملی هم داشتیم که وضعیت عمومی ما را شامل می شد.
وی با بیان اینکه 23 درصد از دانشجویان هیچ نوع تحرک جسمی ندارند، افزود: این امر موجب شد که ما برای سال آینده 100 اتاق سلامت با پشتوانه صندوق رفاه در خوابگاه های دانشجویی پیش بینی کنیم.
نظر شما