حجتالاسلام محمدباقر هاشمی، معاون نهاد نمایندگی ولیفقیه در دانشگاه ایلام، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در ایلام، اظهار کرد: مساجد محل رجوع جوانان و نوجوان و سلایق و اندیشههای مختلف است.
وی، با تأکید بر اینکه با توجه به حضور قشر جوان و نوجوان در مساجد، تنوع خواهی در این حوزه لازم است، ابراز کرد: ما هر چه بیشتر بتوانیم کانونهای مساجد را در مسائل فرهنگی و هنری دینی و مذهبی توسعه دهیم، زمینه جذب جوانان با مساجد بیشتر میشود.
معاون نهاد نمایندگی ولیفقیه در دانشگاه ایلام، یادآور شد: در دانشگاه هم تلاش این است که بتوانیم اوقات فراغت دانشجویان را در مسجد دانشگاه با برنامهریزی مناسب در سایه برنامههای هنری، دینی و مذهبی مدیریت و ساماندهی کنیم که وقت مفید این جوانان هدر نخواهد رفت.
حجتالاسلام هاشمی، ابراز کرد: فعالیتهایی که در سطح کانونهای فرهنگی و هنری مساجد با محوریت مسجد و روحانیت صورت میگیرد، میتواند در آینده جامعه و رقم خوردن اوقات فراغت بهصورت مطلوب برای جوانان مؤثر باشد که امروزه نسل جوان ما با هجمههای فرهنگی دشمن مواجه هستند و مساجد بهترین سنگر برای محافظت از جوانان در برابر این هجمههاست.
وی، با اشاره به اینکه امروزه متأسفانه فضای مجازی بهشدت زندگی جوامع بشری را تحت تأثیر خود قرار داده است، گفت: شبکههای اجتماعی ابعاد مختلف زندگی انسانها را تحت تأثیر خود قرار داده و خود را بر خانوادهها و افراد خانوار، تحمیل کرده به صورتی که در برخی موارد فضای مجازی از فضای حقیقی جلوتر افتاده است.
معاون نهاد نمایندگی ولیفقیه در دانشگاه ایلام، ابراز کرد: این امر، ایجاب میکند که در برنامهریزیهایی که برای تخریب فکر، اندیشه، اعتقاد و رفتار جوانان ما صورت میگیرد در سایه مساجد و امکان دینی و مذهبی بهویژه کانونهای فرهنگی و هنری در برابر این هجمهها، به جوانان و نوجوانان مصونیت ببخشیم.
حجتالاسلام هاشمی، خاطرنشان کرد: امروز باید بهگونهای عمل شود که به جوانان و نوجوانان شخصیت دهیم و احساس مفید بودن را در خودشان ببینند که در کانونهای فرهنگی و هنری با مشارکت گسترده جوانان در برنامههای فرهنگی و دخیل کردن در امور، این مهم بهخوبی رخ میدهد و در کانونها تربیت میشود و منشأ هدایت دیگر افراد جوان نیز میشوند.
وی، در پایان با تقدیر از فعالیتها و برنامههای متنوع فرهنگی، هنری و مذهبی در سطح کانونهای فرهنگی و هنری مساجد این استان، خاطرنشان کرد: در کانونهای مساجد به این لحاظ که امور به دست خود نسل جوان اداره میشود، درواقع یک نوع خودسازی فرهنگی بر مبنای ارزشهای دین مبین اسلام صورت میگیرد که بهطورقطع تأثیر به سزایی در تقویت ارزشها در جامعه دارد.
هاشمی، از مسئولان و دستاندرکاران امور فرهنگی و مذهبی خواست که بیشتر و بهتر به کانونهای فرهنگی و هنری در بحث تجهیز و مشارکت در فرهنگسازی توجه کنند.
نظر شما