به گزارش خبرنگار فرهنگی شبستان، اولین نشست خبری همایش سواد رسانه ای و مسئولیت اجتماعی با حضور مرتضی موسویان رییس مرکز اطلاعات فناوری و رسانه های دیجیتال برگزار شد.
مرتضی موسویان، در آغاز این نشست با بیان اینکه همایش سواد رسانه ای و مسئولیت اجتماعی اولین همایش با این عنوان است که در کشور برگزار می شود، گفت: اگرچه پیش از این همایش های مختلفی در زمینه سواد رسانه ای برگزار شده اما ما در این دوره توجه مان را به مسئولیت اجتماعی معطوف کرده ایم تا تولیدکنندگان محتوا در فضای رسانه ای با آن آشنا شوند و آن را بپذیرند.
وی ادامه داد: برای همایش سواد رسانه ای از چندین ماه قبل تدارک دیده ایم و برنامه هایمان را در هیئت علمی این همایش طرح ریزی کرده ایم که ریاست این هیئت علمی بر عهده دکتر حسن خجسته است و جمعی از نخبگان رسانه ای کشور در آن حضور دارند.
موسویان همایش سواد رسانه ای مسئولیت اجتماعی را متفاوت از سایر همایش ها در این زمینه دانست و ابراز کرد: اولین تفاوت این همایش بحث ترویجی کاربردی همایش است که در کنار بخش علمی پژوهشی نقش موثری در عملیاتی کردن تئوری ها و ایده پردازی ها خواهد داشت.
رییس مرکز فناوری و رسانه های دیجیتال ادامه داد: در بخش علمی پژوهشی محورهایی در نظر گرفته ایم که بتوانیم بخشی از دغدغه های مقام معظم رهبری که از نابسامانی اوضاع فرهنگی کشور گلایه دارند و همین طور دغدغه های وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی را مرتفع کنیم.
وی افزود: یکی از اهداف همایش این است که از سواد رسانه ای انباشت شده در کتب مختلف و در ادبیات کلاسیک با توجه به نیاز داخلی و اجتماعی بهره گرفته و آن را برای عموم مردم اجرایی کنیم.
موسویان اضافه کرد: در بخش ترویجی و کاربردی که اهمیت آن برای ما کمتر از بخش علمی پژوهشی نیست به دنبال ارایه تجارب افراد صاحب نظر به جوانان هستیم تا با عملیاتی کردن ایده ها بتوانند در این زمینه مسایل مهمی را بیاموزند.
بنا به گفته موسویان، قرار است نشست هایی در سطح ملی در مجتمع های استانی مرکز رسانه های دیجیتال برگزار شود که بخشی از آن از جمله نشست اردیبهشت ماه در مرکز کاشان برگزار شده است.
وی یکی دیگر از اهداف این همایش را تعریف مشاغل دیجیتالی دانست و تصریح کرد: بسیاری از مشاغلی که پیش از این در جامعه ما رواج نداشته را با الگوبرداری از کشورهای پیشرفته طراحی کرده ایم که می توانند در زمینه رسانه های دیجیتال معرفی شوند و به منبع درآمد جوانان تبدیل شوند.
موسویان ادامه داد: مشاغل مورد اشاره با تطبیق فرهنگی خودمان طراحی می شوند که با آسان سازی شرایط کار قابل ارایه حتی برای جوانان 18 ساله ای است که کارت پایان خدمت یا معافیت نداشته باشند. یکی دیگر از اتفاقات مهم این طرح این است که متقاضیان نیازی به اجاره فضا ندارند و می توانند با ثبت آدرس منزل شان فعالیت خود را آغاز کنند.
وی افزود: بخشی از کارگاه های آموزشی برای متقاضیان از طریق فضای مجازی و بخش دیگر به صورت کارگاه های آموزشی است که در مراکز مختلف کشور برگزار خواهد شد.
موسویان همچنین به طراحی زیرساختی به نام شامت اشاره کرد که در کمتر از سه دقیقه آثار افراد را در زمینه های مختلف ثبت می کند و گام مهمی در احقاق حقوق مالکیت مالکان آثار به شمار می آید.
وی با بیان اینکه این همایش صرفا دانشگاهی نیست و اهدافی را دنبال می کند، اذعان کرد: با توجه به اهدافی که در هیئت علمی مشخص شده است تلاش می کنیم بحث سواد رسانه ای و مسئولیت اجتماعی را برای مردم باز تعریف کنیم. یکی دیگر از برنامه های ما تحلیل بازار است که با کمک گرفتن از افرادی که سالهاست در زمینه هوش مصنوعی فعالیت می کنند تلاش می کنیم ظرفیت بازار را بسنجیم تا سرمایه گذاری ها به سمتی که نیاز جامعه است، برود و از اشباع مشاغل جلوگیری شود.
موسویان تاکید کرد: یکی دیگر از برنامه های همایش این است که در نظر داریم محیطی را در اختیار افراد بگذاریم که بتوانند از آن برای تبلیغ خودشان استفاده کنند، محیطی مجازی که بابت ارایه آثار هزینه ای ندارد و زمینه ای برای معرفی مولفان است.
اولین همایش سواد رسانه ای و مسئولیت اجتماعی دوازدهم آبان ماه همزمان با روز فرهنگ عمومی برگزار خواهد شد.
نظر شما