به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمان و به نقل از روابط عمومی فرمانداری کرمان، محمدعلی توحیدی، فرماندار، در کارگروه اقتصاد مقاومتی شهرستان با بیان اینکه بالاترین رکن نظام یعنی مقام معظم رهبری (حفظه الله) حجت را بر مسئولین تمام کرده اند، گفت: ایشان وقت بسیاری گذاشته اند و کلمه به کلمه موضوعات اقتصاد مقاومتی را برای مسئولین حلاجی کرده اند تا راه صحیح را نشان دهند.
توحیدی با اشاره به این مطلب که استان کرمان بعنوان یکی از 3 استان پایلوت کشور در موضوع اقتصاد مقاومتی در سفر ریاست جمهوری به کرمان مطرح شد؛ افزود: به لطف خداوند متعال، استان کرمان به نوعی در اقتصاد مقاومتی پیشتاز بوده است؛ شاید نام برنامه ها و کارها اقتصاد مقاومتی نبوده اما اهداف پیش بینی شده همان اهداف اقتصاد مقاومتی بود، به عنوان مثال برنامه های مثلث توسعه اقتصادی استان همان اهداف اقتصاد مقاومتی را دربرداشت که با استفاده از امکانات منطقه ای و درونی و با تکیه بر ظرفیت های موجود ، استان کرمان را در این موضوع پیشگام کرده است.
وی اقتصاد را از مؤلفه های رفاه اجتماعی و امنیت قوی دانست و تداوم امنیت را زیربنای توسعه و شکوفایی اقتصادی و سایر بخش های عمرانی، فرهنگی و اجتماعی هر کشور عنوان کرد و با توجه به وضعیت فعلی اقتصاد کشور، اجرای این همه پروژه های اقتصادی و عمرانی در کرمان را کم نظیر خواند.
فرماندار کرمان بیان داشت: اجرای هر طرح یا پروژه عمرانی علاوه بر رسیدن به اهداف اصلی، تعداد زیادی را به طور مستقیم یا غیر مستقیم مشغول به کار می کند؛ مسئله ای که امروز یکی از دغدغه های اصلی مسئولان است در تدوین و اجرای هر برنامه ای بحث اشتغال باید به عنوان موضوع اصلی مد نظر قرار گیرد.
وی افزود: روستاها نقطه آغاز اقتصاد مقاومتی هستند؛ در سال های گذشته مردم ساکن در روستاها کمترین انتظار را از دولت داشتند و اکثراً مایحتاج مورد نیاز را خودشان تولید کرده، مازاد را برای مصرف به شهرها می رساندند تا جایی که برای ساخت خانه هم خودشان مستقل اقدام می کردند؛ می توان گفت در آن سالها به معنای کامل اقتصاد مقاومتی را مردم در روستاها محقق می کردند در حالیکه امروز بسیار کم رنگ شده است اما باید سیاست را به همان سمت ببریم.
رئیس کارگروه اقتصاد مقاومتی شهرستان کرمان با ارائه گزارشی از اقدامات انجام شده در کارگروه استان اظهار داشت: کارگروه اقتصادی استان دارای دبیرخانه و کارگروه های مختلفی است و در چارچوب تعریف شده باید کارها انجام شود؛ استاندار، استان کرمان را به هشت منطقه اقتصادی تقسیم کرده که هر منطقه یک شخص یا مجموعه معین دارد، شهرستان کرمان منطقه هشتم اقتصادی استان است.
فرماندار کرمان یکی از وظایف اصلی مسئول مناطق هشت گانه را تعریف ظرفیت ها و مشخص کردن دارائی ها، ابزارها و ظرفیت های موجود منطقه ای عنوان و تصریح کرد: بخشداران هر منطقه باید بر همین اساس تمام ظرفیت ها، دارائی ها، ابزارها و سایر موارد را در بخش های مختلف اقتصادی، فرهنگی و ... به طور دقیق در قالب دفترچه و CD تحویل فرمانداری دهند؛ مسئولین ادارات شهرستان نیز هر کدام در حوزه تخصصی خود باید کار را ریز به ریز تدوین و برای شهرستان معین تشریح کرده و پیشنهادات خود را ارائه دهند.
توحیدی، آمار را از ضروریات انجام یک کار اقتصادی دانست و با ذکر اینکه براساس آمار است که تصمیم گیری های حیاتی برای منطقه و مردم گرفته می شود، از مسئولین خواست همواره تمام آمار مرتبط با حوزه کاری خود را در قالب اعداد و ارقام و به روز در همه بخش ها از جمله طرح های اجرا شده، نیمه تمام، پیشنهادی، نرخ بیکاری و اشتغال، نرخ رشد اقتصادی و ... به طور دقیق داشته باشند.
وی درخصوص طرح های نیمه تمام و درحال اجرا نیز تأکید کرد: باید لیست طرح های با پیشرفت فیزیکی 60% و بالاتر آماده و به کارگروه ارائه شود تا در مورد آنها تصمیم گیری شود و اگر چنانچه دستگاهی تفاهم نامه ای با جایی دارد باید طی جلساتی، اجرایی یا عدم اجرایی شدن آنها بررسی شود تا موانع شناسایی، مرتفع و کار به جریان بیفتند.
فرماندار کرمان پیگیری را از اصول مهم در رسیدن به نتیجه مورد نظر عنوان کرد و خواستار اهتمام مسئولین با صددرصد توان جهت پیگیری و اجرای طرح ها شد و خاطرنشان کرد: این تفکر که با کلنگ زنی یک طرح یا پروژه کار انجام شده اشتباه بوده و باعث می شود مسئول مربوطه از راه درست به نتیجه رسیدن خارج شود، در حالیکه مسئول باید موانع موجود در اجرای طرح را شناسایی کرده و جهت مرتفع شدن آنها با تمام توان وارد عمل شود تا در زمان پیشنهادی و حتی زودتر از آن پروژه افتتاح و به بهره برداری برسد.
رئیس کارگروه اقتصاد مقاومتی شهرستان کرمان این بحث را یک موضوع ملی و فرا دستگاهی خواند و اینکه برخی در این فکرند که اقتصاد مقاومتی و اجرای آن مربوط به فرمانداری یا استانداری است را کاملاً اشتباه دانست و تصریح کرد: تمام دستگاه ها یک به یک در حوزه تخصصی خود مسئول هستند و باید تلاش و جدیت به خرج دهند و برنامه های خود را ارائه دهند.
وی در پایان از مسئولین خواست مشکلات حوزه کاری خود را طی گزارش هایی مکتوب به کارگروه اقتصادی جهت رسیدگی ارسال کنند تا با اقدامات خوب و ارزنده شرمنده مردم عزیز نباشیم.
در ادامه علی سلاجقه، معاون برنامه ریزی وعمرانی فرمانداری کرمان در سخنانی طرح های نیمه تمام با پیشرفت فیزیکی بالای 60% استان را 311 طرح با نیاز به اعتباری بالغ بر 450 میلیارد تومان اعلام کرد.
مهرابیان، دبیر کارگروه اقتصاد مقاومتی شهرستان کرمان نیز طی ارائه گزارشی از اقدامات انجام شده اقتصاد مقاومتی در حوزه شهرستان کرمان، خواستار ارائه گزارش کتبی مسئولین ادارات از اقدامات انجام شده در همان حوزه تخصصی دستگاه خود شد.
وی با بیان اینکه کارگروه اقتصاد مقاومتی 12 طرح مدون دارد با تشریح این طرح ها افزود: یکی از مهمترین موضوعات در اقتصاد مقاومتی، واگذاری پروژه های نیمه تمام به بخش خصوصی است و یکی دیگر از مباحث مهم اقتصاد مقاومتی شناسایی واحدهای نیمه تعطیل و تمام تعطیل و بررسی موانع و مشکلات آنها در راستای حل آنها جهت راه اندازی است.
نظر شما