به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، نشست خبری سومین جشنواره موسیقی نواحی آینه دار با حضور محمدرضا درویشی، دبیر این رویداد هنری و علی مغازه ای مدیرهنری و دبیر اجرایی و مریم قره سو شامگاه شنبه 30 خرداد در کافه تئاتر برگزار شد.
محمدرضا درویشی، دبیر جشنواره موسیقی نواحی آینه دار با بیان اینکه در این نشست می خواهد موضوع خاصی درباره فستیوال موسیقی آیینه دار مطرح کند،گفت: به علت مشغله کاری در حوزه موسیقی و تداخل مسئولیت های شخصی در آهنگسازی، ایمان باطنی به جوانان موسیقی دان و ایمان خودم به اصل تقسیم کار و سپردن امور به دست متخصصان عالی تر و جوان تر خانم دکتر مریم قره سو، را به سمت دبیر علمی فستیوال موسیقی آینه دار معرفی می کنم و از این پس به عنوان مشاور اصلی جشنواره و مشاور علی مغازه ای و مریم قره سو که 23 پیش شاگرد من بودند می شوم .
وی افزود: ستون این جشنواره علی مغازه ای است من در 2 دوره دبیر علمی بود و اتفاقی نیفتاد، من رفتم ایشان هستند. ممکن است خانم قره سو هم بروند و ایشان باشند، مدیر هنری این فستیوال هم آقای احسان رسول اف است ؛ تاکنون فستیوال موسیقی در کشور بخش خصوصی برگزار نکرده است ، هر جشنواره موسیقی قبل و بعد از انقلاب برگزار شده را بخش دولتی برگزار کرده است، آینه دار اولین جشنواره موسیقی است که بخش خصوصی متولی برگزاری آن است.
این پژوهشگر موسیقی نواحی یادآور شد: جشنواره نواحی ایران جشنواره دیگری بود که من در 3 دوره دبیری آن را بر عهده داشتم و به خاطر مشکلاتی که بود استعفا دادم ؛ این جشنواره در دوره ای که من مسئولیت داشتم در یک سطح عالی برگزار می شد اما در دوره های بعد در سطح پایینی برگزار شد .
محمدرضا درویشی با گلایه از شرایط حاکم بر موسیقی و جشنواره های موسیقی که دولت برگزار می کند، اظهار داشت: در جشنواره موسیقی جوان بخش نواحی را اضافه کردم، ولی هیچ خبری از آن نیست، خبرنگاران به داد جشنواره موسیقی جوان برسید که سرش زیر آب است. جشنواره آینه دار سرافراز است چون ستون هایش هست. بروید دنبال جشنواره جوان پیگیری کنید، خبرنگران مسئول پیگیری جشنواره جوان هستند، دبیر این جشنواره کجاست، جلسات آن کجا برگزار می شود، شما باید پیگیری کنید، من که نباید پیگیری کنم چرا دولت باید همه این مسایل را پیگیری کند چرا ملت نباید پیگیری کنند. هیچ دولتی در جهان این همه توان ندارد که همه اینها را انجام دهد کمر دولت می شکند.
وی تصریح کرد: انجمن موسیقی، مرکز موسیقی بنیاد فارابی مگر خصوصی هستند؟ اینها دولتی هستند،جشنواره آینه دار یا دولتی است یا خصوصی نمی شود که نیمه دولتی باشد.
این هنرمند اظهار داشت: شورای ارزشیابی موسیقی دانان، این شورا می خواهد چه موسیقی دانی را ارزشیابی کند امتیاز به هنرمندان را مردم می دهند نه دولت.دولت نباید بدهکار ملت باشد، چرا این همه بار بر روی دوش دولت است؟ چرا مردم از جشنواره آینه دار توقع ندارند؟ چون این جشنواره خصوصی است.جشنواره نواحی اگر تعطیل شود مردم یقه ارشاد را می گیرند چرا به هر مسئولی نامه می دهم جواب نمی دهد چرا مصاحبه من چاپ نمی شود.
محمدرضا درویشی یادآور شد: من آب قدیم خوردم، آب چشمه خوردم، معلم قدیم داشتم، 30 سال با پای پیاده دهات را گز کردم، مرشد داشتم، فرق این چیزها را می فهمم، فرق سواد و بی سوادی را می فهمم، فرق معرفت و بی معرفتی را می فهمم، می دانم فرق موسقی آینده نواحی و جوان چیست به خدا تفاوت اینها را می فهمم.
وضعیت موسیقی نواحی بحرانی است
در ادامه این نشست دکتر مریم قره سو، دبیر علمی سومین جشنواره موسیقی نواحی آینه دارگفت: استاد محمدرضا درویشی بر گردن موسیقی نواحی ایران بسیار حق دارد. موسیقی نواحی ایران در وضعیت ناراحت کننده و بحرانی است. فرهنگ هویت ماست و موسیقی بخشی از این فرهنگ است باید بتوانیم این بخش هویتی را شناسایی کنیم.من از سال 74 که شاگرد استاد درویشی بودم این مسئله دغدغه ذهنی ام بود. یکی از بهترین راه های حفظ موسیقی نواحی پاسداشت و نگه داشت آنهاست، کسانی که آینه دار آن فرهنگ هستند، برگزاری فستیوال یکی از این راهها است که آینده دار به دنبال آن است.
وی افزود: هدفمندی تخصصی، برنامه ریزی تخصصی و پایبندی به اصالت های موسیقی نواحی ایران یکی از اهداف فستیوال آینه دار بوده است که امیدوارم من این هدف را دنبال کنم.شیوه برخورد آقای مغازه ای یکی از دلایلی با کیفیت بودن جشنواره آینه دار است، چرا که ایشان خودشان به نواحی سفر می کنند.
وی خاطر نشان کرد: در سومین جشنواره آینه دار می خواهیم افق های دید آینه دار را وسعت ببخشیم و هدف های فستیوال را گسترش بدهیم، تلاش مان این است که بر مبنای اهداف پیشین جشنواره و پاسداشت موسیقی نواحی حرکت کنیم و اقدامات جدیدی در حوزه آسیب شناسی فستیوال و مطالعات اجتماعی و بخش پژوهشی را شکل می دهیم.
در این نشست به پاس فعالیت های محمدرضا درویشی مدیر اجرایی جشنواره یک ساز «قیچک بلوچی » به درویشی اهدا کرد که درویشی آن را به سومین جشنواره موسیقی نواحی آینه دار تقدیم کرد.
مغازه ای گفت: سومین جشنواره موسیقی نواحی آینه دار با تمرکز بر موسیقی اقوام و عشایر زاگرس میانی (ایلام، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، فارس و لرستان اواخر تیرماه برگزار می شود.
نظر شما