اولویت سیاست خارجی دولت یازدهم در سال آخر

خبرگزاری شبستان: پررنگ تر شدن بعد عملی برجام، سیاست مدارا با کشورهای همسایه، مقابله با سیاست های عربستان و آزاد کردن اموال بلوکه شده ایران از جمله اولویت هایی است که دولت در یک سال باقی مانده مهلت دارد به آن ها توجه کند.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، دولت یازدهم در حالی وارد سال آخر عمر خود شده که در عرصه سیاست خارجی بسیاری از کارشناسان از اقدامات این دولت دفاع می کنند اما در یک سال باقی مانده باید دید دولت می بایست کدام یک از اصول سیاست خارجی را در اولویت قرار دهد که به همین منظور خبرگزاری شبستان پای اظهارنظر کارشناسان بین المللی نشسته است که گفت و گوهایشان به شرح زیر است:

لزوم اتخاذ سیاست قویتر نسبت به کشورهای عربی

احمد بخشایشی کارشناس مسائل بین الملل در گفت و گو با خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان راجع به این که در سال آخر عمر دولت یازدهم چه مساله ای در اولویت سیاست خارجی این دولت باید قرار بگیرد، گفت: دولت در سیاست خارجی باید سیاست های جمهوری اسلامی ایران را همچنان جلو ببرد که مهمترین اصل سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران حمایت از جبهه مقاومت و تنش زدایی با کشورهای دیگر است.

وی با بیان این که سیاست دولت یازدهم تساهل و تسامح است، افزود: برجام را می توان نتیجه این سیاست دولت یازدهم دانست که البته این سیاست در مورد کشورهای منطقه جواب نمی دهد مثلا در خصوص عربستان این سیاست باعث می شود این کشور فکر کند که ایران در انزوا قرار گرفته است.

بخشایشی با تاکید براین نکته که دولت یازدهم باید همچنان به حمایت از سوریه و کشورهای مظلوم منطقه ادامه دهد، خاطرنشان کرد: در رابطه با کشورهای عربی باید سیاست خارجی ایران قویتر از گذشته عمل کند.

این کارشناس مسائل بین الملل همچنین تصریح کرد: دولت در این یک سال باقی مانده باید نتایج عملی برجام را بیشتر کند تا مردم نگاهشان به این معاهده مثبت تر شود همچنین در آزادسازی پول های بلوکه در کشورهای آمریکاو کانادا هم باید به صورت جدی عمل کند.

ضرورت بهبود مناسبات با کشورهای حوزه خلیج فارس

حسن بهشتی پور کارشناس مسائل بین الملل در گفت و گو با خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان در خصوص اولویت اصلی دولت یازدهم در سیاست خارجی در سال آخر این دولت،‌ گفت: مهمترین اولویتی که فعالان سیاست خارجی دولت یازدهم باید به آن توجه کنند، بهبود مناسبات کشورهای همسایه به ویژه کشورهای حوزه عربی و خلیج فارس است.

وی با بیان این که رابطه تنش آلود ایران و عربستان به ضرر دو کشور است و فقط آمریکا و اسرائیل از این تنش سود می برند، خاطرنشان کرد: دولت باید به منظور کم کردن تنش در روابط خود با عربستان تلاش کند.

بهشتی پور افزود: در بخش دیگر کشور باید به گسترش روابط خود با کشورهای همسایه از جمله ترکیه و عراق تکیه کند.

دولت با شیوه های تهاجمی اموال بلوکه شده را آزاد کند

حسن هانی زاده کارشناس مسائل بین الملل در گفت و گو با خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان در خصوص اولویت سیاست خارجی دولت یازدهم در سال آخر عمر این دولت،‌ گفت: دولت یازدهم با توجه به شرایط ویژه منطقه و جهان توانسته فضای تعاملی مناسبی با کشورهای مختلف ایجاد کند اما در حوزه اقتصاد خارجی این دولت دچار مشکل است.

وی با بیان این که دولت نیاز دارد به منظور حل معضلات معیشتی مردم در اقتصاد مقاومتی نگاهی به اقتصاد خارجی هم داشته باشد، خاطرنشان کرد: در این زمینه دولت باید گام های بلندی به منظور آزاد سازی پول های بلوکه شده ایران در کشورهای مختلف از جمله آمریکا و کانادا بردارد.

هانی زاده خاطرنشان کرد: دولت یازدهم در سال چهارم خود باید با شیوه های تهاجمی تری نسبت به کشورهایی چون آمریکا و کانادا برخورد کند که آن ها بیش از این به خودشان اجازه ندهند که به اموال ملت ایران دست اندازی داشته باشند.

وی تصریح کرد: دولت یازدهم در ارتباط با کشورهای غربی و آمریکا باید به فکر مماشات کمتر باشد.

لزوم اتخاذ سیاست مدارای ویژه با کشورهای همسایه

اسماعیل کوثری کارشناس بین المللی در گفت و گو با خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان در خصوص اولویت اصلی سیاست خارجی دولت یازدهم در سال آخر، گفت:‌ سیاست خارجی دولت یازدهم باید براساس سیاست اصلی چشم انداز ۲۰ ساله یعنی عزت، حکمت و مصلحت باشد نه این که براین اساس تنظیم شود که دولتی ها بگویند با دنیا مراعات می کنیم اما همه اش با آمریکا و چند کشور خاص اروپایی مراوده داشته باشند.

وی تاکید کرد: دولت در این سال باقی مانده نسبت به کشورهای دوست باید مدارای ویژه داشته باشد و تعامل خوبی برپا کند.

کوثری با اظهار این که دولت لازم است نسبت به کشورهای استکباری سیاست تهاجمی اتخاذ کند،‌ خاطرنشان کرد: اگر دولت این روش را در سیاست خارجی خود تقویت کند می توانیم به همان سیاست اصلی چشم انداز ۲۰ ساله دست یابیم.

مقابله جدی با سیاست ایران هراسی ریاض- تل آویو

مهدی مطهرنیا کارشناس بین المللی در گفت و گو با خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان در خصوص اولویت اصلی سیاست خارجی دولت یازدهم در سال آخر این دولت گفت: سیاست خارجی ایران دچار دو چالش جدی است که دولت باید برای حل این دو چالش تلاش کند.

وی با اشاره به ماموریت وزارت خارجه در خصوص پرونده هسته ای اظهارداشت: دولت باید دراین خصوص تلاش کند در سال آخر عمر خود به جنبه عملیاتی کردن برجام توجه ویژه داشته باشد.

مطهرنیا تاکید کرد: دولت در این مهلت باقی مانده باید با توجه به انتخابات نوامبر ۲۰۱۶ آمریکا به گفت و گوی جدی با اتحادیه اروپا راجع به اجرای برجام بپردازد تا تکلیف برجام بعد از این انتخابات بیش از پیش روشن شود.

ای کارشناس بین الملل چالش دوم سیاست خارجی دولت یازدهم را حل بحران تهران - ریاض دانست، تصریح کرد: عربستان با همراهی برخی از کشورهای عربی در منطقه در حال انجام اقدامات موزیانه است که ایران هراسی را با کمک تل آویو در جهان و منطقه گسترش دهد.

وی گفت: سیاست خارجی ایران که تحت نظارت دولت و دیگر نهادهای کشور است باید در سال جاری برای مقابله با سیاست موزیانه ایران هراسی ریاض - تل آویو اقدامات ویژه انجام دهد.

 

کد خبر 552348

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha