خداوند متعال بهترین حافظ انسان در برابر آفات و بلاهاست

خبرگزاری شبستان: نماینده ولی فقیه در لرستان، با بیان اینکه خداوند هم خود حافظ انسان است و هم دو فرشته را مامور محافظت از انسان کرده است، گفت: هم آسیب رسیدن به چیزی تحت ولایت خداست و هم حفظ و صیانت از خطر برعهده خداست.

 به گزارش خبرگزاری شبستان از خرم آباد، حجت الاسلام سید احمد میرعمادی، نماینده ولی فقیه در لرستان و امام جمعه خرم آباد، امروز(30 خرداد) در جلسه تفسیر قرآن کریم،  در تفسیر آیه یازدهم سوره رعد ( لَهُ مُعَقِّباتٌ مِنْ بَيْنِ يَدَيْهِ وَ مِنْ خَلْفِهِ يَحْفَظُونَهُ مِنْ أَمْرِ اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ لا يُغَيِّرُ ما بِقَوْمٍ حَتَّي يُغَيِّرُوا ما بِأَنْفُسِهِمْ وَ إِذا أَرادَ اللَّهُ بِقَوْمٍ سُوْءاً فَلا مَرَدَّ لَهُ وَ ما لَهُمْ مِنْ دُونِهِ مِنْ والٍ)گفت:  موضوع این آیه نگهبانان و  محافظان غیبی برای انسان است.

 

وی با بیان اینکه خداوند متعال یک مراقب و یک محافظی برای انسان قرار داده است، افزود: انسان در زندگی در مصاف با آفات و بلاهای گوناگون است.

 

حجت الاسلام میرعمادی، اظهار داشت:آفات درونی مانند شیطان، هوای نفسانی، خود خواهی، خود پسندی و آفات بیرونی و آسمانی و زمینیو آفات و حوادث طبیعی چون سیل، زلزله، آلودگی هوا و انواع بیماری ها از جمله بلاهایی است که انسان در مصاف با آنها می تواند قرار بگیرد.

 

وی با بیان اینکه انسان در معرض همه نوع آفات قرار دارد، بیان کرد: برخی از این حوادث طبیعی هستند مانند بارش باران و سیل و زلزله، اما برخی از آفات و بلاها قهر و غضب الهی است.

 

این مفسر قرآن بیان کرد: یک دست غیبی وجود دارد که ما را در برابر این سیل انبوه آفات حفظ می کند، افزود: آن دست غیبی، همان حافظان و نگهبانان الهی هستند که در آیه 11 سوره رعد به آن اشاره شده است.

 

حجت الاسلام میرعمادی، در تفسیر لَهُ مُعَقِّباتٌ مِنْ بَيْنِ يَدَيْهِ وَ مِنْ خَلْفِهِ، خاطرنشان کرد: برای انسان موجوداتی است که پی در پی به دنبالش می آیند، در اینجا مُعَقِّباتٌ به معنای نگهبانان و محافظان و مراقبانی از پیش رو و از پست سر است.

 

وی با بیان اینکه انسان در تمام شئون تحت حمایت و مراقبت خدای متعال است، افزود: در عالم نه چیزی بدون اذن خدا می تواند به انسان آسیب برساند و نه کسی یا چیزی بدون اراده و اذن خداوند متعال از خطر و آسیب محفوظ است.

 

نماینده ولی فقیه در لرستان با بیان اینکه خدا حافظ انسان است، ادامه داد: هم آسیب رسیدن به چیزی تحت ولایت خداست و هم حفظ و  صیانت از خطر برعهده خداست.

 

حجت الاسلام میرعمادی، افزود: هیچ حافظ و نگهبانی بهتر از خداوند متعال وجود ندارد و حتی خداوند بهتر از ما از ما محافظت می کند چون ما و هیچ چیز و موجود دیگری این قدرت را ندارد که در برابر خطر خود را حفظ کنیم.

 

وی با بیان اینکه ازسوی دیگر هیچ حافظ و نگهبانی در عالم غیر از خداوند متعال نیست، ابراز کرد: خداوندی که رب العالمین است، حافظ موجودات است که این معنی توحید ربوبی است.

 

این مفسر قرآن بیان کرد: توحید ربوبی اقتضا می کند که خداوند هر موجودی را که آفریده است، حفظ کند این معنی همان رب العالمین بودن خداوند است.

 

حجت الاسلام میرعمادی، خاطرنشان کرد: خداوند متعال فرشتگانی را از سوی خود برای محافظت و مراقبت انسان در نظرگرفته است، خداوند برای هر انسانی دو فرشته را مامور کرده است که از انسان مراقبت کنند.

 

وی تصریح کرد: فرشتگان مراقب هم به امر الله مراقبت می کنند و هم من امر الله مراقبت می کنند این یعنی اینکه فرشتگان به دستور خدا، فرمان خدا و به اذان خداوند متعال از انسان مراقبت در برابر حوادث و بلاهایی که ممکن است اتفاق بیفتد، می کنند.

 

این مفسر قرآن افزود: منظور از امر در این آیه شریفه حوادث و بلاهاست، یعنی فرشتگان بلاها و حوادث خطرناک را از انسان دور می کنند.

 

وی ادامه داد: براساس این آیه فرشتگان مراقب همراه انسان، هم از انسان را از خطرات حفظ می کنندو هم همه اعمال انسان را ثبت و ضبط می کنند.

 

حجت الاسلام میرعمادی، با بیان اینکه مِنْ بَيْنِ يَدَيْهِ وَ مِنْ خَلْفِهِ کنایه از احاطه از هر سو هست، ابراز کرد: یعنی این دو فرشته از هر سو از انسان مراقبت می کنند.

 

نماینده ولی فقیه در لرستان، با اشاره به محدوده محافظت و مراقبت فرشتگان،  تصریح کرد:  فرشتگان انسان را از همه حوادث حفظ می کنند مگر در سه جا، اول تا زمان مرگ، تا زمان که قضا و قدر حتمی الهی اتفاق نیافتد و  آنجایی که بین اعمال انسان و حوادث ارتباط برقرار شود.

کد خبر 552299

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha