به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از "الوقت"؛ بحرین، سرزمینی کوچک با اهمیت استراتژیک و جمعیتی کمتر از 1.5 میلیون نفر، همواره در طول تاریخ شاهد بسیاری از مصائب و درگیری ها بوده است.
سازمان عفو بین الملل که سالهاست مسئولیت نظارت بر وضعیت حقوق بشر را در بحرین به عهده دارد، در طول 5 سال گذشته که شاهد جنایات بزرگ نیروهای امنیتی «بحرین» علیه مردم این کشور با انواع شکنجه ها و بدرفتاری با زندانیان بوده، فعالیت خود را گسترش داده است. رژیم آل خلیفه روشنفکرانی را که به صورت مسالمت آمیز به آزادی اندیشه و انجام برخی اصلاحات فرا می خوانند، با احکام ظالمانه ای محکوم به زندان می کند. در صدر این افراد:
شیخ علی سلمان
شیخ علی سلمان احمد سلمان ، فعال سیاسی بحرین و دبیر کل جمعیت ملی اسلامی «الوفاق» و یکی از رهبران مخالف در بحرین است. وی در صبح روز 28 دسامبر سال 2014 به دنبال احضاریه دادستان عمومی و حضور در این مکان دستگیر شد.
نبیل احمد رجب
«نبیل احمد رجب»، فعال حقوقی و رئیس مرکز حقوق بشر بحرین و عضو شورای مشورتی بخش خاورمیانه و شمال آفریقای سازمان دیده بان حقوق بشر و معاون دبیر کل فدارسیون بین المللی حقوق بشر است.
«نبیل رجب» فعالیت خود را با قیام دهه نود آغاز کرد و همراه با تظاهرات مردم بحرین در آغاز سال 2011 تبدیل به یکی از مشهورترین فعالان سياسى شد. در 20ماه مارس سال 2011، توسط عناصر وزارت کشور «بحرین» دستگیر شد و بنا به گفته وکیل او در طول مشارکت در تظاهرات «منامه» در حمایت از بازداشت شدگان مخالف مورد ضرب و شتم قرار گرفت.
در 6 ژوئن مقامات بحرینی دوباره نبیل رجب را به اتهام «توهین به ساکنان یکی از محله های مرتبط با خاندان رژیم دستگیر کردند.
عبدالهادی الخواجه
«عبدالهادی الخواجه» فعال بحرینی دانمارکی حقوق بشر و رئیس سابق مرکز حقوق بشر در بحرین و یکی از بنیانگذاران این مرکز است.وی سمتهای مختلفی در سازمان های منطقه ای و بین المللی حقوق بشر داشته و تا فوریه 2011 هماهنگ کننده منطقه ای سازمان است. وی همچننین عضو کمیته مشورتی مرکز دمشق در مطالعات حقوق بشرو عضو کمیته حقیقت یاب سازمان عفو بین الملل پس از حمله به عراق بوده است.
«خواجه» با شروع اصلاحات سیاسی در سال 2001 در بحرین، مرکز حقوق بشر را در این کشور تاسیس کرد و به فعالیت های خود ادامه داد تا اینکه توسط مقامات بحرینی در سال 2004 پس از یک سخنرانی در انتقاد از عملکرد «شیخ خلیفه بن سلمان» بازداشت شد. سخنرانی وی که بعدها تبدیل به یک شعار سیاسی شد، این بود که «چه کسی جز نخست وزیر، دزد غذای فقراست». «الخواجه» همچنین از نقض حقوق بشر در «بحرین» مانند تبعیض فرقه ای و فساد و سرکوب آزادی بیان انتقاد کرد. به گفته نهادهای حقوقی، بازداشت «الخواجه» دلیلی بر سرکوب طرفداران اصلاح سیاسی در «بحرین» است. وی در زندان دست به اعتصاب غذا زد و پس از گذشت 110 روز با تحقق اهدافش در جلب توجه به مسائل زندانیان به اعتصاب خود پایان داد.
زینب الخواجه
«زینب الخواجه» فعال حقوق بشر بحرینی و یکی از شرکت کنندگان در تظاهرات بحرین درسال های 2011-2012است. وی با پوشش خبری اوضاع بحرین به زبان انگلیسی و با اسم مستعار «عرب خشمگین» شهرت یافت. او پس از دستگیری پدرش، «عبد الهادی الخواجه» و همسرش «وافی ماجد»، دست به اعتصاب غذا زد.
علاوه بر جنایات مذکور نیروهای امنیتی «بحرین»، باید قتل عمد تظاهر کنندگان را که هیچ بازخواستی در قبال آن نشدند، نیز افزود.
پنج سال پیش، تظاهرات مردم «بحرین» در «منامه» آغاز شد و رژیم ظالم آل خلیفه توسط نیروهای امنیتی خود اقدام به ضرب و شتم معترضان و شکنجه و دستگیری آنان کرد.
این موضوع موجب محکومیت داخلی و خارجی رژیم آل خلیفه و تشکیل کمیته مستقل حقیقت یاب در بحرین شد. این کمیته در چارچوب جدول زمان بندی مشخص فعالیت خود را انجام می دهد و گزارش آن را به شخص پادشاه که شخصا دولت خود را متعهد به پذیرش و اجرای نتایج حاصل از کار کمیته نموده، ارائه می دهد.
این کمیته اشاره کرد که نیروهای امنیتی بحرین اقدام به شکنجه های بی رحمانه و قتل و کشتار معترضان کردند. این کمیته بر عدم اجرای عدالت از سوی دادگاه ها تاکید و به اجرای اصلاحات قانونی و نهادی برای توقف این جنایتها توصیه کرد.
مردم «بحرین» همچنان از مشکل سیاسی ناشی از سرکوب حقوق بشر رنج می برند و کشورهای متحد چون آمریکا و انگلیس هیچ فشاری را به آل خلیفه جهت اجرای اصلاحات اعمال نکردند.
برخی توصیه ها به رژیم آل خلیفه برای خروج از بحران در سطح حقوق بشر:
-هماهنگی بیشتر قوانین بحرین با قوانین و استانداردهای بین المللی و تضمین کاربرد عملی آنها.
-آزادی تمام بازداشت شدگان که خواهان حقوق مشروعی چون آزادی بیان و یا انجمن های مسالمت آمیز هستند.
-آغاز اصلاحات قانونی کامل و فراگیر در قوه قضائیه و استقلال و بی طرفی آن به طور کامل و عدم نفوذ قدرت در آن.
-تضمین انجام تحقیقات کامل در مورد مسائل شکنجه و دیگر انواع بد رفتاری.
گزارش های جهانی فراوانی در مورد انواع شکنجه های جسمی چون ضرب و شتم و استفاده از ابزار مضر برای بدن و نیز شکنجه های روانی مانند کلامی و توهین و تحقیر و تهدید وجود دارد که در بیشتر موارد منجر به فوت شده است.
تمام این موارد موجب شرمندگی آل خلیفه و تلاش برای پایان دادن به اعمال خشونت علیه مخالفان در بحرین نشده است؛ بلکه بیهوده تلاش می کند تا در حد امکان به افکار عمومی جهان چنین وانمود کند که حامی آزادی بیان بوده و هیچ مخالفی را تحت پیگرد و شکنجه قرار نمی دهد؛ ولی تاکی این اقدامات می تواند ادامه یابد؟؟!!
نظر شما