به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، حجتالاسلام علیرضا پناهیان استاد حوزه و دانشگاه شامگاه پنجشنبه به مناسبت ماه مبارک رمضان در مسجد امام صادق (ع) درباره محبت به سخنرانی پرداخته و گفت: انسانها، مذهبی یا غیرمذهبی هستند اما انسانهای مذهبی محبت را دوست داشته و به آن اعتراف دارند.
وی افزود: بسیاری بین دین و محبت رابطهای نمیبینند و حتی گاهی دین را ضد محبت محسوب میکنند اما دینداری بدون محبت امکان ندارد.
استاد حوزه با اشاره به اینکه باید فضاهای معنوی سرشار از محبت شود، عنوان کرد: ما باید خود را محاسبه کرده و اگر محبت کم داریم باید خود را مواخذه کنیم، چراکه یک جامعه دیندار بدون محبت لطمه میخورد.
حجتالاسلام پناهیان ضمن بیان اینکه مجالس اهلبیت(ع) در جامعه ما به صورت مختصر رونق دارد در حالیکه نمیشود اهل بیت را کم دوست داشت، اظهار داشت: اگر مجالس معنوی ما خیلی رونق ندارد به این علت است که بسیاری از مذهبیهای ما اهل محبت نیستند که اگر اهل محبت بودند مردم را به سوی این مجالس جذب میکردند.
وی افزود: مذهبیها باید اهل محبت به خدا باشند چراکه محبت دینداری را برای فرد و جامعه سهل میکند، وقتی محبت افزایش نیابد ما مجبوریم که قوه قضائیه را تقویت کنیم، زشت است برای جامعه دینی که با محبت کم نسبت به خدا از دین انتظارات بالایی داشته باشد.
استاد حوزه علمیه با اشاره به اینکه باید عاشقانه دینداری کردن را یک مقدار جدی بگیریم، بیان داشت: این فرهنگ برای جامعه ما زشت است که اهل عشق بازی با خدا نباشد یا برنامهای برای دلدادگی نداشته باشد.
حجتالاسلام پناهیان با اشاره به اینکه محبت در دینداری است و راهی غیر از محبت وجود ندارد، ابراز کرد: کسی که عاشق خدا نباشد عقل ندارد چراکه محبت فرزند عقلانیت است و انسان عاقل، عاشق خدا میشود، انسان عاقل دلش را جز در خانه خدا به جایی نمی فرستد.
وی افزود: انسان عاقل عاشق خدا میشود عقلی که انسان را به عشق الهی نکشاند عقل نیست، هرکس از مومنان عاشق خدا نشده برود خود را محاکمه کند.
استاد حوزه علمیه در پایان با اشاره به اینکه خداوند با عاشقان خود نقد برخورد میکند، خاطرنشان کرد: محبوب انسان باید کسی باشد که وصال او با دائمی باشد هر کس به سمت پررودگار عالم حرکت کند وصال او را درک خواهد کرد بنابراین باید به خدا التماس کنیم که محبت خود را به ما عطا کند.
نظر شما