خبرگزاری شبستان: دیار فلسطین، محل ظهور و موطن و مزار حضرت موسی (ع) و زادگاه و مزار حضرت عیسی و نخستین قبله گاه مسلمین، همواره کانون توجه و احترام مذاهب بزرگ دنیا و همه ملل جهان است. مسلمانان همواره اکثریت مطلق جمعیت فلسطین را دارا بودند و قرن ها در سایه حکومت مسلمین، همه مذاهب و فرق در همزیستی کامل زندگی کردند اما از هنگامی که با دسایس استعماری، تسلط انحصاری صهیونیزم و نادیده گرفته حقوق اکثریت ساکنان آن دیار آغاز شد، به پایگاه استعمار در منطقه و کانون تهدید و تفرقه در منطقه حساس خاورمیانه تبدیل شد.
با وقوع انقلاب اسلامی ایران در سال 1357، روح جدیدی در کالبد مبارزات ضدصهیونیستی دمیده شد. جمهوری اسلامی ایران براساس نگاه ویژه امام خمینی(ره) در دفاع از مردم مظلوم فلسطین همواره در این امر در خط مقدم مقاومت بوده به همین دلیل خبرگزاری شبستان در نظر دارد ذیل گزارشاتی با عنوان فلسطین پاره تن اسلام است به انتشار اخبار مربوط به مقاومت مردم این کشور و تلاش های ایران در حمایت از آنها بپردازد.
در همین زمینه گزارش مربوط به هفته ای که پشت سر گذاشتیم به شرح زیر است:
ابومرزوق: ایران فراتر از همه به فلسطین کمک کرده است
عضو ارشد دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی "حماس" تاکید کرد که حجم کمک های علنی و مخفیانه جمهوری اسلامی ایران؛ چه در زمینه کمک رسانی، چه آموزش نظامی و چه کمک های مالی با کمک های هیچ طرف دیگری قابل مقایسه نیست.
موسی ابو مرزوق در گفتگو با بخش خبری ساعت 6 شبکه ماهواره ای الاقصی اعلام کرد که حجم کمک های ایران به مقاومت فلسطین با کمک های هیچ طرف دیگری قابل مقایسه نیست و بسیاری از کشورها نمی توانند چنین کمکی ارائه دهند.
ابو مرزوق درباره موضع جنبش حماس در قبال ایران اظهار داشت که حماس از هر طرفی که از آرمان فلسطین و مقاومت این ملت حمایت می کند، تشکر و قدردانی می کند و احترام زیادی برای آنها قائل است و جایگاه ایران هم در این زمینه مشخص و آشکار است؛ به ویژه که موضع تهران در این زمینه کاملا آشکار، همسو و هماهنگ با مواضع ملت های عربی و اسلامی و آزادگان جهان در حمایت از مقاومت است.
وی خواستار تلاش بی شائبه همگانی برای کاهش حجم تنش ها و اختلافات میان فرزندان امت اسلام و فلسطین که قدس محور اصلی آن به شمار می رود، شد و گفت این به نفع مسلمانان نیست که جهت قطب نمای خصومت و دشمنی آن از رژیم صهیونیستی که تنها دشمن آن به شمار می رود، منحرف شود و به سمت دیگری رود.
ابو مرزوق خاطر نشان کرد که سیاست حماس مبتنی بر عدم دخالت در امور داخلی کشورهای دیگر است و خواهد بود و ما قدردان تمامی طرف هایی هستیم که از آرمان فلسطین و مقاومت آن حمایت می کنند و زمینه پایداری و ایستادگی ملت فلسطین را فراهم می کنند تا فلسطین همچنان نقطه اشتراک امت با وجود تمامی اختلافات و دو دستگی های موجود باشد که ما در کنار دیگر خیرخواهان امت اسلام سعی در حل آنها را داریم.
محکومیت گسترده انتخاب رژیم صهیونیستی به ریاست کمیته مبارزه با تروریسم
انتخاب رژیم صهیونیستی به عنوان رئیس کمیته حقوق بین الملل و مبارزه با تروریسم سازمان ملل متحد انتقادات گسترده ای را در فلسطین، جهان عرب و اسلام و عرصه بین المللی به دنبال داشت؛ به طوری که پارلمان عربی امروز چهارشنبه از این انتخاب به عنوان "سیلی بر گوش حقوق بین الملل و لکه ننگی بر پیشانی سازمان ملل متحد" یاد کرد.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین به نقل از خبرگزاری بین المللی "آناتولی" ترکیه، پارلمان عربی با صدور بیانیه ای از زبان احمد جروان رئیس این پارلمان خاطر نشان کرد که «این مایه ننگ و شرم سازمان ملل است که نماینده رژیم صهیونیستی به عنوان رئیس کمیته مبارزه با تروریسم بین المللی انتخاب شود و این در حالی است که خود این رژیم بیش از 60 سال است که دست به اقدامات تروریستی علیه یک ملت بی گناه در فلسطین اشغالی می زند.»
از سوی دیگر، وزارت اطلاع رسانی فلسطین امروز چهارشنبه از انتخاب رژیم صهیونیستی به ریاست کمیته حقوقی سازمان ملل متحد انتقاد کرد و تاکید نمود که این کار نوعی نقض عرف ها و منشورهای بین المللی است که این رژیم را قانون شکن معرفی کرده و علیه آن اعلام جنگ کرده اند و از سوی دیگر، مجمع عمومی سازمان ملل، کمیته ای به نام مبارزه با استعمار دارد.
این وزارتخانه با صدور بیانیه ای مطبوعاتی خاطر نشان کرد که مصادره کمیته حقوقی سازمان ملل متحد توسط رژیم صهیونیستی که کارنامه سیاه آن مملو از اقدامات تروریستی دولتی، نقض مشروعیت بین المللی و حقوق بشر است، به منزله صدور حکم اعدام برای ارزش های انسانی و وارونه کردن مفاهیم حقوقی است و باید به این اقدام کارت قرمز نشان داد.
وزارت اطلاع رسانی فلسطین تاکید کرده است که حضور رژیم سردمدار تروریسم و افراطی گری و عامل مشروعیت بخشی به تبعیض و نژاد پرستی و مجری اصلی سیاست پاکسازی نژادی در راس کمیته حقوق بین المللی و مبارزه با تروریسم سازمان ملل، اشتباهی غیر قابل درک و نوعی تشویق به افراطی گری و تروریسم است.
این وزارتخانه از وزرای خارجه کشورهایی که به این مصوبه رای مثبت داده اند، خواسته است که در تصمیم خود که عقب نشینی خطرناک از اقدامات مشروع سازمان ملل متحد و ضربه ای سنگین به صلح و ثبات جهانی به شمار می رود، بازنگری کنند.
در همین راستا، احمد بحر نایب رئیس اول پارلمان فلسطین هم اقدام انتخاب بی سابقه نماینده رژیم صهیونیستی در سازمان ملل به ریاست کمیته حقوقی مجمع عمومی سازمان ملل و نامزد کردن این رژیم برای تصدی ریاست کمیته حقوق بین الملل و مبارزه با تروریسم این سازمان را محکوم کرد.
بحر خاطر نشان کرد که این اقدام جنایتی بزرگ در حق ملت فلسطین است که فجایع و مصیبت های زیادی را از سوی همین رژیم صهیونیستی متحمل شده است و در عین حال، این اقدام جنایتی بزرگ در حق تمامی ملت های تحت اشغال و تجاوز رژیم صهیونیستی است. وی این انتخاب را فاجعه ای علیه حقوق بین الملل و حقوق بشر بین المللی و تمامی منشورهای بین المللی حامی حقوق ملت ها و مبانی آزادی و دموکراسی و ارزش های اخلاقی و انسانی دانست.
نایب رئیس پارلمان فلسطین مجموعه کشورهای اروپای غربی و برخی کشورهای دیگر را در کنار بان کی مون دبیر کل سازمان ملل مسئول نفوذ رژیم صهیونیستی در سازمان ملل دانست و گفت این اقدام در حالی صورت می گیرد که خود این سازمان قبلا گزارش کمیته حقیقت یاب "گلدستون" را صادر کرده بود که در آن به نقض قوانین بین المللی و حقوق بشر بین المللی از سوی رژیم اشغالگر قدس در جریان جنگ سال های 2008 و 2009 رژیم صهیونیستی علیه غزه و ارتکاب جنایت های جنگی و غیر انسانی در آن اشاره شده بود و از همین رو، تصمیم انتخاب این رژیم به عنوان پاسدار عدالت و قوانین بین المللی و کنوانسیون های ژنو محکوم است.
بحر همچنین از پارلمان های دوست و همپیمان فلسطین و تمامی طرف های بین المللی و آزادگان جهان خواسته است که سازمان ملل را برای توقف این سیاست خود تحت فشار قرار دهند و تمام تلاش خود را برای تعلیق عضویت رژیم صهیونیستی در تمامی نهادهای وابسته به سازمان ملل به کار گیرند.
این در حالی است که جنبش مقاومت اسلامی "حماس" نیز دیروز سه شنبه خواستار لغو انتخاب نماینده رژیم صهیونیستی به عنوان رئیس کمیته مبارزه با تروریسم سازمان ملل شد. سامی ابو زهری سخنگوی "حماس" انتخاب نماینده رژیم صهیونیستی به عنوان رئیس کمیته مبارزه با تروریسم سازمان ملل را لکه ننگی بر پیشانی این سازمان و بی حرمتی به قوانین آن خواند.
ابوزهری تصریح کرد که این اقدام موجب تشویق دشمن صهیونیستی به ادامه سیاست های تروریستی اش علیه ملت فلسطین می شود. وی ضمن تاکید بر لزوم لغو این انتصاب، تصریح کرد که رژیم صهیونیستی نماد تروریسم به شمار می رود.
گفتنی است که دانی دانون نماینده رژیم اشغالگر قدس در سازمان ملل متحد اخیرا به عنوان رئیس کمیته حقوق بین الملل و مبارزه با تروریسم این سازمان انتخاب شد. این نخستین بار از زمان عضویت رژیم صهیونیستی در سازمان ملل متحد است که نماینده این رژیم ریاست یک کمیته حساس در این سازمان را بر عهده می گیرد.
بان کی مون اواخر ماه جاری به فلسطین سفر می کند
دبیر کل سازمان ملل قرار است طی روزهای 27 الی 29 ماه جاری به فلسطین سفر کند.
منابع آگاه فلسطینی اعلام کردند: بان کی مون دبیر کل سازمان ملل طی سفر به فلسطین طی روزهای 27 تا 29 ماه جاری، روز 28 ام از نوار غزه بازدید کرده و با دبیر کل آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی "آنروا" دیدار می کند تا در جریان روند طرح ها و پروژه های سازمان ملل با هدف بازسازی باریکه غزه در پرتو ادامه محاصره رژیم صهیونیستی قرار گیرد.
این منابع تاکید کردند که بان کی مون همچنین اعدام های اخیر در نوار غزه که با انتقاد برخی سازمان های حقوقی بین المللی همراه بود را نیز با مسئولان فلسطینی بررسی خواهد کرد.
لازم به ذکر است که بان کی مون ماه اکتبر سال 2014 نیز به باریکه غزه سفر کرده بود اما سفر اواخر ماه آینده وی به این باریکه به خاطر اعتراف های بین المللی به مساله فلسطین و ضرورت تلاش برای حل بحران های پیش روی ساکنان این باریکه از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
سریال هتک حرمت قبله نخست مسلمانان پایانی ندارد
شهرک نشینان صهیونیست امروز سه شنبه بار دیگر اقدام به هتک حرمت مسجد الاقصی کرده اند.
شهرک نشینان تندرو یهودی امروز سه شنبه تحت حمایت شدید نیروهای پلیس رژیم صهیونیستی از سمت باب المغاربه وارد مسجد الاقصی شدند.
اکثریت شهرک نشینان لباس های مذهبی یهودیان را بر تن کرده بودند و قصد برگزاری مراسم های آیین یهود را داشتند که نمازگزاران فلسطینی به آن ها اجازه این کار را ندادند.
نظامیان صهیونیست یکی از نگهبانان مسجد الاقصی را نیز به بهانه ایجاد مزاحمت برای شهرک نشینان صهیونیست بازداشت کردند.
لازم به ذکر است که شهرک نشینان تندرو یهودی در ماه مبارک رمضان تعرض به مسجد الاقصی را شدت بخشیده اند و اخیرا نیز کنست رژیم صهیونیستی تصمیم گرفته مجددا به اعضای کنست اجازه ورود به این مسجد مبارک را بدهد که این مساله ممکن است در نهایت به تشدید تنش در قدس و مسجد الاقصی منجر شود.
احتمال بازگشایی گذرگاه رفح در عید فطر
عضو کمیته مرکزی جبهه خلق برای آزادی فلسطین تاکید کرد که دولت مصر وعده داده است در صورت آرام بودن اوضاع امنیتی در منطقه سینا، در ایام عید فطر گذرگاه زمینی رفح را به روی فلسطینیان بازگشایی کند.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، جمیل مزهر امروز دوشنبه در اظهاراتی مطبوعاتی تصریح کرد که مسئولان مصری در جریان سفر اخیر هیات جبهه خلق به قاهره وعده هایی به این هیات داده اند که یکی از آن ها بازگشایی گذرگاه زمینی رفح در ایام عید مبارک فطر در صورت آرام بودن اوضاع امنیتی در سینا می باشد.
مزهر اظهار داشت که مصر بر پایان دودستگی و اختلافات داخلی فلسطین اصرار دارد.
وی همچنین خاطر نشان کرد که قاهره هرگز از مسئولیت های خود در قبال مساله فلسطین و پیشبرد پرونده آشتی ملی میان جنبش های فتح و حماس شانه خالی نمی کند. وی گفت فعلا زود است در مورد دیدار هیات های فتح و حماس در قاهره سخن بگوییم.
عضو کمیته مرکزی جبهه خلق برای آزادی فلسطین تاکید کرد که هنوز زمینه برای برگزاری دیدار هیات های فتح و حماس در قاهره فراهم نشده است اما با این حال تلاش های زیادی برای از میان برداشتن موانع موجود بر سر راه توافق نهایی دو طرف برای تحقق آشتی ملی صورت گرفته است.
جمیل مزهر با اشاره به اینکه تماس های زیادی بین برخی طرف ها به منظور از میان برداشتن این موانع انجام گرفته است، عنوان کرد که این تماس ها قطع نشده و همچنان ادامه دارد.
وی ابراز امیدواری کرد این موانع به زودی برداشته شده و آشتی ملی محقق شود.
بازداشت 215 زن و دختر جوان از آغاز انتفاضه قدس تاکنون
دایره مطالعات مرکز "اسرا"ی فلسطین اعلام کرد که رژیم صهیونیستی از آغاز انتفاضه سوم فلسطین در ماه اکتبر گذشته، سیاست بازداشت زنان و دختران جوان فلسطینی و به ویژه دختران نابالغ را شدت بخشیده است و در این مدت 215 نفر را بازداشت کرده است که در میان آنها چند پیرزن بالای 60 سال و زنان و مادران اسرا هم دیده می شوند.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، ریاض اشقر سخنگوی رسانه ای مرکز اسرای فلسطین خاطر نشان کرد که رژیم صهیونیستی حملات خود به زنان و دختران جوان فلسطینی را به شکل چشمگیری افزایش داده است و تقریبا هیچ روزی نیست که نظامیان صهیونیستی اقدام به بازداشت زنان یا دختران جوان نکنند و تعدادی از این زنان و دختران به مراکز بازجویی و زندان ها تحویل داده می شوند و برخی دیگر هم در صورت زخمی شدن در جریان درگیری ها روانه بیمارستان می شوند.
وی افزود شمار اسرای زن فلسطینی دربند زندان های صهیونیستی به 68 نفر رسیده است که در زندان های هشارون و دامون نگهداری می شوند و 11 نفر از آنها در اثر اصابت گلوله زخمی شده اند و به خاطر انتقال زودهنگام از بیمارستان به زندان قبل از تکمیل روند درمان شان، در شرایط بهداشتی و سلامتی ناگواری به سر می برند. در میان این اسرای زن، 18 دختر زیر 18 سال هم دیده می شوند که کوچکترین آنها "استبرق نور" 14 ساله اهل نابلس است که پس از زخمی شدن به ضرب گلوله بازداشت شده است.
اشقر تاکید کرد که رژیم اشغالگر قدس در طول انتفاضه قدس، حکم بازداشت اداری علیه تعداد زیادی از اسرای زن فلسطینی صادر کرده است؛ به طوری که 4 اسیر زن فلسطینی به نام های "سعاد عبد الکریم رزیقات" (28 ساله) از الخلیل، "دنیا علی مصلح" (19 ساله) از اردوگاه دهیشه در بیت لحم، "حنین عبد القادر اعمر" (39 ساله) از طولکرم و "سناء نایف عباد" از شهرک دورا در الخلیل در بازداشت اداری به سر می برند.
وی افزود که در میان این زنان و دختران بازداشت شده در جریان انتفاضه قدس، 36 دختر نابالغ هم دیده می شوند که شماری از آنها آزاد شده اند، اما 18 نفر همچنان در شرایط سخت در بازداشت به سر می برند و کم سن و سال ترین آنها "استبرق نور" (14 ساله) از نابلس و "لمی بکری" (15 ساله) از الخلیل هستند.
سخنگوی مرکز اسرای فلسطین تصریح کرد که تعداد زیادی از زنان و دختران جوان به خاطر کامنت های خود در پایگاه های ارتباط جمعی که رژیم صهیونیستی آنها را تحریک و تشویق به تداوم عملیات های مقاومتی می داند، بازداشت شده اند؛ به طوری که بیش از 30 زن و دختر جوان به این بهانه بازداشت شده اند و هنوز تعدادی از آنها در بازداشت به سر می برند که از جمله آنها می توان به "سماح دویک" (25 ساله) روزنامه نگار اهل قدس اشغالی اشاره کرد که در تاریخ 10/4/2016 بازداشت شده است و دادستانی نظامی رژیم صهیونیستی او را به تحریک علیه این رژیم در پایگاه ارتباط جمعی "فیسبوک" متهم کرده است.
وی افزود اوضاع اسرای زن دربند زندان های صهیونیستی به شدت سخت و دشوار است و آنها از هیچ گونه حریم خصوصی برخوردار نیستند؛ چرا که دوربین های مدار بسته 24 ساعته آنها را زیر نظر دارند و در زندان ها کمترین نیازهای زندگی عادی فراهم نیست. علاوه بر این، رژیم صهیونیستی دست به اقدامات ظالمانه علیه این گروه از اسرا می زند و آنها را از ملاقات با خانواده محروم کرده و در معرض حبس انفرادی و تفتیش قرار می دهد.
اشقر در پایان از موسسات دولتی داعیه دار حمایت از حقوق زنان خواست که برای حمایت از زنان فلسطینی در برابر جنایت های رژیم صهیونیستی و به ویژه تیراندازی های بی دلیل و جهت، کشتار بی رحمانه و بازداشت های جائرانه وارد عمل شوند.
رژیم صهیونیستی: حماس 32 آزمایش موشکی جدید انجام داده است
ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرد که گردان های شهید عزالدین قسام شاخه نظامی جنبش مقاومت اسلامی حماس روز جمعه در ادامه آزمایش های موشکی خود 32 موشک از مناطق مختلف نوار غزه به سمت دریا شلیک کرده است.
رادیو سراسری ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرد: حماس این آزمایش ها را به منظور آمادگی هرچه بیشتر برای جنگ آتی با رژیم صهیونیستی انجام داده است.
نظر شما