هدیه رمضانی امام زمان(عج)/دعای افتتاح؛ انشای حضرت حجت(عج) یا نائبان خاص؟!

خبرگزاری شبستان: علامه مجلسی در کتاب زادالمعاد خود نوشته از امام زمان (عج) است که هر کسی دعای افتتاح را بخواند، فرشتگان دعای او را می شنوند و برایش طلب استغفار می کنند.

حجت الاسلام عباس رمضانعلی زاده فر، کارشناس مباحث مهدوی در گفت و گو با خبرنگار مهدویت خبرگزاری شبستان درباره اهمیت قرائت دعای افتتاح در شب های ماه مبارک رمضان بیان کرد: ماه رمضان بهار دو قرآن است، یکی قرآن نازل که در همین ماه مباک رمضان در شب قدر نازل شده است و دیگری قرآن صاعد که همان دعاست و از سیره پاک مومنین به عرش الهی صعود می کند.

 

وی ادامه داد: به ما گفته اند اگر می خواهید خدا با شما حرف بزند، قرآن بخوانید که قرآن کلام الله است و اگر می خواهید خدا با شما حرف بزند، نماز بخوانید و دست بر دعا بردارید که خدا سمیع الدعا است به همین خاطر است که در نماز هم می خوانیم "سمع الله لمن حمده" خدا دعای حامدین را می شنود و برآورده می کند.

 

این کارشناس مهدوی تصریح کرد: علاوه بر دعای ابوحمزه ثمالی و دعای سحر و دیگر ادعیه روزها و شب های ماه مبارک رمضان یکی از دعاهایی که کاروان رمضان با آن انس دارد و نوای آن از مساجد و تکایا طنین انداز است، دعای افتتاح است که منابع معتبری هم دارد.

 

حجت الاسلام رمضانعلی زاده ابراز کرد: حدود شش نفر از علمای بزرگ ما مثل شیخ طوسی در کتاب تهذیب و سید بن طاووس در کتاب اقبال و کفهمی در بلدالامین و مرحوم فیض کاشانی در الوافی و علامه مجلسی در بحارالانوار و شیخ عباس قمی در مفاتیح الجنان این دعا را در کتاب های معتبر خود نقل کرده اند.

 

وی با بیان اینکه دعای افتتاح انتساب به امام زمان (عج) دارد، گفت: بزرگان ما این دعا را از محمد بن عثمان بن سعید امری نقل کرده اند که یکی از نواب اربعه و از یاران مخلص و مطمئن امام زمان (عج) در زمان غیبت صغری بوده است.

 

به گفته این استاد حوزه و دانشگاه، بزرگان ما گفته اند شواهدی داریم که این دعا از امام زمان (عج) است و نه از خود نایب خاص.

 

وی با اشاره به شواهدی که برای انتساب دعای افتتاح به امام زمان (عج) وجود دارد، بیان کرد: علامه مجلسی در بحارالانوار گفته است من این دعا را نقل می کنم از محمدبن عثمان عن القائم (عج)‌ به این معنا که از امام زمان (عج) نقل کرده اند. کفعمی هم گفته است مستحب است این دعا را در شب های ماه رمضان بخوانید و اگر دعای امام معصوم نباشد کسی نمی تواند بگوید مستحب است.

 

این کارشناس مهدوی در ادامه تاکید کرد: علامه مجلسی در کتاب زادالمعاد خود نوشته از امام زمان (عج) که هر کسی دعای افتتاح را بخواند، فرشتگان دعای او را می شنوند و برایش طلب استغفار می کنند. این نشانه های تاریخی که بیان کردیم نشان می دهد این دعا در زمان ائمه دیگر (ع) نبوده است و دعا بطور مستقیم از خود امام زمان (عج) نقل شده است.

 

وی درباره مفاد محتوای دعای افتتاح نیز اظهار کرد: مفاد این دعا در سه موضوع خلاصه می شود نخست حمد و ثنای پروردگار، دوم در صلوات بر پیامبر (ص) و ائمه اطهار (ع) و سوم انتظار حضرت ولیعصر (عج) و این مهمترین قسمت در این دعاست که به موضوع مهدویت اشاره می کند.

 

حجت الاسلام رمضانعلی زاده در پایان خاطرنشان کرد: در این دعا حمدهای 18 گانه داریم، صلوات های ششگانه و نیایش های هفتگانه به گونه ای که 18 بار در این دعا می گوییم الحمدالله الذی و شش صلوات بر ائمه اطهار (ع) می فرستیم و نیایش های هفت گانه ای دارد که آن را قرائت می کنیم.

 

کد خبر 551584

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha