خبرگزاری شبستان_ خرم آباد، با آغاز فصل گرما دوباره هر بار از سویی در پی غفلتی از گردشگران و یا سودجویی از سوی برخی شعله آتشی به جان جنگل های لرستان می افتد.
امسال در پی بارش های خوب باران در فصل بهار و رویش گیاهان در دامن طبیعت خطر حریق در جنگل های استان پیش بینی می شود.
همان گونه که انتظار می رفت بازار آتش سوزی جنگل های لرستان با آغاز فصل گرما گرم شد.
هم اکنون دو روز است که جنگل های لرستان در منطقه پلدختر طعمه حریق شده است.
بالغ برپنج هکتار از جنگل های پلدختر در آتش سوخت
سرهنگ عبدالوند، فرمانده انتظامي پلدختر در این خصوص به خبرنگار خبرگزاری شبستان، گفت: مراتع و جنگلهاي منطقه كوهستاني تنام ( چشمه كول تاك) و شاداب كوه در ضلع جنوب شرقي شهرستان پلدختر طعمه حریق شده است.
وی افزود: این آتش سوزی در حوزه استحفاظي ميانكوه غربي رخ داده است و بلافاصله اكيپ هاي تلفيقي از پاسگاه هاي جلوگير، غربي، شرقي و جايدر اين فرماندهي با نيروهاي مردمي و منابع طبيعي به منطقه اعزام شدند.
فرمانده انتظامي پلدختر، با اشاره به اینکه هم اکنون تلاش برای مهار حریق ادامه دارد، خاطرنشان : تاکنون در اين حادثه پنج هكتار از مراتع و جنگل ها دچار آتش سوزي شده است.
صعب العبور بودن منطقه آتش سوزی و وزش باد کار اطفای حریق را با مشکل مواجه کرد
نورالدین درمنان، فرماندار پلدختر نیز در این خصوص گفت: آتش سوزی بامداد روز سه شنبه در شهرستان پلدختر آغاز شده و تاکنون ادامه درد.
وی با اشاره به موقعیت سخت منطقه دچار حریق شده کوه های پلدختر، افزود: این منطقه دارای شیبی تند، صخره ای و صعب العبور است.
درمنان با اشاره به اعزام نیروهای امدادی، نظامی و مردمی برای خاموش کردن حریق، اظهار داشت: تا رسیدن نیروها به محل آتش سوزی باید مسیری طولانی در حد 10 ساعت پیاده روی طی شود.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه از بالگرد منابع طبیعی برای اطفای حریق استفاده شده است، خاطرنشان کرد: وجود بالگرد نقش مهمی در مهار آتش داشت و تاحدودی آتش مهار شد.
وی ادامه داد: متاسفانه به دلیل وزش باد تند در منطقه و غلتیدن چوب های حاوی ذعال شامگاه دیروز بخش دیگری از این منطقه دچار حریق شده است.
درمنان، افزود: جهت مهار کامل آتش نیروهای تازه نفس امدادی به منطقه اعزام شده اند که بدون هیچ امکاناتی مشغول مهار آتش سوزی هستند.
فرماندار پلدختر گفت: تاکنون میزان دقیقی از خسارت های ناشی از حریق در این منطقه مشخص نشده است.
سالانه بیش از دو هزار و ۶۰۰ هکتار از جنگل های لرستان در آتش سوزی از بین می رود
شیرزاد نجفی،مدیرکل منابع طبیعی استان لرستان نیز در این خصوص به خبرنگار خبرگزاری شبستان، گفت: مساحت جنگل های لرستان 1میلیون و 218 هزار و 312 هکتار و وسعت مراتع استان نیز 883 هزار و 503 هکتاراست.
وی با اشاره به اینکه سالیانه دوهزار و600هتکار جنگل و مرتع استان لرستان دچار آتش سوزی می شود، افزود: با توجه به اینکه جنگل های لرستان از اطفای حریق هر ساله خسارت زیادی می بینند اولین نیاز این نهاد وجود پایگاه اطفای حریق در استان است.
نجفی، بیان کرد: جنگل های استان لرستان دارای مناطق صعب العبور و شیب زیاد است و کنترل جنگل های ما واقعا کار بسیار سختی است.
این مقام مسئول با اشاره به افزایش نگهبان های مراتع لرستان ضروری است، افزود: متاسفانه هم اکنون برای هر 35 هزارهکتار تنها یک نگهبان در جنگل های استان لرستان مشغول خدمت است.
نجفی، ابراز کرد: 70 نقطه بحرانی در استان لرستان وجود دارد، که صیانت از آنها به منظور جلوگیری از حریق نیازمند افزایش نیرو و افزایش تجهیزات است.
مدیرکل منابع طبیعی استان لرستان، افزود: امسال برای نخستین بار هفت دستگاه ماشین مجهز و مخصوص حریق به استان آمده که 7 شهرستان با این ماشین ها تجهیز شده اند.
نجفی، خاطرنشان کرد: برای سه دستگاه ماشین مجهز مخصوص اطفای حریق در استان اقداماتی انجام شده است که این سه دستگاه نیز تهیه خواهد شد.
وی افزود: پایگاه اطفای حریق استان لرستان در زمینی به مساحت یک هزار و 300 متر مربع در منطقه بام لرستان در خرم آباد در حال احداث است که این مرکز تا پایان سال جاری به بهره برداری خواهد شد.
این مقام مسئول، با اشاره به برنامه های این نهاد در حوزه آموزش، گفت: در بحث آموزش در سال 94 بیش از شش هزار دانش آموز آموزش دیده اند.
نجفی، افزود: برای تمام کارمندان و کارکنان دولت و همچنین خبرنگاران کارت همیار طبیعت صادر خواهد شد.
آتش سوزی جنگل ها و مراتع از چالش های مهم فرا روی منابع طبیعی استان استان لرستان است که جهت مقابله با این چالش برنامه ریزی جدی و توسعه تجهیزات ضروری است.
با توجه به اینکه عامل عمده آتش سوزی های عامل انسانی است، آگاه سازی مردم از هر قشر و مقطع سنی می تواند در کاهش حریق در مراتع و جنگل ها موثر باشد.
همچنین با توجه به اینکه عموم مردم استان علاقه خاصی به حضور در دامن طبیعت و کوهنوردی دارند، ارائه آموزش در جهت صیانت از مراتع و جنگل ها می تواند موثر باشد.
نظر شما