نوجواني دوره برزخ عمر/ كاهش آسيب ها در گرو رفتار صحيح والدين با نوجوانان

خبرگزاری شبستان: مشاور مرکز پاسخگویی به سوالات شرعی حوزه علمیه قزوین گفت: دوره نوجواني دوره برزخ عمر و دوره بسيار حساسي است و بايد به اين دوره توجه وي‍‍ژه اي شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، حجت الاسلام محمد محمدحسینی ظهر امروز (26 خرداد) در سلسله نشست های سبک زندگی اسلامی که در دفتر پاسخگویی به سوالات شرعی قزوین برگزار شد، بیان کرد: دوره نوجواني با بحران هايي همراه است كه هويت، شناخت و بلوغ از جمله مواردي است كه نوجوان در اين مسائل دچار بحران مي شود.

 

وي ادامه داد: خيلي از والدين نسبت به روحيات نوجوانان شناخت ندارند و با رفتار نابجا باعث آسيب هايي به او مي شوند؛ نوجوان بدون اينكه خود بخواهد در جسم و روانش با تغييرات و تلاطمي روبرو مي شود و اگر پدر و مادر اين تغييرات را نشناسند با برخوردهاي نادرست زمينه ساز درگيري و آسيب هاي جدي در نوجوان خود مي شوند.

 

مشاور مرکز پاسخگویی به سوالات شرعی حوزه علمیه قزوین اضافه كرد: دوره نوجواني دوره برزخ عمر و دوره بسيار حساسي است و روحيات ضعيف مي شود بنابراين بايد به اين دوره توجه داشت.

 

وي عنوان كرد: بلوغ مرحله اي در دوره نوجواني است كه پدر و مادر بايد در اين خصوص با فرزندشان بايد صحبت كنند ولي متأسفانه در بيشتر خانواده ها اين كار صورت نمي گيرد، البته در خصوص دوره بلوغ بايد به اندازه سطح ظرفيت فرزندان مان با او سخن بگوييم.

 

حجت الاسلام محمدحسيني توضيح داد: بلوغ به معناي رسيدن به سن رشد و مرد و زن شدن است و برخي بلوغ را مرحله رشد از كودكي به بزرگسالي مي دانند و در واقع بلوغ شامل حركت از كودكي به بزرگسالي است.

 

وي تصريح كرد: الان سن بلوغ كاهش يافته است و البته بلوغ شامل انواع جسماني، رواني، اجتماعي و هيجاني است كه در بلوغ جسماني تغييراتي در جسم فرد رخ مي دهد.

 

مشاور مرکز پاسخگویی به سوالات شرعی حوزه علمیه قزوین اعلام كرد: در بلوغ رواني فرد به فهمي مي رسد كه كارهايش را مي داند چگونه انجام دهد، در بلوغ اجتماعي جايگاه فرد در اجتماع مشخص است و شغل مي يابد و در بلوغ هيجاني نيز فرد در رفتارهاي خود پرخاشگري دارد.

 

وي خاطر نشان كرد: در پسران سنين بلوغ جسمي بين 10 تا 16 سالگي و در دختران اين امر از 9 تا 18 سالگي است.

 

حجت الاسلام محمدحسيني با اشاره به بحران هويت در دوره نوجواني يادآور شد: نوجوانان در بحث هويتي دچار سوالاتي مي شوند كه بايد به اين سوالات پاسخ داد.

 

وي اظهار كرد: اگر به سوالاتي كه در ذهن نوجوان است پاسخ ندهيم بايد منتظر انحراف بود و اين سوالات نوجوان نيز بيشتر براي هويت يابي است و نوجواني دوره همسن پرستي است بنابراين اگر از سوي والدين سركوب شود به سوي همسالان كشيده شده بنابراين والدين بايد براي نوجوان خود وقت و زمان بگذارند.

کد خبر 551478

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha