احیای اشتغال و به ظرفیت رسانی واحدهای نیمه فعال کردستان اولویت اول استان است

خبرگزاری شبستان: رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان، احیای اشتغال از دست رفته و به ظرفیت رسانی واحدهای تولیدی نیمه فعال استان را اولویت اول این سازمان و دولت اعلام کرد و گفت: تمام توان خود را در این راستا به کار خواهیم گرفت.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از سنندج، محمد دره وزمی، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان امروز (26 خرداد) در نشست صمیمانه با اصحاب رسانه استان با بیان اینکه این سازمان خود را موظف به پاسخگویی به مردم می داند، اظهار کرد: دولت تدبیر و امید دولت پاسخگو است و در چهارچوب شعارهای دولت برای توسعه کردستان خود را موظف و متعهد به پاسخگویی به مردم می دانیم.

 

وی به مشکلات پیش روی استان شامل بیکاری و توسعه نیافتگی اشاره کرد و ادامه داد: سازمان در سه حوزه صنعت، معدن و تجارت داخلی و خارجی فعالیت می کند و از این سازمان انتظار می رود در چهارچوب مسئولیت هایش استان را در مسیر توسعه قرار دهد و مشکلات پیش روی آن را رفع کند که همه همکاران این سازمان برای رفع موانع تولید و مشکلات پیش روی استان تمام تلاش شان را به کار می گیرند.

 

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان اذعان کرد: به فرموده مقام معظم رهبری سال 95 با عنوان سال اقتصاد مقاومتی اقدام و عمل نامگذاری شده است و در همین راستا فعال کردن واحدهای تولیدی به عنوان اولویت اول دولت و سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان در دستور کار قرار گرفت.

 

دره وزمی، احیای اشتغال از دست رفته واحدهای تولیدی استان را اولویت اول این سازمان و دولت اعلام کرد و افزود: تمام توان خود را به صورت روزانه و ساعتی برای احیای اشغال از دست رفته و به ظرفیت رسانی واحدهای تولیدی استان به کار خواهیم گرفت و در این راستا از هیچ کوششی دریغ نخواهیم کرد.

 

وی ظرفیت اشتغال واحدهای راکد و نیمه فعال استان را ۶ هزار نفر اعلام و تصریح کرد: احیای اشتغال این افراد به عنوان اولویت یک در دستور کار سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان قرار دارد.

 

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان به وضعیت موجود صنعت استان اشاره کرد و افزود: سال گذشته برای روشنگری افکار عمومی و وضعیت موجود صنعت استان پایشی انجام شد که در راستای این پایش هزار و 31 پروانه بهره برداری صنعتی در استان صادر شده است.

 

دره وزمی بیان کرد: از این تعداد، 143 پروانه فاقد هر گونه امکانات و خط تولید بود که با کسر این تعداد واحد غیرموجود تعداد واحدهای تولیدی استان به 888 واحد رسید.

 

وی با بیان اینکه 151 پروانه تولیدی استان، فقط دارای ساختمان و امکانات از رده خارج و غیر فعال است، عنوان کرد: در حال حاضر 737 واحد تولیدی که بشود اسم تولید بر روی آن گذاشت در استان وجود دارد که از این تعداد نیز 132 واحد تعطیل، 244 واحد نیمه فعال، 361 واحد بالای 50 درصد فعالیت می کنند.

 

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان اشتغال اسمی این تعداد واحد تولیدی را 14 هزار نفر اعلام کرد و افزود: اشتغال واقعی این واحدها هشت هزار و 500 نفر است.

 

این مقام مسئول مشکلاتی همچون عدم سرمایه در گردش، سومدیریت، عدم بازار و ... را از جمله مشکلات واحدهای تعطیل و نیمه تعطیل استان برشمرد و گفت: با تمام توان در جهت رفع مشکلات واحدهای تولیدی استان فعالیت می کنیم.

 

دره وزمی، صنایع خرد و کوچک را مشکل اکثر واحدهای تولیدی استان عنوان کرد و ابراز داشت: 53 درصد واحدهای تولیدی استان زیر 10 نفر، 43/5 درصد بین 10 تا 50 نفر، 3/12 بین 50 تا 100 نفر، 1/5 درصد بالای 100 نفر اشتغال دارند.

 

وی بهره برداری از واحدهای تولیدی بزرگ و مادر در راستای حمایت از واحدهای خرد را به عنوان یکی از اهداف سازمان نام برد و اظهار داشت: یکی از خلاءهای ما عدم حضور شرکت های مادر و تخصصی در استان است و تلاش کردیم پای این شرکت ها را به استان باز کنیم که در همین راستا در سال 94 با دو شرکت سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران(ایدرو) و سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)تفاهمنامه همکاری به امضا رسیده است.

 

وی ادامه داد: گسترش زنجیره فولاد، کلنگ زنی کارخانه لاستیک سازی و سرمایه گذاری 49 درصدی کارخانه قطعه سازی خودرو از جمله همکاری های حاصل از امضای این دو تفاهمنامه در استان است.

 

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان همچنین گفت: برای توسعه استان به سرمایه گذاری داخلی تکیه نکردیم و شرکت سرمایه گذاری عراقی برای ساخت کارخانه کنسانتره، گندله در سقز اقدام کرد و ما نیز برای این سرمایه گذاری زمین اختصاص دادیم و عملیات اجرایی آن در سقز شروع شده است.

 

دره وزمی ادامه داد: شرکت سرمایه گذاری توتون آپادانا نیز با مشارکت شرکت ترکیه ای برای کارخانه تولید سیگار در سقر با محور صادرات اقدام کرده و کار اجرایی آن شروع شده است.

 

وی از بهره برداری از کارخانه لاستیک بازر از ابتدای سال 96 خبر داد و افزود: پتروشیمی استان نیز تا دو ماه آینده به بهره برداری می رسد که اگر این صنایع بزرگ در استان به بهره برداری برسند در توسعه صنعتی تحرک بزرگ انجام می شود.

 

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان همچنین گفت: شرکت توسعه معادن کردستان نیز با سرمایه گذاری 40 درصد دولتی و 60 درصد شرکت های عمومی آغاز شده است که کار این شرکت انجام عملیات اکتشافی و فراوری گونه های معدنی در راستای تکمیل و راه اندازی زنجیره فولاد استان است که با ظرفیت هشت هزار و 500 کیلومتر مساحت برای مطالعات نوین معدنی فعالیتش را شروع کرده است.

 

دره وزمی، با بیان اینکه سه هزار و 800 کیلومتر از این پهنه معدنی در سقز و چهار هزار و 700 کیلومتر دیگر آن در شهرهای قروه و بیجار است، افزود: این مطالعات اکتشافی ثمره اش این است به طور دقیق می دانیم چه میزان معدن با چه ظرفیتی در زیر زمین داریم که خوشبختانه مرحله اول این مطالعات اکتشافی به انجام رسیده است و ظرفیت مطالعات این پهنه ها در اینده به 15 هزار کیلومتر خواهد رسید.

 

وی از اهتمام وزیر صنعت، معدن و تجارت و استاندار برای اجرای زنجیره فولاد به ظرفیت 2 میلیون تن در استان خبر داد و افزود: مشکلات حوزه صنعت استان روی میز مقامات کشوری قرار دارد و حتی یک روز از مشکلات پیش روی استان غافل نبوده ایم.

 

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان همچنین گفت: کارخانه ایستک کردستان در اسفند ماه سال گذشته تعطیل شد که با رفع موانع پیش روی این واحد تولیدی و کمک مالک کارخانه اول تیر جاری این واحد تولیدی مجددا شروع به کار می کند و اشتغال از دست رفته آن احیا خواهد شد.

 

دره وزمی، به حوزه معدن استان نیز اشاره و بیان کرد: در کردستان 18 گونه های مختلف معدنی وجود دارد که در همین راستا 364 پروانه بهره برداری برای معادن استان صادر شده است.

 

وی افزود: از 364 معدن استان، تعداد 216 معدن سنگ لاشه هستند که به فعالیت های عمرانی محدود می شوند و اگر فعالیت های عمرانی استان با مشکل مواجه شوند این معادن نیز دچار مشکل تولید خواهند شد.

 

به گفته وی، 14 معدن سنگ آهن، 21 معدن پوکه، 64 معدن سنگ تزینیف یک معدن باریت، 2 معدن طلا، معادن سیلیس، فلدسپات، گچ، آهک و پزولان با ظرفیت 600 میلیون تن به عنوان ذخیره قطعی بای فراوری تولید ارزش افزوده و تولید ثروت استان وجود دارند.

 

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان با اشاره به حوزه  صادرات و تجارت استان نیز گریزی زد و خاطر نشان کرد: 2 هزار و 270 کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق داریم که از این مرز در سال 94، 474 میلیون دلار صادرات انجام شده است و ظرفیت صادرات استان خیلی بیشتر از این میزان است و ما در سال جاری از حداکثر ظرفیت صادرات استان بهره خواهیم گرفت.

 

 

  

 

کد خبر 551441

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha