به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، تعیین اعضای کمیسیون امنیت ملی، حضور وزرای خارجه، راه و جهاد کشاورزی، تصویب یک فوریت طرح نسخ برخی از قوانین در حوزه مالیات برخی از سرتیترهای اخبار حوزه پارلمان در هفته گذشته بود. ادامه اخبار و رویدادهای این حوزه را در گزارش زیر بخوانید:
برجام دستاورد مهم دولت یازدهم/دولت در بخشهای اقتصادی ضعفها را برطرف کند
سیدکاظم دلخوش، نماینده صومعه سرا در مجلس با اشاره به عملکرد سه ساله دولت یازدهم به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: دولت اقای روحانی در راستای کاهش تنش و پیگیری حل مشکلات مردم خوب عمل کرد ولی در بخشهایی نیز ضعفهایی داشت.
وی با اشاره به عملکرد خوب دولت در سیاست خارجی اظهار کرد: بنابر فرموده رهبری ما در عرصه بین المللی سیاسی و امنیتی به واسطه عملکرد خوب وزیر امور خارجه به خوبی عمل کردهایم.
وی با بیان اینکه ما در بخشهای اقتصادی ضعف هایی داریم که باید این ضعفها پوشش داده شود گفت: در شرایط فعلی که بنابر فرموده رهبری سال اقتصاد مقاومتی اقدام و عمل نامگذاری شده است قطعا باید دولت در راستای حل مشکلات اقتصادی به خوبی تدبیر و سپس عمل کند.
دلخوش گفت: زمانی مشکل کشور تورم بود ولی در حال حاضر رکود نیز به ان اضافه شده است و همین موضوع باعث ایجاد مشکلات بیشتری در بخشهای سیاست اقتصادی دولت شده است که باید دولت نه تنها این تورم را کنترل کند بلکه راههای رکود را نیز ببندد تا بتواند به این طریق گیرها و مشکلاتی را که تورم و رکود با هم ایجاد کرده اند برطرف کند.
وی در پایان برجام را مهمترین دولت یازدهم عنوان کرد و گفت: ما با برجام توانستیم حقانیت خودمان را به کشورهایی که علیه ما توطئه می کردند و ما را مورد تهدید قرار می دادند ثابت کنیم.
اعتراض نماینده مبارکه نسبت به رای گیری برای عضویت نمایندگان در کمیسیونها
زهرا سعیدی نماینده مبارکه در مجلس شورای اسلامی در پایان جلسه علنی دوشنبه 24 خرداد در تذکری شفاهی گفت: دادن حق صاحبان استحقاق بدون هیچ تبعیضی به آنها عدالت است، این تعریف عدالت از زبان شهید مطهری است.
وی اظهار کرد: ماده 40 آییننامه در مورد تعیین اعضای کمیسیونهاست، چند روز پیش که اعضا و روسای شعب طبق همین آیین نامه به قرآن قسم خوردند که طبق آن عمل کنیم حال باید دید که تخصص تجربه و سابقه عضویت درکمیسیونها که بررسی شده حضور افراد در این سه کمیسیون رای گیری شده بر چه اساسی انجام شده است؟
سعیدی تصریح کرد: مگر میشود ملاک افراد را برای رأی دادن نظر شخصی رییس شعبه در نظر گرفت در حالی که وی قسم خورده بر اساس تخصص تجربه و سابقه در مورد کمیسیون ها اظهار نظر کند.
وی گفت: چه اتفاقی افتاده است که دکترای نفت از حضور در کمیسیون انرژی بازماند؟ چه شده است که بنده با داشتن دو فوق لیسانس صنایع، تخصص، تجربه و مقالاتم از حضور در کمیسیون صنایع و معادن بازماندهام؟
سعیدی اظهار داشت: بنده با تخصصم میتوانم در مجلس کار انجام دهم، طبق تبصره یک ماده 41 نمایندگان مذکور حق شرکت در جلسه جهت دفاع از پیشنهاد خود را دارند اما رأیگیری بدون حضور آن نمایندگان صورت میگیرد و این تبصره شامل حال روسای شعب نیز میشود.
نماینده مردم مبارکه گفت: روز گذشته که بنده و سایر نمایندگان برای دفاع از پیشنهادمان دفاع میکردیم، به ما اعلام شد که دفاع نکنید. بنده از ریاست مجلس و شعب میخواهم نسبت به اینکه اعمال نظر شخصی در مورد تقسیم نمایندگان در کمیسیونها صورت گرفته است، نگاه ویژهای انجام شود.
بعد از پایان سخنان سعیدی تعداد زیادی از نمایندگان با دست زدن وی را مورد تشویق قرار دادند.
اتمام یک میلیون و ۹۰۰ هزار واحد مسکن مهر/در حال پیگیری برای اجرای تمام اجزای شهر فرودگاهی هستیم
وزیر راه و شهرسازی در ادامه جلسه علنی امروز دوشنبه 24 خرداد و در بخش دوم سخنان خود در پاسخ به سوالات نمایندگان گفت: ما برای 300 هزار کیلومتر راه اهن و برای اتمام انها نیاز به 59 هزار میلیارد تومان اعتبار داریم اینکه فکر شود ما این بودجه را می توانیم تامین کنیم اشتباه است البته ما راهکاری در لایحه احکام دائمی شدن برنامه های 5 ساله ارایه داده ایم و ان ایجاد صندوق توسعه حمل و نقل بود که با حضور سرمایه گذاران بخش خصوصی بتوانیم این پروژه ها را اجرایی کنیم که البته این لایحه نیز از سوی شورای نگهبان رد شد.
وی با بیان اینکه ما در بخش منطق مدیریت حمل و نقل در ایران تجدیدنظر کنیم گفت: در بخش مسکن مهر ما توانسته ایم 1 میلیون و 900 هزار واحد را به اتمام برسانیم و مابقی نیز 70 درصد پیشرفته داشتهاند.
وی تصریح کرد: البته اتمام پروژه های مسکن مهر نیازهای بحثهای زیرساختی است که بنده با این بودجه قطعا نمی توانم انها را به اتمام برسانم.
وی در بحث کریدورها گفت: ما قطار چین به تهران را داشتیم و این یعنی یک کریدور جدید و راه اهن قزوین به رشت 90 درصد پیشرفت داشته است و در مورد راه اهن رشت به استارا نیز در حال مطالعه برای فاینانس های بین المللی هستیم.
وزیر راه با بیان اینکه به زودی گزارش تنقیح قوانین در وزارت راه و شهرسازی را به مجلس دهم ارایه می دهم گفت: ما در بحث احداث شهر فرودگاهی که مصوبه مجلس بوده است پیگیری هایی را انجام داده ایم و در این زمینه منطقه ازاد ایجاد کرده ایم ترمینال سلام فرودگاه امام را به زودی مورد بهره برداری قرار میدهیم و تمام پیش بینی برای ترمینال 22 میلیون نفری را نیز انجام دادیم که همه اینها در راه احداث شهر فرودگاهی است.
تولیدکنندگان چای امروز سرایدار ویلاهایی هستند که درمزارعشان ساخته شده است
مهرداد لاهوتی نماینده لنگرود در مجلس در ادامه جلسه علنی امروز دوشنبه 24 خرداد و پس از سخنان وزیر جهاد کشاورزی گفت: اقای وزیر شما می گویید که می خواهید در سال 95 ده میلیون تن گندم خریداری کنید ایا باز هم بحث اب و هوا را مطرح خواهید کرد و یا قطعا به چنین اماری خواهید رسید.
وی اظهار کرد: تولید برنج ما در کشور 2 میلیون و 400 هزار تن است که مصرف برنج در داخل کشور 2 میلیون و 800 هزار تن است و ما 400 هزار تن برنج وارد می کنیم اما برخی به بهانه واردات همین 400 هزار تن تا 2 الی 3 میلیون تن برنج وارد کشور می کنند و در واقع همین 400 هزار تن بلایی برای کشور شده است.
وی خطاب به وزیر جهاد کشاورزی گفت: ساماندهی این 400 هزار تن را به بنده بدهید و ببنید چگونه بدون اینکه حتی اضافه بر ان چیزی به کشور وارد شود ساماندهی کنم.
وی همچنین با انتقاد از عدم حمایت وزارت جهاد کشاورزی برای تولید چای گفت: امروز مزارع تولید چای تغییر کاربری داده اند و به ویلا و باغ تبدیل شدهاند و کشاورزانی که روزی تولید چای داشته اند امروز سرایدار همان ویلاها و باغها هستند.
وی همچنین تصریح کرد: سال گذشته 200 هزار تن کیوی روی دست کشاورزان ماند معلوم نیست این کشاورزان را چه کسی خواهد داد.
نیاز به پشتیبانی مجلس دهم در بخش کشاورزی داریم
محسن جلالپور رئیس اتاق بازرگانی پس از سخنان وزیر جهاد کشاورزی در جلسه دوشنبه 24 خرداد گفت: ما برای اینکه بهره وری را در بخش کشاورزی بالا ببریم باید سیاستهای وزارت جهاد کشاورزی در این بخش، سیاستهای حمایتی هدفمند باشد و با نگاه به بهره وری بیشتر انجام شود.
وی اظهار کرد: ما هنوز بیش از 4 میلیون هکتار از اراضی کشاورزی مان تحت آبیاری تحت فشار قرار نگرفتهاند که لازم است این وزارتخانه بحث بهره ورزی اب در هر مترمکعب اب به صورت ویژه ببیند.
جلال پور تاکید کرد: حمایت در مقابل بهره وری و بهره وری در مقابل عدد و رقم باید اتفاق بیفتد ما از وزیر جهاد کشاورزی می خواهیم در قالب تولید رقابتی اهداف را دنبال کند.
وی تصریح کرد: ما در بخش خصوصی این امادگی را داریم که این اهداف را دنبال کنیم و قطعاً باید بخشی از تحقیقات در وزارت جهاد کشاورزی به مصرف کننده و بخش خصوصی واگذار شود.
رئیس اتاق بازرگانی تاکید کرد: در بحث هدفمندی یارانه ها ما معتقدیم پرداخت مستقیم به همه با هم تولید و بهره وری را بالا نمی برد بلکه باید این یارانه به نسبت بهره وری ارایه شود.
وی گفت: در مورد قیمت های تضمینی کشاورزی ما به غیر از هدف امنیتی غذایی ما در بحث صادرات نمی توانیم راهبرد درستی داشته باشیم این در حالی است که باید برای این موضوع کیفیت جهانی را مدنظر قرار دهیم.
وی تاکید کرد: پیشنهاد ما به مجلس برای حمایت از بخش کشاورزی این است که نگاه به بیمه کشاورزی و همچنین افزایش سرمایه بانک کشاورزی نگاه ویژه ای باشد.
وی نیاز به پشتیبانی مجلس دهم در بخش کشاورزی را ضروری عنوان کرد و ادامه داد: در کشاورزی طی سالهای گذشته ما حرکت رو به جلو و رو به پیشرفتی را در دولتهای قبل نداشتیم و امیدواریم این حرکت هر چه سریعتر آغاز شود.
برای استفاده بهینه از آب در بحث اقتصاد مقاومتی وزارت جهاد کشاورزی تمهیداتی بیاندیشد
علی لاریجانی، رئیس مجلس پس از گزارش وزیر جهاد کشاورزی در جلسه علنی امروز دوشنبه 24 خرداد گفت: آقای حجتی انصافاً در مدتی که مسئولیت وزارت جهاد کشاورزی را به عهده گرفته اند در جهت خودکفایی محصولات استراتژیک کشاورزی تلاش کردند و گزارش وی در مورد تولید گندم و برنج گزارش دقیقی بود و نشاندهنده حرکت مثبت این وزارتخانه در این جهت بود.
وی اظهار کرد: از مسایلی که در بحث اقتصاد مقاومتی باید به ان توجه کنیم بحث اب است که باید با سرمایه گذاری خاص برای استفاده بهینه از آب تلاش کنیم و با تغییر نوع کشت و استفاده درست از این منابع بتوانیم در راستای اقتصاد مقاومتی گام برداریم.
وی خاطرنشان کرد: امیدواریم با همکاری وزارت جهاد کشاورزی گامهای موثری را در برنامه ششم توسعه برای اجرای اقتصاد مقاومتی برداریم.
پیش بینی رشد ۵ درصدی در برنامه ششم برای بخش کشاورزی
محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی در جلسه علنی امروز دوشنبه 24 خرداد در گزارشی به نمایندگان ملت گفت: در حال حاضر تولید کشورهای صنعتی بیش از نیازشان است علی رغم اینکه این کشورها با مشکلات زیست محیطی و خاک و آب مواجه هستند اما این شانس را دارند که سهم خودشان را در بازارهای جهانی کسب کنند.
وی با بیان اینکه نیاز کشورهای در حال توسعه به مواد لبنی روز به روز افزایش می یابد گفت: در حالیکه این نیاز در کشورهای در حال توسعه روز به روز در حال افزایش است اما ما شاهدیم که کشورهای صنعتی تولیدشان بیش از نیازشان است و همین موضوع باعث قبضه بازار جهانی توسط انها می شود.
حجتی اظهار کرد: بخش کشاورزی به خاطر ماهیتی که دارد و اینکه سرمایه گذاریها در معرض بیماریها و آفات، سرما و گرما و سیل و خشکسالی هستند عمدتاً در دنیا به صورت ویژه مورد حمایت یارانه قرار می گیرند.
وی ادامه داد: کشورهای توسعه یافته و صنعتی روزانه بالغ بر 1 میلیارد دلار به بخش کشاورزی شان یارانه میدهند مثلاً اتحادیه اروپا سالانه نزدیک به 40 میلیارد یورو به تولیدکنندگان غلات و سایر محصولات یارانه میدهد و 40 درصد بودجه بخش کشاورزی شان به صورت یارانه ای به این بخش پرداخت می شود.
وزیر جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: ژاپن به خاطر اینکه از برنج تولیدی خودش حمایت کند قیمت تمام شده برنج در داخل کشورش ده برابر قیمت متوسطه جهانی قرار داده است این در حالی است که ما بارها با این کار مواجه می شویم که چرا قیمت برخی محصولات تولیدی داخل را از قیمت جهانی بیشتر کرده ایم این در حالی است که هر محصولی را باید در داخل اقتصاد کشور جویا شد.
حجتی تصریح کرد: ما با توجه به سیاستها و قوانین بالادستی به خصوص در چارچوب سیاستهای اقتصاد مقاومتی که مربوط به بخش کشاورزی است مجبوریم 2 الی 3 کاری را مورد توجه قرار دهیم که از جمله انها پایداری تولید است یعنی اگر قرار است تولید داشته باشیم پایداری ان مهمتر از خود تولید است.
وی حفاظت از منابع پایه را از دیگر موارد عنوان کرد و ادامه داد: با حفاظت از منابع پایه ما می توانیم افزایش بهره وری را در بخش کشاورزی داشته باشیم.
ترکیب ۲۳ نفره کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی
اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، در دوره دهم مشخص شدند. اسامی نمایندگان عضو این کمیسیون به شرح زیر است:
1.کاظم جلالی
2. شهروز برزگر کاشانی
3. مجتبی ذوالنوری
4. سید حسین نقویحسینی
5. حشمتالله فلاحتپیشه
6. مصطفی کواکبیان
7. کمال دهقانیفیروزآبادی
8. محمدابراهیم رضایی
9. محمدمهدی برومندی
10. محمداشوری تازیانی
11. هادی شوشتری
12. مسعود گودرزی
13. جواد کریمی قدوسی
14. علاءالدین بروجردی
15. علی نجفی خوشرودی
16. علیرضا رحیمی
17. اردشیر نوریان
18. سیدقاسم جاسمی
19. سید محسن علوی
20. مرتضی صفاری نطنزی
21. ابوالفضل حسن بیگی
22. محمدجواد جمالینوبندگانی
23. هاجر چنارانی
لیست اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس دهم
اعضای کمیسیون صنایع و معادن دهمین دوره مجلس شورای اسلامی مشخص شدند. اسامی نمایندگان حاضر در این کمیسیون به شرح زیر است:
1- غلام محمد زارعی
۲- مهدی مقدسی
۳- داریوش اسماعیلی
۴- محسن کوهکن
۵- حمیدرضا فولادگر
۶- محمدرضا منصوری
۷- حمیده زرآبادی
۸- جواد حسینیکیا
۹- سعید باستانی
۱۰- محمد حسین فرهنگی
۱۱- عزیز اکبریان
۱۲- مصطفی ذوالقدر
۱۳- محمد عزیزی
۱۴- نادر قاضیپور
۱۵- عبدالله رضیان
۱۶- ولی ملکی
۱۷- فریدون احمدی
۱۸- حمید گرمابی
۱۹- رمضانعلی سبحانیفر
۲۰- رامین نورقلی پور
۲۱- علی اسدی کرم
۲۲- رضا انصاری
23 - رضا علیزاده
اعضای کمیسیون انرژی مجلس دهم مشخص شدند
اعضای کمیسیون انرژی مجلس دهم اسلامی تعیین شدند. اسامی نمایندگان در این کمیسیون به شرح زیر است:
1.مجید ناصرینژاد
2.علی گل مرادی
3.عبدالله سامری
4. علی عسگر ظاهری عبدوند
5. غلامرضا شرفی
6. حبیبالله کشتزر
7.جواد کاظمنسب
8.فریدون حسنوند
9. قاسم ساعدی
10.محمد خالدی
11.کوروش کرم پور
12.عدل هاشمی پور
13. بهروز نعمتی
14.عبدالحمید خدری
15.حسن بهرام نیا
16.اسدالله قرخانی
17.جلال میرزایی
18.امیری خامکانی
19.سکینه الماسی
20.احمد مرادی
21.احمد صفری
22.علی ادیانی
23.هدایت الله خادمی
24.سلام امینی
مخالفت مجلس با یک فوریت طرح اعلام نسخ برخی از قوانین و مصوبات مجلس از سال ۱۳۱۰ تا ۱۳۲۸
نمایندگان در نشست علنی ( یکشنبه 23 خرداد) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی یک فوریت طرح اعلام نسخ برخی از قوانین و مصوبات مجلس از سال 1310 تا 1328 ، با یک فوریت آن مخالفت کردند.
گفتنی است نمایندگان با 130 رأی موافق، 89 رأی مخالف و 14 رأی ممتنع از مجموع 261 نماینده حاضر در مجلس با بررسی یک فوریتی این طرح مخالفت کردند؛ لذا این طرح به صورت عادی در دستور کار قرار میگیرد.
جهانبخش محبینیا در مخالفت با یک فوریت این طرح گفت: فوریت برای آن است که نیاز جامعه را به سرعت بررسی کرده و درصدد رفع آن برآییم. این در حالی است که امروزه مسائل بزرگی مانند بیکاری و اشتغال وجود دارد که نیاز به فوریت دارد.
احمد سالک در موافقت با فوریت طرح مذکور گفت: ما هم قائل هستیم که باید معیشت اقتصاد مقاومتی در اولویت باشد، اما در مورد این قوانین مشکلاتی در اجرا برای ادارات به وجود آمده که باید هر چه سریعتر پالایش شود.
طرح نسخ برخی قوانین در حوزه ورزش به صورت عادی بررسی میشود
نمایندگان در نشست علنی (یکشنبه، 23 خرداد) مجلس شورای اسلامی، با 114 رأی موافق، 103 رأی مخالف و 15 رأی ممتنع از 260 نماینده حاضر در جلسه، یک فوریت طرح نسخ برخی قوانین ورزش و اصلاح و دائمی کردن برخی دیگر را به تصویب نرساندند و با آن مخالفت کردند.
گفتنی است که در جریان بررسی یک فوریت طرح نسخ برخی قوانین ورزش بر اصلاح و دائمی کردن برخی دیگر، نادر قاضیپور به عنوان مخالف یک فوریت این طرح گفت: در فدراسیون فوتبال میلیاردها تومان جابهجا و حیف و میل میشود لذا اجازه ندهید یک فوریت این طرح رأی بیاورد و باید برای بررسی بیشتر به کمیسیون تخصصی ارجاع شود.
نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بررسی فوریت به معنای تعجیل در بررسی است، افزود: باید نظرات کارشناسی سازمان ها و نهادهای مرتبط دریافت شود و براساس کار کارشناسی طرحها بررسی شود. این طرح هیچ فوریتی نداشته و فوریت باید در مسائل اشتغال، بیکاری و رکود در نظر گرفته شود.
همچنین سید حسین نقوی حسینی به عنوان موافق یک فوریت طرح نسخ برخی قوانین ورزش بر اصلاح و دائمی کردن برخی دیگر گفت: مجلس دهم در ابتدای کار باید برای تحقق اقتصاد مقاومتی گام بردارد، یکی از گامها در حوزه قانونگذاری برای تحقق اقتصاد مقاومتی اصلاح قوانین است.
نماینده مردم ورامین در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: باید قوانین منسوخ را نسخ کرد، قوانین منسوخ فساد آور بوده و سبب ایجاد مشکلات در جامعه میشود.
یک فوریت طرح نسخ برخی از قوانین در حوزه مالیات تصویب شد
نمایندگان در نشست علنی ( یکشنبه 23 خرداد) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی یک فوریت طرح نسخ برخی از قوانین در حوزه مالیات، با 127 رأی موافق، 72 رأی مخالف و 12 رأی ممتنع از مجموع 258 نماینده حاضر در مجلس با آن موافقت کردند.
گفتنی است عبدالرضا مصری، در توضیح فوریت این طرح گفت: نزدیک به 110 سال از قانونگذاری در کشورمان میگذرد که متاسفانه با انبوه قوانین در این مدت روبرو بودهایم، این در حالی است که هیچ قانونی در گذشته حذف نشده که خود محل ایراد است.
نماینده مردم کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: مقام معظم رهبری نیز درخصوص انبوه قوانین و حذف آنها تاکید زیادی داشتهاند. در این میان معاونت قوانین مجلس با گروههایی از کارشناسان در درون و بیرون مجلس به مدت 4 سال بررسیهای زیادی بر روی قوانین انجام دادهاند تا یکسری از قوانینی که باید حذف شوند، مشخص گردند. لذا یک فوریت این طرح برای تعیین تکلیف هر چه سریعتر این قوانین است.
کاتب : باید موضوع قوانین مالیاتی به صورت کارشناسی بررسی شود، نه فوریتی
غلامرضا کاتب در مخالفت با یک فوریت طرح نسخ برخی از قوانین در حوزه مالیات گفت: اینکه باید برخی از قوانین اضافه حذف شود، شکی نیست، ولی واقعیت آن است که موضوع قوانین مالیاتی از چالشهای بزرگی است که در فضای کسب و کار و توسعه اقتصادی اهمیت دارد، لذا باید برای حذف آن زمان زیادی گذاشت تا بررسیهای کارشناسی صورت گیرد.
نماینده مردم گرمسار در مجلس شورای اسلامی گفت: این موضوعات باید در کمیسیون اقتصادی تجزیه و تحلیل شود و به نظر میرسد این طرح باید بدون قید فوریت و به صورت عادی بررسی شود.
فولادگر: فوریتی مهمتر از اقدام و عمل برای تحقق سیاستهای اقتصاد مقاومتی نیست
حمیدرضا فولادگر در موافقت با یک فوریت طرح مذکور گفت: فوریتی مهمتر از این نیست که برای تحقق سیاستهای اقتصاد مقاومتی اقدام و عمل صورت گیرد، ما قوانینی تصویب کردهایم در حالی که قوانین دیگر را بلاتکلیف گذاشتهایم.
نماینده مردم اصفهان در مجلس دهم گفت: بسیاری از قوانین مجلس، قوانین دیگر را تعیین تکلیف نکرده در حالی که باید مشخص شود که نسخ شود یا خیر.
لزوم اهتمام قوا و نهادهای مختلف با جذب سرمایه گذاری داخلی و خارجی
علی لاریجانی، رئیس مجلس دهم پس از پایان اظهارات محمدجواد ظریف در صحن علنی گفت: تعدادی سوال هم از سوی نمایندگان درخصوص مسایل منطقه ای مطرح است که چون مسایل منطقه متنوع حاد و داغ است این سوالات باید در یک جلسه دیگر با حضور اقای ظریف پاسخ داده شود.
وی با بیان اینکه آقای ظریف امروز هم روزه است و گلویش گرفته نیاز داریم در یک جلسه دیگر باقی مسایل را بررسی کنیم.
لاریجانی درخصوص نتیجه ای که مجلس دهم نسبت به پاسخهای وزیر خارجه دولت یازدهم گرفته اظهار داشت: ما باید قبول کنیم که مذاکرات پیچیده و سخت و چندجانبه بود و اقای ظریف و همکارانش کار بسیار دشواری انجام دادند و از حقوق ملت ایران دفاع کردهاند و هم اینکه یک کشور در مقابل چند کشور قرار بگیرد بسیار سخت است و من خودم بارها از نزدیک شاهد سختی مذاکرات انها بودهام.
وی ادامه داد: ما از مباحث امروز نتیجه می گیریم که باید دولت و مجلس و شورای نظارت بر برجام با کمال دقت مراقب زیاده خواهی های امریکا باشند زیرا آنها تلاش دارند از طریق لابی هایی در برجام رخنه کنند و آقای ظریف هم باید مراقب این وضعیت باشد زیرا برخی از شواهد در طول چند ماه گذشته نشان داد که آنها ترغیب می شوند فشارهایی را از کانالهای دیگر بر ایران وارد کنند.
رییس مجلس دهم در ادامه نکته دیگر جلسه امروز مجلس را لزوم انجام مقابل به مثل با امریکا براساس قانون برجام و مصوبه مجلس دانست و گفت: نباید در این زمینه فشاری به ایران اورده شود.
وی به فضای کسب و کار و لزوم ایجاد فضایی ارام به منظور سرمایه گذاری داخلی و خارجی در کشور اشاره کرد و گفت: باید وزارت خارجه در این زمینه گامهای مثبتی بردارد و از انجایی که اطلاع داریم دیپلماسی اقتصادی در وزارت خارجه ادامه دارد و آقای ظریف پیگیر این موضوع است.
رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: همچنین ما باید به دنبال تسهیل فضای کسب و کار باشیم که مجلس در این زمینه نیازمند تصویب قوانینی است تا سرمایه گذاران را به داخل ایران جذب کنند.
وی همچنین تاکید کرد: بانکهای بزرگ اگر موانع بر سر همکاریشان با ایران برداشته شود سرمایه گذاریهای بزرگ هم در ایران انجام خواهد شد لذا من احساس می کنم اهتمام دستگاهها مردم و نهادهای مختلف به منظور شکل گرفتن راه حلی در کشور برای جذب سرمایه گذاری خارجی لازم و ضروری است.
گزارش دوم اجرای برجام ۲۷ تیر به مجلس ارایه می شود
محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه دولت یازدهم در بخش پایانی اظهارات خود در اولین جلسه حضورش در صحن علنی مجلس دهم در پاسخ به ایرادات برخی از نمایندگان مبنی بر اینکه برجام اصول انقلاب را زیر پا گذاشت گفت: من از مسئولین مذاکرات قطعنامه 598 ایران در زمان امام راحل بودم چرا تاریخ جمهوری اسلامی ایران را تغییر میدهید. مذاکرات هسته ای به دستور و با نظارت مقام معظم رهبری شکل گرفت و هنوز هم به همان شکل ادامه دارد.
وی با تاکید بر این نکته که مذاکرات هسته ای به منظور نشان دادن اقتدار نظام و گرفتن بهانه از دشمن انجام شد افزود: اینکه برخی از تحریمها باقی است نشان استکبارستیزی ماست و دشمنی های کشورهایی چون عربستان نشان دهنده استکبارستیزی جمهوری اسلامی ایران است.
وی با تصریح اینکه اینها سرمایه های جمهوری اسلامی ایران است و به خاطر چند دلار از این سرمایه ها نمی گذریم گفت: ما روی اصول جمهوری اسلامی ایران ایستادگی می کنیم و این اصول لایتغیر است و انچه که برای ما مهم است همین اصول نظام است و کسی جرات عدول از این اصول را ندارد.
وزیر خارجه به یادآوری اینکه اولین گزارش اجرای برجام به صورت مفصل و برجام 27 فروردین در اختیار نمایندگان قرار گرفته گفت: گزارش بعدی را نیز 27 تیر در اختیار شما قرار می دهیم و اگر جایی شفاف نبود حتما سوال بفرمایید.
وی در ادامه در پاسخ به سوالی راجع به ارتباط ایران با عربستان گفت: عربستان به عنوان کشوری که تلاش داشته جنایاتش در یمن و حمایتش از تروریستها را که فضاحتی است که باعث شرمندگی سازمان ملل است را پشت ایران هراسی قایم کند تلاش به اعلام موضع دشمنی از سوی ایران دارد.
وی افزود: اگر انها به دنبال این هستند که دیدگاه هایشان بر روی مردم مظلوم یمن و منطقه تحمیل کنند و از تروریستها حمایت کنند اعلام نکنند که ایران با انها دشمنی دارد زیرا جمهوری اسلامی هیچ مشکلی با همسایگان خود نداشته و ندارد.
وزیر خارجه دولت یازدهم در ادامه بر تلاش این دولت به منظور حفظ عزت ملت ایران تاکید کرد و گفت: عدم شرکت در حج امسال نشانه تاکید نظام بر حفظ شان حجاج ایرانی بود و وزارت امور خارجه هم تلاش دارد در این مسیر گام بردارد.
وی در پاسخ به سوال یکی از نمایندگان راجع به جلب سرمایه ایرانیان خارج از کشور در ایران گفت: ما در وزارت خارجه اداره ایرانیان خارج از کشور داریم که طبق دستور رئیس جمهور شورای عالی ایرانیان خارج از کشور هم به وزارت خارجه اضافه شد و ما تلاش می کنیم که رضایت ایرانیان خارج از کشور برای سرمایه گذاری در ایران را جلب کنیم اما برای جذب سرمایه گذاری باید احساس خوشایند در بین ایرانیان خارج از کشور باشد.
وی در ادامه به ایراد یکی از نمایندگان به دولت و وزارت خارجه درخصوص اینکه اعلام کردهاند 2 میلیارد دلار بلوکه شده ایران در امریکا در زمان دولت قبل صورت گرفته اظهار داشت: اینکه ما این موضوع را بیان کردیم در پاسخ به دوستانی بود که می گفتند این نمونه ای از تحریمهایی است که ادامه دارد و می خواستیم بگوییم امروز هیچ تحریمی بر علیه ایران وضع نشده و ادامه ندارد و این اتفاق مربوط به همان سالهای گذشته است و ما معتقدیم ما به عنوان یک مجموعه در مقابل یک غرور استکباری قرار گرفته ایم که باید از حقمان دفاع کنیم.
ظریف اعلام کرد: ایران در چند روز آینده شکایتی از ایالت متحده را در دیوان قضایی بین المللی ثبت می کند و ما به جهانیان اعلام می کنیم که امریکا قانونگریز است.
وی راجع به کمیسیون مشترک اجرای برجام نیز گفت: جلسات این کمیسیون و زیر کمیتههای ان مرتباً برگزار می شود.
ظریف گفت: من معتقدیم نگرانی در این زمینه و تا دفاع از اخرین حقمان هم پیگیریها را انجام می دهیم.
وی راجع به لغو روادید گفت: ما معتقدیم لغو روادید یک جانبه برای احترام به شهروندان ایرانی صورت نخواهند گرفت و ما در فرودگاههای کشور ویزای یک ماهه به شهروندان اکثر کشورهای دنیا ارایه می دهیم و درخصوص گردشگری نیز تسهیلات ایجاد می کنیم اما لغو روادید براساس احترام دو جانبه باید باشد.
نماینده دیگری درخصوص اقدامات برجام گفت: قطعاً هرگونه اقدامی باید در بستر شورای عالی امنیت کشور باشد و عهدشکنی ها نیز براساس چارچوب این شورا پاسخ داده خواهد شد.
وی در ادامه راجع به قوانین بانکی نیز گفت: باید فضای مناسب را ایجاد کنیم زیرا ما 7 الی 8 سالی از مقررات دنیا عقب افتاده ایم که در این مدت هم تغییرات زیادی هم در مقررات بانکی دنیا صورت گرفته که در این رابطه از مجلس می خواهیم کنوانسیونهای جدید که وزارت اقتصاد به مجلس می آورد را تصویب کنند تا کار این وزارتخانه پیش برود.
زمینه گسترش صنعت گردشگری را با حذف روادید فراهم کنید
حسینعلی حاجی دلیگانی، نماینده شاهین شهر در مجلس در جلسه علنی امروز یکشنبه 23 خرداد و پس از سخنان ظریف گفت: اصل مذاکره اراده نظام بود بنابراین کسی مخالف مذاکره نبوده و نیست و در نوع مبادله و دادوستد سوالاتی مطرح است از جمله اینکه نمی شود به دشمن اعتماد کرد.
وی اظهار کرد: اینکه ما داده هایمان را نقد بدهیم ولی وعده های انها نسیه باشد درست نیست. ما هیچ گزارشی در مورد اجرای برجام چه در مجلس نهم و دهم ندیده ایم.
وی ادامه داد: مطالبی که اینجا از سوی اقای ظریف بیان شد بسیار کلی بود ما گزارش شفاف و دقیق می خواهیم که چه چیزهایی را داده ایم و گرفتهایم.
وی گفت: موضوع اصلی چون اقتصاد مقاومتی است لذا باید بگوییم یک سری وعده ها برای شرایط پس از برجام به مردم داده شده است که شرایط خوب می شود ولی مردم سر سفره خودشان شاهد این موضوع نیستند ایا خبری از جیب مردم و کارخانههای تعطیل شده دارید یا نه؟
وی ادامه داد: آیا از وضعیت کارگرانی که کار خود را از دست داده ایم دارید یا نه؟ آیا می دانید چند نفر دختر و پسر بی بضاعت برای تامین جهیزیه خود نیاز به پول دارند؟
همچنین مهرداد لاهوتی نماینده لنگرود در ادامه گفت:در مورد جذب سرمایه گذاران ایرانی که در خارج از کشور به سر می برند نیاز است اقدام عملی و خوبی از سوی وزارت امور خارجه صورت گیرد.
وی با تاکید بر رونق صنعت گردشگری در کشور گفت: صنعت گردشگری رتبه سوم اقتصاد دنیا را به خودش اختصاص داده است، ما جز 10 کشور دنیا در این صنعت هستیم اما چرا باید سهم ما از این صنعت زیر یک میلیارد دلار باشد قطعا برای گسترش این صنعت نیاز به حمایتهای وزارت امور خارجه برای برداشتن روادید داریم.
وی گفت: طبق سخنان اقای سلطانیفر ما می توانیم روادید 40 کشور را برداریم و زمینه گردشگری را به این طریق فراهم کنیم.
همچنین مرتضی صفاری نماینده نطنز نیز گفت: اساساً سرمایه گذاری و انتقال سرمایه خارجی از نقطه ای به نقطه دیگر بسترهایی را می طلبد که در گذشته با توجه به تحریمها محدودیتهایی در این زمینه بود ولی خوشبختانه با اجرای برجام تا حدودی این محدودیتها رفع شود.
وی با اشاره به تقاضای سرمایه گذاران خارجی برای سرمایه گذاری در ایران گفت: سرمایه گذاری خارجی باید بازگشت قطعی داشته باشد و سودآوری داشته باشد و همچنین با فضای مناسب امکان این سرمایه گذاری وجود دارد که ما این وزارت خارجه می خواهیم که این امکانات را فراهم کند.
۵ طرح تنقیحی در کمیسیونهای تخصصی مجلس مورد بررسی قرار می گیرد
امیدوار رضایی، معاون قوانین مجلس در توضیحاتی در جلسه علنی امروز یکشنبه 23 خرداد گفت: ما 5 طرح تنقیحی را در کازیوی نمایندگان گذاشته ایم که نظراتشان را راجع به انها بیان کنند.
وی با اشاره به این 5 طرح گفت: یکی از این طرحها مجموع قوانینی است که از سال 1285 تا 1309 تصویب شده است که تعداد انها 1034 قانون است که از این مجموع فقط 39 قانون معتبر شناخته شده است و دیگر طرح مجموع قوانینی است که از سال 1310 تا 1328 تصویب شده است که مجموع انها 1032 فقره قانون بوده است که 11 فقره از انها معتبر است.
وی اظهار کرد: از سال 1329 تا 1336 تعداد 978 قانون احصا شده است که 56 فقره از انها معتبر است و دیگر طرح، طرح مالیات است که در این زمینه 779 قانون وجود دارد که فقط 104 قانون انها معتبر است.
وی همچنین با اشاره به طرح تنقیحی ورزش گفت: تعداد 345 فقره قانونی اصلی و همچنین مرتبط با معاهدات بین المللی تصویب شده است.
علی لاریجانی پس از گزارش امیدوار رضایی گفت: کارهای معاونت قوانین در رابطه با تنقیح قوانین انجام داده است که نتیجه ان به صورت مدون در اختیار نمایندگان قرار گرفته است.
وی گفت: دستگاههای مختلف اجرایی باید همکاری کنند که به خصوص در بخش مالیات که تنقیحش انجام شده است ما به فرمولی برای تصویب قوانین برسیم.
وی اظهار کرد: پیشنهاد اقایان این است که در ایین نامه داخلی مجلس تغییراتی ایجاد کنیم که بتوانیم با این سازوکار این قوانین را بررسی کنیم اما چون هنوز کمیسیون ایین نامه تشکیل نشده است لذا ما این طرح ها به کمیسیونهای تخصصی ارجاع می دهیم تا زمان تشکیل کمیسیون تدوین ایین نامه این کار در کمیسیونهای تخصصی بررسی شود و کار سرعت بیشتری بگیرد.
اعتبارنامه نمایندگان تبریز به تصویب مجلس رسید
در ادامه جلسه یکشنبه 23 خرداد اعتبارنامه نمایندگان تبریز، آذرشهر و اسکو به تصویب رسید.
در جلسه علنی مجلس اعتبارنامه محمدحسین فرهنگی، زهرا ساعی، شهاب الدین بی مقدار، محمداسماعیل سعیدی از حوزه انتخابیه تبریز قرائت و با قیام این نمایندگان به تصویب خانه ملت رسید.
لاریجانی عضو کمیسیون فرهنگی می شود
علی لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی به کمیسیون فرهنگی می رود. لی لاریجانی پیش از این برای حضور در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی نام نویسی کرده بود که به علت عدم استقبال نمایندگان از کمیسیون فرهنگی و ثبت نام فقط 4 نفر برای حضو در این کمیسیون به این کمیسیون می رود.
لاریجانی در مجلس نهم نیز به دلیل عدم استقبال نمایندگان از کمیسیون شوراها به این کمیسیون رفت.
نظر شما