لزوم سالم سازی میوه و سبزیجات قبل از مصرف

خبرگزاری شبستان: مدیر شبکه بهداشت و درمان علی آباد کتول گفت: با توجه به فصل گرما برای پیشگیری از بیماری های اسهالی از جمله التور لازم است میوه و سبزیجات قبل از مصرف حتما سالمسازی شود.

دکتر علیرضا کمال غریبی، مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان علی آباد کتول به خبرنگار خبرگزاری شبستان در علی آباد کتول گفت: با توجه به ماه مبارک رمضان و مصرف بیشتر سبزیجات در وعده های غذایی روزه داران و همانگونه که سزیجات از ارزش غذایی بسیار خوبی برخوردارند لذا لازم است در سالم مصرف کردن سبزیجات نیز دقت لازم را داشته باشیم.

 

 

وی با اشاره به مراحل سالم سازی سبزیجات، افزود: نخستین مرحله در مصرف سبزیجات پاکسازی است که لازم است ابتدا میوه و سبزیجات را به خوبی پاک کرده، با آب شستشو دهید تا مواد زائد و گل و لای آنها برطرف شود.

 

کمال غریبی، انگل زدایی را دومین مرحله برای سالم سازی سبزیجات عنوان کرد و اذعان داشت: میوه و سزیجات پاک شده را در یک ظرف محتوی آب ریخته و به ازای هر لیتر 3 تا 5 قطره مایع ظرفشویی معمولی به آن اضافه کنید و آنقدر هم بزنید تا میوه و سبزیجات کاملا داخل کفاب قرار گیرند و مدت 5 دقیقه در کفاب نگه دارید.

 

وی ادامه داد: پس از 5 دقیقه میوه و سبزی را از کفاب خارج کنید و میوه و سبزی را با آب سالم شستشو دهید تا تخم انگلها و باقی مانده مایع ظرفشویی به خوبی از آنها جدا شود.

 

مدیر شبکه بهداشت و درمان علی آباد کتول همچنین گفت: سومین مرحله  ضدعفونی سبزی ها و میوه هاست که لازم است که یک گرم (نصف قاشق چای خوری) پودر پرکلرین 70 درصد را در ظرف 5 لیتری پرآب ریخته و کاملا حل کنید تا محلول ضد عفونی کننده بدست آید، سپس میوه و سبزی انگل زدایی شده را به مدت 5 دقیقه در آن قرار دهید میکروب های آن کشته شود.

 

کمال غریبی خاطرنشان کرد: چنانچه پرکلرین دسترس نباشد، می توانید از یک قاشق مرباخوری آب ژاول 10 درصد یا دو قاشق مربا خوری آب ژاول 5 درصد و یا مواد ضد عفونی کننده دیگر موجود در داروخانه ها و فروشگاههای معتبر استفاده کنید.

 

مدیر شبکه بهداشت و درمان علی آباد کتول اظهار داشت: پس از ضدعفونی باید چهارمین مرحله که همان شستشوی نهایی است انجام شود که میوه و سبزی ضد عفونی شده را باید با آب سالم شستشو داد تا باقیمانده کلر و مواد ضد عفونی کننده جدا شوند که پس از آن میوه و سبزی قابل استفاده خواهد بود.

 

کمال غریبی همچنین گفت: در سنوات گذشته در مواردی مشاهده شده بود که از آب فاضلاب و فضولات انسانی برای مزارع سبزی استفاده می شده است که خوشبختانه امسال چنین مواردی مشاهده نشده است.

 

مدیر شبکه بهداشت و درمان علی آباد کتول تصریح کرد: در آبیاری سبزیجات با فاضلاب و فضولات انسانی امکان شیوع بیماری های اسهالی مانند التور وجود دارد که لازم است دستگاههای متولی دیگر همچون جهاد کشاورزی نیز کنترل و نظارت جدی بر روند آبیاری و کشت سبزیجات و میوه ها را داشته باشند.

 

کد خبر 551275

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha