ائتلاف‌های مذهبی در مقیاس‌های منطقه ای و جهانی ایجاد شود

خبرگزاری شبستان: حجت الاسلام و المسلمین زیبایی نژاد با بیان این که متأسفانه خانواده در سده اخیر تحولات نامیمونی تجربه کرده است، گفت: ایجاد ائتلاف‌های مذهبی در مقیاس‌های منطقه‌ای و جهانی در مقابله با امواج بنیان‌کن خانواده بسیار موثر است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام و المسلمین محمدرضا زیبایی نژاد، رئیس مرکز تحقیقات زن و خانواده امروز (25 خرداد) در نشست علمی «دین، خانواده و تحولات اجتماعی؛ درنگی بر راهکارها و بایسته‌های تعامل شیعه و کاتولیک» که با حضور اسقف اعظم پالیا، وزیر خانواده واتیکان در مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه خواهران برگزار شد، عنوان کرد: خانواده در آموزه‌های دینی مسلمانان، مهمترین سازه اجتماع معرفی شده است و خدا نگاه ویژه ای به خانواده و حفظ کیان خانواده داشته است.

 

متأسفانه خانواده در سده اخیر تحولات نامیمونی تجربه کرده است

 

رئیس مرکز تحقیقات زن و خانواده اظهار داشت: متأسفانه خانواده در سده اخیر تحولات نامیمونی تجربه کرده است که برخی از این تجربیات، باعث شکست شالوده خانواده شده است.

 

حجت الاسلام و المسلمین زیبایی نژاد افزود: امروز ما با موضوعات نوپدیدی مواجه هستیم که در نگاه ابتدایی به نظر می‌رسد که سنت‌های قدیمی هستند اما مختصات جدید پیدا کردند.

 

تجردزیستی امروز غیر از تجردی است که کلیسا تشویق کرده است

 

وی تصریح کرد: تجردزیستی که امروز شیوع یافته است، غیر از آن تجردی است که کلیسا تشویق کرده است، تجردزیستی که کلیسا تشویق کرده است، به خاطر ارتباط ویژه با خداوند پیدا می‌کند، اما تجردزیستی امروز یکاملا منشأ فردگرایانه دارد.

 

رئیس مرکز تحقیقات زن و خانواده بیان داشت: امروز شیوع طلاق یک پدیده نوظهور است که سنت‌های گذشته متفاوت است، در گذشته طلاق ناشی از اختلافات شدید در مناسبات خانوادگی بوده است اما امروز طلاق ناشی از توجه ویژه به خصلت فردگرایانه است و افراد حاضر نیستند که تعهدات خانوادگی را بپذیرند.

 

متأسفانه امروز دولت‌ها در مناسبت‌های مختلف، جانشین خانواده می‌شوند

 

حجت الاسلام و المسلمین زیبایی نژاد افزود: امروز خانواده در برابر 5 موج بنیان کن قرار گرفته است که یکی از آنها نسبیت گرایی اخلاقی است که اصول ثابت اخلاقی را در تمام جوامع انکار می‌کند، همچنین دومین موج، موج آموزه برابری است که ما برابری زن از حیثیت انسانی را قبول داریم، اما برابری در نقش‌ها و در جایگاه‌های زن و مرد، حیثیت خانواده را تهدید می‌کند.

 

رئیس مرکز تحقیقات زن و خانواده یادآور شد: سومین موج که خانواده را تهدید می‌کند، نظام تربیتی رسمی و غیررسمی است که جنسیت را به رسمیت نمی شناسد و  نگاه ارزش گرایانه به خانواده ندارد.

 

حجت الاسلام والمسلمین زیبایی نژاد چهارمین موج را موج نگاه دولت سالارانه دانست و گفت: دولت‌ها به جای این که نقش مکمل و معین را برای خانواده داشته باشند، خانواده را به حاشیه می‌رانند و دولت‌ها در مناسبت‌های مختلف، جانشین خانواده می‌شوند.  

 

فردگرایی؛ یکی از موج‌های بنیان‌کن خانواده/نظام سرمایه‌داری، کل مناسبات فرهنگی و اجتماعی را تحت الشعاع خود قرار داده است

 

وی تصریح کرد: پنجمین موج، موج بنیان کن خانواده، فردگرایی است که در این موج، خانواده تا جایی تحمل می‌شود که شادکامی فرد را تحت الشعاع قرار ندهد و در غیراین صورت فرد از خانواده جدا شده و به فردگرایی روی می‌آورد.

 

رئیس مرکز تحقیقات زن و خانواده عنوان کرد: برای اولین بار در طول تاریخ در سده اخیر است که نظام سرمایه داری، کل مناسبات فرهنگی و اجتماعی را تحت الشعاع خود قرار داده است، به طوری که امروز نظریه‌های علمی پست مدرن، رسانه‌های نوظهور، نظام بین‌المللی و جریان‌های فمنیستی در کنار نظام سرمایه داری جبهه بزرگی را در مقابل خانواده گشودند.

 

حجت الاسلام و المسلمین زیبایی نژاد یادآور شد: گرجه از دهه 1980 مییلادی حصر بازگشت به خانواده در مجامع بین المللی گشوده شد و دهه خانواده نامیده شد، اما این موضوع نباید برای ما فریبنده باشد.

 

وی ادامه داد: امروز خانواده ای مورد توجه سازمان‌های بین المللی است که خانواده فردی شده ای است که ارزش‌های فردگرایانه را باید تولید کند.

 

روحانیت چه مسئولیتی در قبال تحولات جدید در خانواده دارد؟/ ما نباید به حسب تحولات، دین خود را بر اساس زمان و مکان دستکاری کنیم

 

رئیس مرکز تحقیقات زن و خانواده با بیان این پرسش که روحانیت چه مسئولیتی در قبال تحول جدید در خانواده دارد، گفت: به نظر می‌رسد که روحانیون اسلامی و مسیحیت می‌توانند در قبال این وضعیت باید فعال باشند، به طوری که اولین مسئولیت روحانیون، حفظ اصالت دین و تأکید بر آموزه‌های دینی است.

 

 حجت الاسلام و المسلمین زیبایی نژاد با بیان این که ما نباید به حسب تحولات، دین خود را بر اساس زمان و مکان دستکاری کنیم، افزود: دومین وظیفه روحانیون، تنویر افکار عمومی نسبت به واقعیت‌های موجود و پلیدی فرهنگ‌های منحط است؛ وظیفه مهم دیگر ما حفظ و تقویت اتصال مومنین به حفظ دین است.

 

وی ادامه داد: یکی از مهم ترین وظایف روحانیت، تأکید بر لذت‌های معنوی پایه دار، لذت خانواده و لذت ارتباط با خویشاوندان با استفاده از زبان هنر است، افزایش امید و نشاط و استقامت در جامعه مومنان و تقویت جامعه مومنان از دیگر وظایف روحانیت است.

 

رئیس مرکز تحقیقات زن و خانواده اضافه کرد: یکی دیگر از وظایف روحانیت، برقراری پیوند عاطفی با کسانی است که رفتارهای انحرافی از جامعه مومنین دارند، به طوری که ضمن این که گناه آنها مورد تأیید قرار نگیرد، به گونه ای رفتار شود که دینداری آنها مورد مخاطره جدی قرار نگیرد.

 

حجت الاسلام و المسلمین زیبانژاد یادآور شد: کسانی که خارج از چارچوب ازدواج با هم زندگی می‌کنند، نباید احساس کنند که کار آنها درست است و از طرف دیگر، نباید اتصال ضعیفی که به دین دارند، قطع شود.

 

ائتلاف‌های مذهبی در مقیاس‌های منطقه ای و جهانی ایجاد شود

 

رئیس مرکز تحقیقات زن و خانواده تصریح کرد: در مقیاس بین المللی، ایجاد ائتلاف‌های مذهبی در مقیاس‌های منطقه ای و جهانی کمک می‌کند که در قبال امواج خطرناک جهانی با قدرت بیشتری با این جریان‌ها مقابله کنیم.

 

حجت الاسلام و المسلمین زیبایی نژاد گفت: ائتلاف‌های مذهبی می‌توانند سیاست‌های مشترک در تبلیغ و ترویج ارزش‌های اخلاقی در خانواده داشته باشند و با جهانی شدن هنجارهای غیراخلاقی مقابله کنند.

 

وی در پایان تأکید کرد: ایجاد کمپ مریم بین واتیکان و کشورهای اسلامی تجربه موفقی بوده است و امید است که در آینده شاهد رفتارهای همگرایانه بین حوزه‌های دینی در قم و در واتیکان باشیم.

کد خبر 551107

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha