خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: صنایع پتروشیمی، بخشی از صنایع شیمیایی است که فراوردههای شیمیایی را از مواد خام حاصل از نفت یا گاز طبیعی تولید میکند. امروزه فراوردههای نفتی علاوه بر مصرف در زمینه سوخت وسایل نقلیه، روغن موتور و غیره، در تهیه بسیاری از قطعات مورد نیاز ساخت وسایط نقلیه، نقش ارزندهای دارد. فراوردههای نفتی در تهیه سوخت موشکهای هدایت کننده، سفینههای فضایی و ماهوارهها و حتی در ساخت بسیاری از قطعات داخلی آنها کاربرد اساسی دارد. ماده اولیه بیشتر داروها و حتی آنتیبیوتیکها از ترکیبات نفتی مشتق میشود.
بنابراین گزارش، نفت و مشتقات آن نه تنها در برآوردن نیازهای انسان در زمینه سوخت، انرژی و الیاف نقشی بنیادی دارد، بلکه پیدایش و تکامل صنایع گوناگون مهمی را موجب شد. همزمان با پالایش نفت خام، کاربرد موتورهای درون سوز جنبه عمومی به خود گرفت و میلیونها ماشین بنزین سوز به بازار عرضه شد. امروزه فراوردههای نفتی علاوه بر مصرف در زمینه سوخت وسایل نقلیه، روغن موتور و ...، در تهیه بسیاری از قطعات مورد نیاز ساخت وسایط نقلیه، نقش ارزندهای دارد و تلاش بر این است تا بدنه اتومبیل را از مواد پلاستیکی که آنها را از پلیمریزاسیون ترکیبات نفتی میتوان بدست آورد، بسازند. فراوردههای نفتی در تهیه سوخت موشکهای هدایت کننده سفینههای فضایی و ماهوارهها و حتی در ساخت بسیاری از قطعات داخلی آنها کاربرد اساسی دارد. ماده اولیه بیشتر داروها و حتی آنتیبیوتیکها از ترکیبات نفتی مشتق میشود. به ویژه تقریباً تمام مواد پاک کننده، باکتری کشها و ...، از مشتقات نفتی و محصولات پتروشیمی میباشد.
این گزارش می افزاید: کشورمان در حوزه نفت و محصولات وابسته به آن به درجه ای از پیشرفت رسیده است که امروز با لغو تحریم ها توانسته است جایگاه بالایی را در جهان کسب کند. در راستای تثبیت این جایگاه امروز در کشورمان برنامه ریزی برای توسعه پالایشگاه ها و تاسیس پالایشگاههای جدید انجام شده است و همچنین در حوزه صنایع وابسته به نفت چون پتروشیمی نیز برنامه ریزی هایی صورت گرفته است و بناست تا پایان سال ١٠ مجتمع پتروشیمی به بهره برداری برسد به تازگی نیز در راستای این برنامه ریزی مجتمع پتروشیمی لرستان در اردیبهشت ماه و مهاباد در خردادماه افتتاح شده است.
بنابراین گزارش، شانا در این زمینه به نقل از مرضیه شاهدایی، معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی نوشته است: "طرح سولفات پتاسیم مجتمع پتروشیمی ارومیه با ظرفیت ٤٠ هزارتن در سال با سرمایه گذاری ٦٠٠ میلیارد ریال از سوی بخش خصوصی اجرا شده است. تعدادی از طرحهای جدید در مسیر خط لوله اتیلن غرب وجود دارد. با توجه به محصول اسیدسولفوریک این طرح می توان زنجیره ای از محصولات را در مجتمع پتروشیمی ارومیه دنبال کرد. می توان زنجیره سولفات آمونیوم، سولفات پتاسیم و چند زنجیره محصولی دیگر هم به آن اضافه کرد. این طرح سرمنشا توسعه صنایع پتروشیمی و گسترش آن در استان آذربایجان غربی باشد."
یادآور می شود: پتروشیمی ارومیه در حال حاضر به بزرگترین تولید کننده سولفات آمونیوم کشور تبدیل شده است و با ظرفیت تولید 50 میلیون تن در سال کلیه نیاز کود سولفات آمونیوم کشور را فراهم مي كند. پتروشیمی ارومیه از تهیه مواد اولیه تا تهیه محصول و تحویل به صنایع پایین دستی همه اجزای زنجیره تولید را با بهره گیری از توان داخلی تجهیز کرده است.
نظر شما