کودکان کار مجرم نیستند/نگرش های منفی را با فرهنگ سازی تغییر دهیم

خبرگزاری شبستان: معاون امور اجتماعی بهزیستی گیلان با بیان اینکه کودکان کار مجرم نیستند افزود: تصور و ذهنیت منفی نسبت به کودکان کار باید در جامعه از بین برود.

رضا جعفری، معاون امور اجتماعی بهزیستی گیلان با اشاره به روز جهانی مبارزه با کار کودکان به خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت گفت: کودکان کار یکی از آسیب های اجتماعی مهم جامعه است.

 

وی با بیان اینکه کودکان کار بیشترین ساعات را در خیابان‌ها برای امرار و معاش می‌گذرانند افزود: این کودکان به‌رغم داشتن خانه و خانواده، ناخواسته کانون خانواده را ترک کرده و در محیط ناامنی چون خیابان زندگی پرمخاطره‌ای را سپری می‌کنند.

 

جعفری با بیان اینکه این کودکان در دنیای خشونت آمیز وارد شده اند اذعان کرد: آنان در معرض انواع آسیب‌های اجتماعی چون ایدز، هپاتیت، اعتیاد و غیره قرار دارند و کــار زودهـنـگــام مــانــع رشـد طـبـیـعی آنان در عرصه اجتماعی، روانـی و حـتـی جـسـما‌نی می شود.

 

وی  رده سنی کودکان کار را بین 7 تا 18 سال اعلام کرد و گفت: این درحالی است که در این سن باید رشد آموزشی داشته باشند ولی در معرض آسیب‌های خیابان قرار می گیرند.

 

معاون امور اجتماعی بهزیستی گیلان با تاکید بر ضرورت کاهش تبعات ناشی از کار کودکان اظهار کرد: کار کودکان ریشه در فقر مادی و فرهنگی دارد و این کودکان از فاکتورهای خانواده سالم برخوردار نیستند.

 

وی با بیان اینکه کودکان کار مجرم نیستند افزود: باید برچسب مجرم بودن از این کودکان برداشته شود و بپذیریم که این کودکان به خاطر اجبار خانواده و بهبود اقتصادی مشغول کار کردن هستند.

 

جعفری با تصریح اینکه اکثر کودکان کار با عقده‌های روانی بزرگ می‌شوند افزود: اینان با بـی‌توجهی‌ها، کدورت‌ها، بی‌تفاوتی‌ها و حقارت‌ها بزرگ شده وکینه‌ای را نسبت به جامعه در درون خود جمع می‌کنند.

 

وی تاکید کرد: باید نگرش های جامعه به کودکان کار را با فرهنگ سازی تغییر دهیم زیرا ممکن است همین تحقیرها در آینده آنها را به سمت کار خلاف و انتقام از جامعه هدایت کند.

 

معاون امور اجتماعی بهزیستی گیلان با تاکید بر اینکه نباید کودکان کار از جامعه طرد شده و ایزوله شوند تصریح کرد: تصور و ذهنیت منفی نسبت به کودکان کار باید در جامعه از بین برود.

 

وی با بیان اینکه در گیلان با همکاری موسسه آوای امید در حال خدمات دهی به کودکان کار هستیم افزود: در این موسسه خدمات مختلف آموزشی  به کودکان و خانواده های آنان ارائه شده تا با فرهنگ سازی بتوانیم این کودکان را به خانواده هایشان بازگردانیم.

 

جعفری با بیان اینکه شناسایی کودکان کار در گام نخست در رشت انجام شده است اظهار کرد: هم اکنون 84 کودک کار در رشت شناسایی شده که با ارائه خدمات حمایتی 12 درصد آنان به خانواده بازگردانده و از کار منصرف شدند.

 

وی اضافه کرد: 40 درصد این کودکان دارای پدر بی سواد، 27.5 درصد تحصیلات ابتدایی، 30 درصد سیکل و پدر 2.5 درصد آنان دیپلمه هستند که همه نشانه فقر فرهنگی است.

 

معاون امور اجتماعی بهزیستی گیلان تصریح کرد:30 درصد این کودکان در هفته بین 21 تا 30 ساعت به کار اشتغال دارند.

کد خبر 550593

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha