به گزارش خبرگزاری شبستان، علی باقرزاده، رئیس سازمان نهضت سوادآموزی امروز در بیست و هشتمین اجلاس روسای مناطق آموزش و پرورش کشور با اشاره به اینکه 31 سال از فرمان تاریخی امام خمینی (ره) مبنی بر تشکیل سازمان نهضت سوادآموزی می گذرد، گفت: 530 هزار نفر در طول سال های گذشته به عنوان آموزشیار و کارمند منشاء خدمت و اثر در این سازمان بوده اند و 35 میلیون نفر زیر پوشش برنامه های مختلف این نهضت قرار گرفته اند.
باقرزاده با بیان اینکه شاخص سواد از سال 58 تاکنون رشد قابل توجهی داشته است، افزود: این شاخص از حدود 50 درصد در سال 58 به بالای 90 درصد در سال 89 رسیده است و یک و نیم میلیون نفر دانش آموز لازم التعلیم تحت پوشش این سازمان قرار گرفته اند.
وی با بیان اینکه 650 هزار نفر از کودکان اتباع بیگانه تحت آموزش های نهضت سوادآموزی قرار گرفته اند، افزود: نهضت سوادآموزی با توجه به نوآوری و برنامه های متنوع در زمینه سوادآموزی پنج نشان بین المللی کسب کرده است و آنچه حاصل شده سرمایه ارزشمند نظام و دستاورد بزرگ جمهوری اسلامی است که رهاورد اندیشه امام خمینی (ره) است.
وی تصریح کرد: آنچه به عنوان برنامه ریشه کنی بی سوادی در پنج سال آینده پیش روست ناشی از حکم مقام معظم رهبری است، تا پایان برنامه پنجم توسعه باید بی سوادی بالای ده سال تا 49 سال ریشه کن شود و نهضت سوادآموزی باید در ساختار و محتوا انعطاف داشته باشد.
باقرزاده با بیان این مطلب که سوادآموزی مرحله بزرگسالان تا پایان برنامه پنجم توسعه طراحی و اجرا می شود، ادامه داد: پوشش تحصیلی ما 98 درصد است، دو درصد از جمعیت کودکان شش سال تحت پوشش تحصیلی قرار داده نمی شوند که احتمال زیر پوشش قرار گرفتن آنها در مراحل بعدی نیز وجود ندارد، این موضوع باید موردتوجه مسئولان آموزش و پرورش قرار گیرد.
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی گفت: مدیران مناطق آموزش و پرورش از سه طریق در ریشه کنی بی سوادی شرکت می کنند. برای این کار ابتدا آموزشیاران از اول مهر در مدرسه ساماندهی می شوند و امکان همکاری معلمان نیز در قبال حق الزحمه با آموزشیاران نهضت سوادآموزی فراهم شده است.
باقرزاده اظهار کرد: اگر معلمی کفایت لازم در زمینه نهضت سوادآموزی را نداشته باشند، مدیران مدارس می توانند با استفاده از نیروی شرکت های مختلف خدمات آموزشی موسسات قرآنی مهدروستاها در قبال پرداخت هزینه استفاده کنند که این موضوع در سرانه مدارس نیز دیده شده است.
وی با بیان اینکه سه هزار نفر از آموزشیاران نهضت سوادآموزی که نمره قبولی را در آزمون استخدامی کسب کرده اند به استخدام آموزش و پرورش درآمده اند، تصریح کرد: از هفت هزار نفری که باید برای استخدام در نظر گرفته می شدند چهار هزار نفر باقی مانده اند که تا پایان شهریور ماه مراحل استخدام نهایی آنها طی می شود.
گفتنی است، سومین روز از بیست و هشتمین اجلاس روسای مناطق آموزش و پرورش پنج شنبه (6 مرداد) در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما