خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: دستبرد ۱۳ میلیون دلاری به اموال ایران این بار در کانادا، خنثی سازی نفوذ ایران در غرب آسیا با ساخت پایگاه نظامی ترکیه در قطر ،علل حضور نظامی ترکیه در خلیج فارس از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:
فارس:
دستبرد ۱۳ میلیون دلاری به اموال ایران این بار در کانادا
یک دادگاه کانادا حکم کرده است که 13 میلیون دلار از داراییهای غیردیپلماتیک مسدود شده ایران در این کشور را به خانوادههای آمریکایی که در چندین حمله در سراسر جهان در بین سالهای 1983 تا 2002 کشته شدهاند و آمریکا مدعی است که ایران پشت این حملات بوده است،به عنوان غرامت پرداخت شود.
شبکه روسی «راشاتودی» گزارش کرد که این حکم دیوان عالی «آنتاریو» که روز جمعه (دیروز) در اختیار خبرگزاری فرانسه قرار گرفت، تهران را مسئول تأمین بودجه و آموزش اعضای حماس و حزبالله شناخت.
غرب مدعی است که حماس و حزبالله مسئول هشت بمبگذاری یا گروگانگیری «بوینس آیرس»، تلآویو، و عربستان سعودی در بازه زمانی 20 سال هستند.
در تصمیم این دادگاه آمده است: «تروریسم یکی از بزرگترین تهدیدات جهانی است. مسئله این است که آیا ایران میتواند به دلیل حمایت از تروریسم در دادگاههای کانادا مصونیت داشته باشد یا خیر».
این حکم برای پرداخت 13 میلیون دلار، تأثیری بر داراییهای دیپلماتیک ایران در کانادا ندارد اما اموال غیردیپلماتیک ایران و لیستی از داراییهای بانکی مسدود شده ایران را در برمیگیرد.
پیش از این، در آوریل سال جاری میلادی، دیوان عالی آمریکا تأیید کرد که دادگاههای این کشور میتوانند در پروندههای مربوط به دادخواهی قربانیان حملات تروریستی، از داراییهای بلوکه شده ایران برای پرداخت غرامت استفاده کنند.
وزارت خارجه ایران، این اقدام آمریکا را به شدت محکوم کرد و آن را دستبرد به اموال جمهوری اسلامی ایران خواند.
در ایران دقیقا هیچچیز عوض نشده / آمریکا همچنان شیطان بزرگ است
اندیشکده «گیت استون» وابسته به جریان نو محافظه کار آمریکا در گزارشی نوشت: از زمانی که «حسن روحانی» رییس جمهور ایران شده است، به آمریکاییها از تغییرهای اساسی در ایران گفته شده، اما در واقع در این کشور دقیقا هیچ چیزی عوض نشده و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی همچنان قدرتمند و خطرناک است و حمایت این کشور از امور خرابکارانه افزایش یافته است. همچنین شعارهای ایران علیه اسرائیل به عنوان «غده سرطانی بدخیم» و آمریکا به عنوان «شیطان بزرگ» کاسته نشده است.
از زمان به قدرت رسیدن حسن روحانی، سیاست آمریکا در قبال ایران عوض شده و دولت آمریکا دوست دارد به مردم کشورش در این باره دروغ گوید. اما این ادعا که دولت روحانی تا حدودی عناصر میانهرو را به قدرت آورده و اینها افرادی هستند که غرب میتواند و باید با آنها تعامل کند،اشتباه است. در واقع نه تنها هیچ تغییر واقعی در تهران رخ نداده، بلکه میانهروهای واقعی در دولت ایران هرگز حضور نیافتند زیرا میانهروهای واقعی قادر به شرکت در رقابتهای انتخابی نشدند.
گیت استون با حمله به ولایت فقیه و اشاره به شکلگیری آن از سوی قدرتمندترین روحانیون که از سوی رهبری ایران انتخاب میشوند، نوشت که با وجود رهبری ایران تغییر در این کشور بعید است.
این اندیشکده در ادامه با طرح سئوالی نوشت: چه موردی در ایران عوض شده است؟ تنها تصویر دولت عوض شده و در قیاس با «محمود احمدی نژاد» غیر منطقی، حسن روحانی آرام به عنوان میانهرو به روی کار آمده اما این امر توهم است. شاید در قیاس با احمدی نژاد، روحانی پدر مابانه، سیاستمداری در لباسهای مرتب باشد که همواره تبسم زده و هرگز داد و بیداد نمیکند. اما ظهور او در قدرت نشان میدهد که حکومت ایران چگونگی بکارگیری از ظواهر و نمودهای بیرونی را در تقابل با دشمن فرا گرفته است.
این مرکز مطالعاتی در خاتمه مدعی شد: دولت حسن روحانی نیز چهره موقرتری از همان حکومتی است که برگزاری دادگاههای قرون وسطایی (دادگاه برخورد با عوامل جاسوس) را ادامه داده و در زمینه موارد نقض حقوق بشر حدنصاب بالایی دارد. این همان حکومتی است که هنوز تهدید به حذف اسرائیل از نقشه جهان نموده و به سمت آمریکا موشکپرانی مینماید و تنها دولت اوباما چین ابزارهایی را برایش فراهم آورده است. این همان رژیمی است که با تعهد به «مغلوب ساختن شیطان بزرگ» قدرت گرفت و اینک همان شیطان بزرگ میگوید که اقدامهای ایران چنین مفهومی را ندارند. از زمانی که حسن روحانی قدرت گرفت، تنها موردی که تغییر کرده اشتیاق دولت آمریکا برای قبول دروغهای دولت ایران و انتقال آن به مردم آمریکا بوده است.
پایگاه نظامی ترکیه در قطر برای خنثی سازی نفوذ ایران در غرب آسیاست
ترکیه در اواخر ماه آوریل سال جاری به طور رسمی پایگاه نظامی را در قطر، که اولین پایگاه نظامی این کشور در خاورمیانه است، راه اندازی کرد.
به گزارش ژورنال تخصصی ارتش آمریکا، انتظار میرود در این پایگاه حدود 3000 پرسنل نظامی حضور داشته باشند که در این میان نیروهای زمینی،یگان ویژه عملیات مخصوص و نیروهای آموزشی حاضر خواهند بود.
بر این اساس، تحلیلگران بخش امنیتی خلیج فارس عنوان میکنند ترکیه و قطر به خاطر عدم اطمینانشان به ایران با هم متحد شده و در عین حال حامی دشمنان ایران در سوریه و یمن هستند. از سویی، به خاطر توافق هستهای ایران، آمریکا دیگر نیروی پشتوانه نظامی قابل اطمینانی برای مواجهه با قدرت قابل توجه ایران نیست. کشورهای حاشیه خلیج فارس فکر میکنند از آنجایی که آمریکا دیگر ایران را به عنوان یک تهدید تلقی نمیکند، بنابر این منطقه را ترک خواهد کرد.
ژورنال تخصصی ارتش آمریکا با توصیف پایگاه نظامی جدید ترکیه در منطقه نوشت: قرار است در این پایگاه نظامی نیروهای مسلح ارتش ترکیه با حضور خود به کار آموزش نیروهای نظامی قطر نیز مبادرت کرده و زمینه را برای انجام رزمایش نظامی مشترک فراهم آورند . به علاوه، پایگاه نظامی در قطر به عنوان مکان بالقوه برای خنثی کردن نفوذ رو به افزایش ایران در منطقه است. این پایگاه نظامی همچنین بخشی از ائتلاف سنیها با هم و شکل گیری جبهه ائتلاف ترکیه، قطر و عربستان است. در مراحل نهایی قطر میزبان بزرگترین پایگاه نظامی در خاورمیانه با حضور ده هزار نظامی آمریکا خواهد بود.
در ادامه این تحلیل آمده است: برای قطر ابتکار نظامی با ترکیه که نگران نفوذ ایران در خلیج فارس همراه با بهبود (احتمالی) روابط ایران با آمریکا میباشد، مهم است. قطر فاقد قدرت نظامی قابل توجه در منطقه است و این ابتکار نظامی موجب بر طرف شدن ضعف این کشور در منطقه خلیج فارس شده و قابلیتهای دفاعی این کشور را افزایش دهد . همچنین ائتلاف نظامی قدرتمند با ترکیه موجب تقویت صنایع نظامی قطر شده ،بخش آموزشی نظامی این کشور را ارتقا داده و وابستگی به آمریکا کاسته و شاید حتی موجب توسعه همکاری مستحکمتر با ناتو از طریق ترکیه شود. برای ترکیه نیز این پایگاه نظامی موجب عرض اندام بیشتر این کشور در خلیج فارس شده و دسترسی این کشور را به بازار پرسود منطقه میسر سازد .این پایگاه همچنین روشی راهبردی را به ترکیه برای مواجهه با نفوذ ایران در منطقه بخشیده و نقش این کشور را در ترتیبات امنیت جهانی و امنیت جهانی انرژی فراهم میآورد.
مشاور کارتر: همه کار کردیم تا شاه در قدرت بماند
مشاور وقت جیمی کارتر، رئیسجمهوری آمریکا در واکنش به اسناد ادعایی بیبیسی فارسی گفت که این کشور در بحبوحه انقلاب اسلامی ایران، هر کاری میتوانست برای باقی ماندن محمدرضا شاه در قدرت انجام داد.
شبکه بی بی سی فارسی که ید طولایی در انتشار اخبار کذب و ضد ایرانی دارد، در آستانه سالروز رحلت بنیانگذار جمهوری اسلامی، به گفته خودش انتشار «اسنادی» درباره ارتباط امام خمینی(ره) با آمریکاییها را شروع کرد.
اسناد ادعایی رسانه وابسته به وزارت خارجه انگلیس نه تنها در ایران بلکه در آمریکا و غرب نیز مورد سوال قرار گرفته و شخصیتهای مختلف درباره انگیزههای این رسانه سلطنتی اظهارنظر کردهاند.
در یکی از این واکنشها، «گری سیک» عضو شورای امنیت ملی آمریکا در دولت جیمی کارتر و همچنین رونالد ریگان، اسناد مذکور را «بی اهمیت» و فاقد هرگونه اطلاعات جدید خواند(جزئیات بیشتر).
در همین ارتباط روزنامه گاردین روز جمعه(دیروز) در گزارشی سوالی جالب از گردانندگان و طراحان سناریوی اسناد ادعایی مطرح کرده است.
در گزارش این روزنامه با اشاره به عدم انتشار کامل اسناد ادعایی آمده است: «بی بی سی فارسی درباره تصمیم خودش برای عدم انتشار اسناد توضیحی نداده است».
در بخشی از این گزارش مشاور وقت جیمی کارتر در زمان ریاست جمهوری هم تاکید کرده که دولت آمریکا در آن زمان هر کاری میتوانست انجام داد تا بلکه بتواند محمدرضا شاه را در قدرت نگهدارد.
«استوارت آیزنستات» مشاور رئیسجمهور جیمی کارتر در زمینه سیاست داخلی تاکید کرده که اظهارنظرها مبنی بر اینکه آمریکا، محمدرضا پهلوی را رها کرده و دیگر از او حمایت نمیکرد را رد کرد و گفت این اظهارنظرها و گفتهها «از نظر تاریخی درست نیستند».
مشاور رئیسجمهور اسبق آمریکا افزود: «ما هر کاری که میتوانستیم کردیم تا شاه در قدرت بماند. اصلا این موضوع و ایده مطرح نبود و وجود نداشت که ما برای تسهیل به قدرت رسیدن آیتالله (خمینی) تلاش میکردیم».
مهر:
علل حضور نظامی ترکیه در خلیج فارس/افزایش همکاری ناتو با منطقه
ایجاد پایگاه نظامی دائم در قطر توسط ترکیه و حضور ۳ هزار نیروی ترک در آن موجب خواهد شد تا ترکیه جزو چندین قدرت جهانی شود که در تامین امنیت خلیج فارس سهیم می شوند.
حضور نظامی ترکیه در خلیج فارس در حالی صورت می گیرد که فرانسه نیز پیشتر مبادرت به ساخت پایگاه نظامی در امارات متحده عربی کرده و همچنین انگلستان و آمریکا در بحرین پایگاه نظامی دارند.
حضور نظامی گسترده ترکیه در جمع متحدان نظامی خود در ناتو در منطقه خلیج فارس می تواند بیانگر چراغ سبز متحدان آمریکا در ناتو برای حضور ترکیه در میان آنها در خلیج فارس بر شمرده شود. همچنین نشانه ای از تمایل کشورهای عرب شیخ نشین حاشیه خلیج فارس برای گشودن پای ناتو به این منطقه است.
حضور نیروهای خارجی در منطقه خلیج فارس در حالی است که جمهوری اسلامی ایران همواره تأکید کرده امنیت منطقه باید توسط خود کشورهای منطقه تأمین شود.
در این خصوص گفتگویی انجام شده است با «امید پامیر» نماینده دایم ترکیه در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) بین سال های ۲۰۰۴ تا ۲۰۰۷ که در زیر آمده است.
امید پامیر همچنین بین سال های ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۴ نماینده دایم ترکیه در سازمان ملل بوده است و نیز در سال ۱۹۷۷ رئیس کابینه رئیس جمهور ترکیه بوده است. وی در حال حاضر از سوی دبیر کل ناتو به عضویت گروه کارشناسان ویژه این سازمان منصوب شده است، کارشناسانی که سرگرم تهیه پیش نویس «دیدگاه استراتژیک جدی ناتو» هستند.
*ترکیه از چه زمانی تصمیم به ورود به ساختار نظم امنیتی در خلیج فارس گرفته است و اهداف ترکیه از این ورود چیست؟
ترکیه دارای روابط قوی مبتنی بر مشترکات تاریخی، ارزشی و منافع با کشورهای خلیج فارس بوده است و به روابط خود با این منطقه از منظر استراتژیک نگاه می کند. اولین انگیزه ترکیه برای نزدیک شدن به خلیج فارس حمایت از صلح، ثبات و امنیت در منطقه است. ترکیه و منطقه خلیج فارس در کنار منطقه ای قرار دارند که از اهمیت زیادی برخوردار است و منطقه ای حساس است. بنابر این دو طرف برای مواجهه با تهدیدات مشترک که مهمترین و اولین آنها تروریسم است نیازمند به همکاری با همدیگر هستند.
از این منظر می توان همکاری های قوی را تضمین کننده صلح، امنیت و ثبات در منطقه دید. ترکیه در راستای بخشی از تعاملات استراتژیک خود با کشورهای منطقه کانال های گفتگو را با کشورهای عضو شورای همکاری در سطوح بالا برقرار کرد. نشست ها و گفتگوهای استراتژیک سطح بالا از سال ۲۰۰۸ بین ترکیه و کشورهای مذکور برگزار شده اند. امنیت یکی از موضوعات مورد بحث در این نشست ها بوده است.
*چرا ترکیه اقدام به ساخت پایگاه نظامی در قطر کرده است؟
ترکیه صلح، ثبات و امنیت منطقه خلیج فارس را صلح، امنیت و ثبات خودش تلقی می کند و با توجه به این مسئله ترکیه در تلاش است تا روابط خود با کشورهای منطقه را در تمامی زمینه ها از جمله نظامی تقویت کند. بروز چالش های جدید و چالش های اخیر ضرورت تعمیق همکاری ها و هماهنگی ها را بیشتر می کند و در همین راستا ترکیه روابطی عالی با قطر ایجاد کرده است. هر دو کشور انگیزه قوی برای ادامه تعمیق همکاری دارند و دارای دیدگاه های مشترکی درباره موضوعات منطقه ای هستند، لذا با هدف توسعه هر چه بیشتر روابط توافق نظامی در جریان دیدار امیر قطر از ترکیه در دسامبر ۲۰۱۴ امضا شد که اصلی ترین مفاد آن ایجاد یک پایگاه نظامی توسط ترکیه در قطر است.
ما معتقدیم که همکاری در قالب این توافق موجب تقویت امنیت قطر و همین طور کل منطقه خواهد شد.
* چرا ترکیه ترجیح داده است به جای تعامل و همکاری غیر مستقیم با کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس در قالب سازمان پیمان آتلانتیک شمالی(ناتو) خودش مستقیما با این کشورها همکاری و تعامل نظامی کند؟
ناتو سابقه قوی و مستحکمی در زمینه همکاری با این کشورها دارد که سند موسس استانبول که ۱۲ سال پیش تصویب شد بیانگر این مطلب است که صلح، ثبات و امنیت منطقه خلیج فارس در راستای منافع استراتژیک کشورهای عضو ناتو است؛ دقیقا مثل امنیت و ثبات منطقه اروپا-آتلانتیک.
کشورهای امارات متحده، کویت، قطر و بحرین همگی از فرصت ایجاد شده بعد از سند موسس استانبول استفاده خوبی برای مذاکره و همکاری های عملی کرده اند. عربستان و عمان هنوز به این موضوع بطور رسمی ملحق نشده اند ولی در به روی آنها باز است و ما خوشحالیم که آنها هم بطور تدریجی در حال تقویت روابط خود با ناتو هستند.
ما همچنین خوشحال هستیم که کشورهای حاشیه خلیج فارس ثابت کرده اند که بطور فزاینده ای در تامین امنیت موثر و کارآمد هستند حتی در فراتر از منطقه. آنها کمک های زیادی به عملیات های ناتو در افغانستان کردند.
آنها همچنین ۵ سال قبل نقش فعالی در عملیات حمایت از مردم لیبی ایفا کردند و در حال حاضر هم آنها دوباره نقش عمده ای در ائتلاف ضد داعش ایفا می کنند. با توجه به همه موارد در حال حاضر همکاری خوبی بین ناتو و این کشورها وجود دارد. با وجود همه این همکاری ها هنوز زمینه های زیادی در خصوص قابلیت های همکاری فزاینده دو جانبه و نزدیکتر کردن ملاحظات امنیتی طرفین وجود دارند که می شود بر روی آنها کار کرد.
بین ترکیه و کشورهای حاشیه خلیج فارس نیز روابط فرهنگی و تاریخی قوی وجود دارد لذا همکاری دو جانبه ترکیه با تک تک این کشورها چیزی نیست که بخواهد جایگزین مسیر همکاری این کشورها با ناتو شود، بلکه برعکس این همکاری ها بر پایه هم افزایی های موجود می توانند موجب تقویت بیشتر مسئله امنیت در منطقه شود. مثال های زیادی برای این نوع همکاری ها در منطقه وجود دارند و همچنین بسیاری از اعضای ناتو هستند که برنامه های همکاری دو جانبه با برخی کشورهای حاشیه خلیج فارس دارند که این همکاری ها در عین حال به نفع ناتو و عملیاتهای آن هم بوده است.
بر این اساس باید بگویم که همکاری های دو جانبه ترکیه و کشورهای حاشیه خلیج فارس در ابتدا با هدف تامین منافع ملی همه طرف ها است و همزمان با این منافع ملی طرفها از طریق همکاری های موجود این کشورها با ناتو هم دنبال می شود.
*آیا ترکیه علاقمند است تا منطقه دارای یک معماری امنیتی فراگیری باشد که در آن ایران و عراق هم حضور داشته باشند و این معماری منجر به خروج نیروهای خارجی از منطقه شود؟
یکی از اساسی ترین خواسته های سیاست ترکیه و سیاست امنیت منطقه ایش، پی ریزی امنیتی است که از همکاری صاحبان منطقه حاصل می شود. ترکیه در این زمینه سابقه خوبی در منطقه دریای سیاه، بالکان و قلب آسیا دارد که پروسه استانبول برای افغانستان مثال بارزی از خواست ترکیه است. قطعا چنین رویکردی نیازمند عزم و اراده، توانایی ها برابر و وحدت تلاش ها از سوی تمامی طرف های علاقمند است. در این صورت می توان نتایج خوبی از این رویکرد را شاهد بود.
باشگاه خبرنگاران جوان:
ژورنال ارتش آمریکا: خنثی سازی نفوذ ایران در غرب آسیا با ساخت پایگاه نظامی ترکیه در قطر
ژورنال تخصصی ارتش آمریکا اعلام کرد انتظار میرود در پایگاه نظامی تازه ساخت ترکیه در قطر حدود 3000 پرسنل نظامی حضور داشته باشند که در این میان نیروهای زمینی،یگان ویژه عملیات مخصوص و نیروهای آموزشی حاضر خواهند بود.
ترکیه در اواخر ماه آوریل سال جاری به طور رسمی یک پایگاه نظامی را در قطر، که اولین پایگاه نظامی این کشور در خاورمیانه است، راه اندازی کرد.
ژورنال تخصصی ارتش آمریکا با توصیف پایگاه نظامی جدید ترکیه در منطقه نوشت: قرار است در این پایگاه نظامی نیروهای مسلح ارتش ترکیه با حضور خود به کار آموزش نیروهای نظامی قطر نیز مبادرت کرده و زمینه را برای انجام رزمایش نظامی مشترک فراهم آورند .
به علاوه، پایگاه نظامی در قطر به عنوان مکانی بالقوه برای خنثی کردن نفوذ رو به افزایش ایران در منطقه است. این پایگاه نظامی همچنین بخشی از ائتلاف سنیها با هم و شکل گیری جبهه ائتلاف ترکیه، قطر و عربستان است. در مراحل نهایی قطر میزبان بزرگترین پایگاه نظامی در خاورمیانه با حضور ده هزار نظامی آمریکا خواهد بود.
بر این اساس، تحلیلگران بخش امنیتی خلیج فارس عنوان میکنند ترکیه و قطر به خاطر عدم اطمینانشان به ایران با هم متحد شدهو در عین حال حامی دشمنان ایران در سوریه و یمن هستند. از سویی، به خاطر توافق هستهای ایران، آمریکا دیگر نیروی پشتوانه نظامی قابل اطمینانی برای مواجهه با قدرت قابل توجه ایران نیست. کشورهای حاشیه خلیج فارس فکر میکنند از آنجایی که آمریکا دیگر ایران را به عنوان یک تهدید تلقی نمیکند، بنابراین منطقه را ترک خواهد کرد.
در ادامه این تحلیل آمده است: برای قطر ابتکار نظامی با ترکیه که نگران نفوذ ایران در خلیج فارس همراه با بهبود (احتمالی) روابط ایران با آمریکا میباشد، مهم است. قطر فاقد قدرت نظامی قابل توجه در منطقه است و این ابتکار نظامی موجب بر طرف شدن ضعف این کشور در منطقه خلیج فارس شده و قابلیتهای دفاعی این کشور را افزایش دهد . همچنین ائتلاف نظامی قدرتمند با ترکیه موجب تقویت صنایع نظامی قطر شده ،بخش آموزشی نظامی این کشور را ارتقا داده و وابستگیبه آمریکا کاسته و شاید حتی موجب توسعه همکاری مستحکمتر با ناتو از طریق ترکیه شود. برای ترکیه نیز این پایگاه نظامی موجب عرض اندام بیشتر این کشور در خلیج فارس شده و دسترسی این کشور را به بازار پرسود منطقه میسر سازد .این پایگاه همچنین روشی راهبردی را به ترکیه برای مواجهه با نفوذ ایران در منطقه بخشیده و نقش این کشور را در ترتیبات امنیت جهانی و امنیت جهانی انرژی فراهم میآورد.
ایرنا:
استراتژی نفتی پسا تحریم ایران تاکنون موفقیت آمیز بود
روزنامه یو اس ای تودی آمریکا در تحلیلی در مورد بازار نفت و رقابت سنتی تهران و ریاض برای کنترل بازار ، استراتژی پسا تحریم ایران را تاکنون موفقیت آمیز خوانده است.
روزنامه یواس ای تودی در شماره روز شنبه خود نوشت : هرچند که عربستان سعودی از ذخایر عظیم نفتی برخوردار است ولی به سرعت در حال سوزاندن ذخایر خود است در حالی که به عقیده کارشناسان ، اقتصاد ایران برای پایداری در مقابل کاهش قیمت نفت مجهزتر و متنوع تر بوده و این کشور از نیروی کار تحصیل کرده و سخت کوشی برخوردار است .
این روزنامه در تحلیل خود با عنوان آیا ' ایران در جنگ نفت ایران از دست بالا برخوردار است ' نوشت بازار نفت یکی از زمین های بازی اصلی بین ایران و عربستان است.
یواس ای تودی نوشت : با توجه به این که عربستان هرگونه شانس توقف تولید نفت را در اجلاس دوحه در آوریل از بین برد ، ایران نیز از طریق ممانعت از تلاش های عربستان سعودی برای تعیین یک سقف تولید جدید در اوپک در نشست هفته گذشته در وین راه خود را دنبال کرد.
به نوشته این روزنامه ، ایران از زمان لغو تحریم ها به سوار تازنده تبدیل شده و به سرعت توانسته است در کمال تعحب بسیاری از سرمایه گذاران سهم خود را در بازار افزایش دهد.
در این تحلیل با اشاره به یک رشته نرخ گذاری های جدید ایران بر نفت خود برای رقابت با برخی رقبا چون عربستان نوشته شده است، ایران در آوریل 2016 روزانه 3/2 میلیون بشکه نفت صادر کرده که این بالاترین سطح از سال 2012 است . ایران در استراتژی خود تاکنون موفق بوده ولی احتمال دارد گرفتن سهم بیشتر در بازار اندکی مشکل تر شود.
هرچند که عربستان سعودی سعی دارد به دنبال افزایش تولید نفت ایران و عراق ، سهم خود را در بازار تقویت کند ولی همه چیز در این زمینه بستگی به موفقیت ارامکو شرکت نفت دولتی سعودی دارد.
نظر شما