به گزارش خبرگزاری شبستان، علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی امروز در بیست و هشتمین گردهمایی روسای مناطق آموزش و پرورش کشور با بیان اینکه آموزش و پرورش جایگاه رکنی و مدور در ابعاد گوناگون کشور دارد، گفت: ممکن است وزارتخانه آموزش و پرورش از لحاظ هیجانات سیاسی کم سروصدا باشد اما یک وزارتخانه موثر در نظام جمهوری اسلامی و آینده کشور است به همین جهت باید در حوزه های تصمیم گیری و بعد اجرایی بر این وزارتخانه دقت کرد.
لاریجانی با بیان اینکه زمینه مطلوبی برای حل مسائل و مشکلات آموزش و پرورش وجود دارد، افزود: باید برنامه ای برای ساماندهی آینده آموزش و پرورش تدوین شود و در اختیار مسئولان آموزش و پرورش قرار گیرد.
وی سند تحول بنیادین و تدوین فلسفه تعلیم و تربیت را یکی از فعالیت های مهم این وزارتخانه دانست و خاطرنشان کرد: این سند از پختگی قابل توجه ای برخوردار است و در مسیر تصویب قرار دارد، اما شما کارشناسان می توانید تا پایان این مرحله نظرات خود را در مورد این سند ارائه کنید.
رئیس مجلس با اشاره به اینکه دانشگاه فرهنگیان ظرفیت فوق العاده ای برای تربیت نیروهای متعهد و متخصص دارد، افزود: از این ظرفیت باید صیانت شود، اما مشکل آموزش و پرورش نیروهای حق التدریس هستند که هنوز مسائل تحصیلی آنها مشخص نشده است؛ باید مجرای ورود آموزشی و تربیت نیروها به آموزش و پرورش مشخص شود تا کارهای موازی یدیگر انجام نگیرد.
لاریجانی با اشاره به اینکه دانشگاه فرهنگیان نیازمند ساماندهی است، اظهار کرد: باید از کارهای تخریبی در این زمینه پرهیز کرد. اگر به جایگاه اساسی آموزش و پرورش توسعه و آبادانی کشور اعتقاد داریم و این حوزه را برای دستیابی به اهداف آینده موثر می دانیم باید نقش این وزارتخانه را در تصمیم گیری های حوزه توسعه کشور بیشتر و پررنگ تر کنیم.
وی اظهار کرد: اگر آموزش و پرورش را در حوزه توسعه کشور در نظر نگیریم بعداً باید به شکل وصله پینه این جایگاه را در کنار برنامه های توسعه در نظر بگیریم، در این صورت نیز بسیاری از برنامه ها با اختلال روبرو می شوند.
لاریجانی با بیان اینکه کنکور یکی از مسائل مهم آموزش و پرورش است، یادآور شد: این موضوع در آموزش و پرورش رکود ایجاد کرده و موجب حالت ایستایی در آموزش و پرورش شده است. اما حساسیتی در مورد حل این مسأله در آموزش و پرورش دیده نمی شود.
وی با اشاره به مشکلات کنکور و اضطراب های دانش آموزان برای ورود به دانشگاه یادآور شد: بعد از دوره راهنمایی دانش آموزان در اضطراب کنکور به سر می برند این آزمون به دلیل ثقل معلومات بر روی دروس تخصصی از توجه به دروس عمومی باز می ماند.
لاریجلانی ادامه داد: کنکور به جای اینکه به طور معمول روند یادگیری معلومات را دنبال کند، دانش آموزان را به افرادی حرفه ای در تست زنی تبدیل می کند.
رئیس مجلس با بیان اینکه در حال حاضر بویی برای علاج کنکور و تحرک آن در این وزارتخانه به مشام نمی رسد، اظهار کرد: اگر این مسأله حل نشود، دانش آموزان نگران خواهند بود و این مسأله به عنوان یکی از مشکلات اساسی آموزش و پرورش در جای خود باقی می ماند و دانش آموزان ضرر قابل توجهی در این زمینه می کنند.
لاریجانی با اشاره به برگزاری آزمون های یکسان در سال های مختلف بر روابط مشخص آیین نامه امتحانی اظهار کرد: اگر امتحان کنکور به نوعی برگزار شود که ضریبی از نمره دروس دبیرستان دانش آموزان در آزمون موردنظر لحاظ شود، کمی از نگرانی دانش آموزان کاسته می شود. حل مسأله کنکور تأثیر بسیار بالایی در حل مسائل آموزش و پرورش دارد.
لاریجانی با اشاره به آثار فاخر ادبیات فارسی در دوره های مختلف تاریخ ایران یادآور شد: آثار اخیر در سطوح مختلف نویسندگی و حتی اداری در مقایسه با ادبیات فاخر گذشته افول یافته اند و حتی در برخی نامه های اداری و متن فارسی آثار فاخر که وجود ندارد هیچ، اشتباه هم هست.
وی افزود: باید زبان فارسی را به نوعی حفظ و نگهداری کنیم که نسل جدید آن را بارورتر کند. این مشکل و نقص در آموزش و پرورش و وزارت علوم وجود دارد.
لاریجانی ادامه داد: شاید شیوه های آموزشی و متون ما نیازمند تغییر هستند، متأسفانه خروجی آموزش و پرورش افراد مسلط به ادبیات نیست. در حقیقت استمرار زمان در این موضوع ضرر زیادی به ادبیات وارد کرده است.
وی با اشاره به تأکید شهید مطهری به آموختن زبان عربی به دانش آموزان اظهار کرد: رجوع به زبان عربی تفهیم دین را آسانتر می کند، در دنیا این زبان جایگاه خاصی دارد و می تواند در آینده کشور تأثیر به سزایی داشته باشد. مهندسی که زبان عربی را می داند بهتر می تواند در دنیای اسلام حضور یابد.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه لازم است معلمان برای تسلط بیشتر به زبان عربی به کشورهای عربی زبان سفر کنند، اظهار کرد: تنفس در فضای زبان عربی و استفاده از آزمایش های مختلف در کشورهایی که به این زبان تکلم می کنند نقش به سزایی در بالا بردن دانش معلمان عربی برای ارائه این درس به دانش آموزان دارد.
لاریجانی با بیان اینکه این مشکل در زبان انگلیسی وجود دارد، اظهار کرد: ما نیازمند بازنگری در روش های انگلیسی و عربی هستیم و زبان یکی از نقایص مهم دانشجویان ارشد و دکتراست.
وی پیرامون نحوه تدریس معارف دینی در دبیرستان ها و مقاطع مختلف آموزش و پرورش تصریح کرد: درس علوم دینی در آینده فرد و بصیرت او تأثیر بسزایی دارد، اما این درس جایگاهی را که باید در تشنگی و فراگیری در دانش آموزان ایجاد کند، فراهم نکرده است.
رئیس مجلس تدوین کتابهای دینی منطبق با مزاج فلسفی را یکی از ایرادات کتب معارف دینی دانست و افزود: کتاب دینی باید شبیه قرآن مجموعه ای از انذار، قصه و برهان متناسب با سطح دانش آموزان را در خود داشته باشد.
وی گفت: از نظر روش تدریس این درس باید با شیوه گفت و گو و طرح بحث در کلاس دنبال شود که کلاسهای دینی به فعال ترین و پرنشاط ترین کلاس ها تبدیل کند. در این زمینه ما نیازمند تسلط کامل معلمان به معارف دینی هستیم.
گفتنی است، سومین روز از بیست و هشتمین اجلاس روسای مناطق آموزش و پرورش پنج شنبه (6 مرداد) در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما