اخلاق، اساس و شالوده یک جامعه توحیدی است

استاد حوزه و دانشگاه ؛اخلاق را اساس و شالوده یک جامعه توحیدی دانست و گفت: اگر اخلاق نبود، انسانیت معنا نیافته و توحید تحقق خارجی پیدا نمی کرد و رشد و بالندگی در جامعه شکل نمی گرفت.

به گزارش خبرگزاری شبستان از اصفهان، حجت الاسلام و المسلمین سید محمد محمودی گلپایگانی، یکی از اساتید حوزه و دانشگاه در طرح تقویت مبانی اعتقادی و شبهه زدایی دینی جهت مبارزه با تهاجم فرهنگی در جمع نمازگزاران گلپایگانی اظهار داشت: تربیت و تزکیه نفس و تذهیب اخلاق در راس اهداف اصلی انبیا بوده و همه انبیا در این هدف مشترک بوده اند.
 

وی افزود: خداوند در قرآن می فرماید: "ای پیامبر، آیات الهی را بر آنان بخوان و آنها را تربیت و تزکیه کن و کتاب و حکمت را به آنان بیاموز"، از این آیه نتیجه می گیریم که هدف رسول خدا در بعثت، تذهیب، اخلاق و تزکیه بوده است.
 

حجت الاسلام و المسلمین محمودی گلپایگانی با اشاره به روایات شیعه و سنی گفت: پیامبر(ص) می فرماید:"من برانگیخته شدم تا مکارم اخلاق و زیبایی های اخلاق را تمام کنم و شما را به کمال برسانم".
 

حجت الاسلام محمودی گلپایگانی بیان داشت: اخلاق، اساس و شالوده یک جامعه توحیدی است و اگر اخلاق نبود، انسانیت معنا نیافته و توحید تحقق خارجی پیدا نمی کرد و رشد و بالندگی در جامعه شکل نمی گرفت. 
 

وی در ادامه افزود: به شکل کلی اخلاق اعم از فردی و اجتماعی یک اصل است و حتی قانونگذاران اروپایی این اصل را در قانون لحاظ کرده اند.
 

حجت الاسلام محمودی گلپایگانی تصریح کرد: مبنای فکری بنیانگذاران انقلاب فرانسه و قانون و اعلامیه حقوق بشر بر مبنای اخلاق بوده است.
 

وی افزود: درست است که در انقلاب فرانسه اریستوکراسی و اشرافی گری پر رنگ نمایان شد ولی در این انقلاب به مبانی اخلاقی هم توجه زیادی شد.
 

این استاد حوزه و دانشگاه بیان داشت: ژان ژاک روسو در کتاب قراردادهای اجتماعی، اخلاق را یک اصل مهم می نامد و می گوید جامعه بدون اخلاق یعنی جامعه حیوانی.
 

حجت الاسلام محمودی گلپایگانی اظهار داشت: پیامبر الگوی تمام عیار اخلاق بود و انسانی که می خواهد به اخلاق الهی دست پیدا کند باید با همنوعان مهربان و دیگران را مورد ظلم و ستم قرار ندهد.
 

این استاد حوزه و دانشگاه در ادامه به اخلاق الله اشاره کرد و اظهار داشت: خدا، جواد یعنی بخشنده است و چه بخششی فراتر از اینکه دشمنان را می بخشد، اخلاق الهی حکم می کند و حقوق بشر ما را وادار می کند حق را رعایت کنیم.
 

وی گفت: ممکن است، زمانی اختلاف بین افراد پیش می آید و این قانون است که وضعیت را مشخص می کند، به هم ریختن نظم جامعه و جنایت طبعاً کیفر دارد ولی صرف اینکه کسی مخالف ماست نباید جبهه بگیریم.
 

حجت الاسلام محمودی گلپایگانی در ادامه به یکی دیگر از اخلاق الله اشاره کرد و گفت: خداوند ستار است و این بدین معناست که باید عیب دیگران را بپوشانیم و نباید تحت عنوان افشاگری به حیثیت افراد لطمه بزنیم.
 

این استاد حوزه و دانشگاه بیان داشت: ساده زیستی یکی دیگر از اخلاق الله است، عدالت اقتضا می کند سطح زندگی افراد جامعه یکسان باشد و بودجه های اضافی صرف تجمل گرایی و زیبا سازی نشود، اخلاق الله حکم می کند، گرسنه را سیر کنیم و کسی که از نعمت خانه بی بهره است را خانه دار کنیم و جلوی بودجه های میلیاردی بیهوده را بگیریم.
 

وی خاطر نشان کرد: اساس جامعه اسلامی، برادری است و همه در برابر قانون، برابر و مساوی هستند.
 

حجت الاسلام محمودی گلپایگانی گفت: اساس وحدت و برادری اسلام، ایمان به خداست و توحید، خمیر مایه ای است که مردم درک کنند که بهم متصل هستند و نیرویی که آنها را به هم متصل می کند، وحدت است و وحدت، اکثیر توانمند یک مملکت است.
 

وی همچنین به مسئله حجاب در جامعه اشاره کرد و بیان داشت: زنان دنیا حق و حقوق خود را مدیون اسلام و راه و روش پیشوای عظیم الشان اسلام هستند و هم اکنون مشکل بد حجابی به یک مسئله حاد مملکت مبدل شده است.
 

حجت الاسلام محمودی گلپایگانی تاکید کرد: اگر به تاریخ گذشته ایران قبل از ورود اسلام مراجعه کنیم می بینیم که زنان ایرانی در آن زمان حجاب کامل داشته اند و در تاریخ ایرانیان بی بند و باری وجود نداشته است.
 

پایان پیام/
 

کد خبر 54987

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha