«رمضان» فرصتی ناب برای صیقل روح

خبرگزاری شبستان: ماه شعبان به ایستگاه آخر رسید و مومنان و مسلمانان سوار بر قطار ماه مبارک رمضان شدند. فرصت های زیادی در هر یک از افطارها و سحرهای این ماه عزیز وجود دارد که انسان با انجام آن می تواند به خداوند نزدیک تر شود و روح خود را صیقل دهد.

خبرگزاری شبستان- خراسان جنوبی؛ «زینب رمضانی»، ماه شعبان «ماه پیامبر» به ایستگاه آخر رسید و مومنان و مسلمانان سوار بر قطار ماه مبارک رمضان «ماه امت خدا» شدند. ماهی که درهای رحمت الهی به روی بندگان باز می شود و نفس کشیدن در آن عبادت محسوب می شود و ثواب عبادات و اعمال خیر در آن چندین برابر می شود.

 

فرصت های زیادی در هر یک از افطارها و سحرهای این ماه عزیز وجود دارد که انسان با انجام آن می تواند به خداوند نزدیک تر شود و روح خود را صیقل دهد. پیامبر گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله) درباره ماه مبارک رمضان فرموده است « اگر بنده «خدا» مى‏ دانست كه در ماه رمضان چيست [چه بركتى وجود دارد] دوست مى ‏داشت كه تمام سال، رمضان باشد.»بحار الانوار(ط-بیروت) ج 93، ص 346

 

ماه مبارک رمضان از جمله ایامی است که با ورود به آن، حالتی روحانی و معنوی بر جامعه حکمفرما می شود. این معنویت به اندازه ای است که مقام معظم رهبری از آن به عنوان «قطعه ای از بهشت» یاد می کند. ایشان در دیدار روحانیان و مبلغان اعزامی به مناسبت فرارسیدن ماه مبارک رمضان سال 1372 فرمودند: ماه رمضان در هر سال، قطعه ای از بهشت است که خدا در جهنم سوزان دنیای مادی ما، آن را وارد می کند و به ما فرصت می دهد که خودمان را بر سر این سفره الهی در این ماه، وارد بهشت کنیم.

 

بعضی همان سی روز را وارد بهشت می شوند. بعضی به برکت آن سی روز، همه سال را و بعضی همه عمر را. بعضی هم از کنار آن، غافل عبور می کنند که مایه تأسف و خسران است. حالا برای خودشان که هیچ، هر کس که ببیند این موجود انسانی، با این همه استعداد و توانایی عروج و تکامل، از چنین سفره با عظمتی استفاده نکند، حق دارد که متأسف شود. این ماه رمضان است. ماه ضیافت الله است. ماه لیلة القدر است.

 

معظم له در سخنانی دیگری که در خطبه های نماز جمعه تهران در روز هجدهم رمضان 1429 بیان کردند، فرمودند: جوان های ما، ریاضت شرعی روزه را در دوران جوانی تجربه می کنند؛ این گرسنگی کشیدن، چشم بستن از لذائذ و کم رغبتی به محرّمات در فرصت یک ماهه خیلی چیز ارزشمندی برای مردم، به خصوص برای جوان هاست؛ و این تمرین کسب تقواست از دوران نوجوانی، که از آغاز بلوغ در دختر یا پسر به وجود می آید. به همه ی جوان ها، به خصوص به این سال اولی ها تبریک عرض می کنیم.

 

بنابراین ماه مبارک رمضان فرصت بسیار مغتنمی برای خودسازی است، آنجایی که خالق هستی فرموده است «ادعونی استجب لکم»؛ در تمامی ادیان، اوقات سحر بهترین موقع برای نیایش عنوان می شود و چه زیباست و دوست داشتنی است سحرهای ماه رمضان؛ خلوتی که کمتر دست می دهد تا به دور از غوغای بی حاصل روزانه دمی هم به خود بپردازیم.

 

هنگامی که برادران خطاکار حضرت یوسف (علیه السلام) از حضرت یعقوب خواستند که در حق آنها استغفار کند، آن حضرت فرمود « به زودی در پیشگاه خدایم برای شما طلب بخشش می نمایم» و آن حضرت «سحر» را به این درخواست فرزندان انتخاب کرد.

 

در روایتی از امام باقر (علیه‌السلام) است که حضرت فرمود: بر شما باد به دعا در سحر! چرا که در این ساعت، درهای آسمان‌ باز می‌شود؛ در این زمان روزی‌ها تقسیم می‌شود و حاجت‌های بزرگ در این زمان برآورده می‌شود.

 

در این میان مسلمانان و مومنان نباید از برخی از سنت های خوب و زیبای ماه مبارک رمضان غافل شوند. افطاری دادن و مهمان کردن اقوام و دوستان بر یک سر سفره ساده و بدور از تجمل که در سالهای اخیر زیاد دیده شده است، از جمله توصیه های اکید دین اسلام است تا آنجایی که امام موسی کاظم (علیه السلام) می فرمایند «افطاری دادن به برادر روزه دار از روزه ات بافضلیت تر است».

 

و باید تلاش کرد در سالی که از سوی رهبر معظم انقلاب به نام «اقتصاد مقاومتی- اقدام و عمل» نامگذاری شده است در برخی از اعمال خیر از جمله افطاری دادن به نیازمندان از یکدیگر پیشی بگیریم اما اگر این سفره هایی که در هنگام افطار گسترده می شود برای خودنمایی و چشم و هم چشمی و بدور از توجه به نیازمندان و درماندگان باشد، جز گناه، ثمری نخواهد داشت.

 

 

 

کد خبر 549297

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha