مخالفت سازمان محیط زیست با رها سازی محصولات دستکاری شده پیش از ارزیابی مخاطرات

خبرگزاری شبستان: معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: سازمان محیط زیست مخالف با رها سازی محصولات دستکاری شده پیش از ارزیابی مخاطرات آن مخالف است.

 به گزارش خبرنگار محیط زیست شبستان، فرهاد دبیری، معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست در نشست خبری گفت: مساله حفاظت و مدیریت مناطق چهارگانه بدون حضور بخش های غیردولت و مردم امکان پذیر نیست..

 

وی با بیان اینکه 278 منطقه چهارگانه داریم که از این تعداد 44 پناهگاه حیات وحش، 40 پارک ملی، 41 اثر طبیعی - ملی و بقیه منطقه حفاظت شده هستند، خاطرنشان کرد: قدمت حفاظت در کشور به حدود 50سال پیش بر می گردد و این در مدت روش های حفاظت تغییر کرده است اما اصل یعنی حفاظت پایدار همچنان پابرجا است.

 

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه حفاظت صرف جای خود را به حفاظت مشارکتی داده است، تاکید کرد: نقش جوامع محلی در حفاظت مشارکتی اهمیت بسزایی دارد.

 

وی با بیان اینکه در داخل یا اطراف مناطق حفاظت شده مردم زندگی می کنند که در بسیاری موارد از منابع موجود در این مناطق برای امرار معاش استفاده می کنند، اذعان داشت: در برنامه ریزی جدید هدفگذاری که می شود این است که به این افراد بها داده شود که جایگاه خودشان را پیدا کنند.

 

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: اصل قضیه این است که روستاییان و جوامع محلی با این برنامه می توانند درحفاظت و بهره برداری از منابع طبیعی به کمک دولت بیایند.

 

وی با اشاره به امضای تفاهم نامه ای میان دو سازمان حفاظت محیط زیست و هوا فضا گفت: بر اساس آن سنجش از راه دور مناطق حفاظت شده امکان پذیر می شود زیرا دیگر روش های سنتی برای حفاظت و پایش ار عرصه های طبیعی و گونه های موجود در آنها جوابگو نیست.

 

دبیری با بیان اینکه کیفیت حفاظت از مناطق تحت پوشش اولویت اصلی ماست، افزود: اکنون 10.6 درصد از خاک کشور به عنوان مناطق چهارگانه تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست است که باید بر اساس برنامه ریزی انجام شده به 17 درصد افزایش یابد که اگر در همین زمان هم مناطق قرق و دیگر بخش ها را به آن اضافه کنیم از 17 درصد بالاتر می رود اما مساله مهم برای ما کیفیت حفاظت از مناطق است.

 

دبیری گفت: در کنوانسیون تنوع زیستی مساله محصولات بیوتکنولوژی مطرح شد که چندی بعد بر پایداری آن تاکید شد که بر این اساس چند سال بعد پروتکل کارتاهینا به تصویب رسید.

 

وی اظهار کرد: به طور کلی نظر سازمان حفاظت محیط زیست این است که هیچ گونه محصولات و موجودات دستکاری شده ژنتیکی نباید پیش از آنکه مخاطرات آن ارزیابی شود، تولید و رها شود اما حرف آخر را شورای عالی محیط زیست که رییس جمهوری در راس آن قرار دارد، می زند.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

کد خبر 549261

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha